folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Köpek Irklarına Getirilen Yasak (Önemli)



Köpek Irklarına Getirilen Yasak (Önemli)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canafar
    canafar's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    hiç olmadı bu yasa şimdi hafif olmuş alayını öldürücen o köpeklerin hele o ufak boylu kaslı olanı pitbull muydu işkenceyle öldürücen böyle bi yasa daha güzel olur

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2005
    Erkek

    canafar bunu yazdı:
    -----------------------------

    hiç olmadı bu yasa şimdi hafif olmuş alayını öldürücen o köpeklerin hele o ufak boylu kaslı olanı pitbull muydu işkenceyle öldürücen böyle bi yasa daha güzel olur


    -----------------------------

    neyse en azından nickinle uyum içindesin


    .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek

    olayın içyüzünü tam bilmiyorum ama bu hayvanlar genetik olarak saldırgansa bence doğru bir karar, ancak saldırganlığı yetiştirilmesine bağlı olarak değişiyorsa yanlış tabiki.

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Şimdi bende köpek besleyen biri olarak (köpeğim golden retriever) sahibini tanımadığım pitbull gibi daha saldırgan eğilimli köpeklere yaklaştırmıyorum köpeğimi.Çoğunluğun dediği köpek sahibinin aynasıdır fikrine tamamen katılıyorum ama bence bu karar genele yönelik alınmış bir karar.Şöyle söyliyeyim çevremde en az 20 farklı pitbull görmüşümdür ve saldırgan eğilimli olmayan sadece 1 pitbull tanıyorum o da tam kuzu gibi millete sırnaşıyor :)

    Sonuçta burada yasaklanan köpek türlerinin sahiplerine yapılan bir maduriyet söz konusu.Yasanın çıkış amacını desteklesem de bunun daha farklı yöntemlerle de düzenlenebileceğini düşünüyorum.Bu tür köpeklerin satışında verilecek sahiplerin daha özenli seçilmesi gibi daha makul yaptırımlar yapılabilir.

     

     


    Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ocak/2010
    Erkek

    Nikoteen bunu yazdı:
    -----------------------------

    emreslmn bunu yazdı:
    -----------------------------


    -----------------------------
     vıdı vıdı yapma.Sen o köpekler hakkında ne akdar bilgiye sahipsin bilgini geçtim zaten bi kere forum üslubuna ters bi şekilde tartısıyorsun.

    Konuya gelecek olursak hiç bir köpeğimi pitbulumu sevdiğim kadar sevmemişimdir ama gerçekten bir bakıma iyi oldu bu,hee tamamen bulundurulmasının yasaklanmasını saçma buluyorum evet ama gezdirilmesi kesinlikle yasaklanmalı çünkü cidden o kadar BEYİNSİZ insanlar varki toplumumuzda kötü yetiştirilmiş ,ağzından salyalar akan bir putbulu caddenin ortasında görünce ben de gerçekten nefret ediyorum tabi sahibinden..Ama şu da var kimsede pitbul ve türevleri hakkında bilinçli olmak zorunda değil.Neticede insan rahatsız oluyorsa,korkuyorsa bir takım ön yargılar ve kuş beyinli sahipleri yüzünden gezdirilmesi yasaklanmalı zaten ama tamamen toplamak ? İşte bu düpedüz saçmalık. 


    -----------------------------

    Sen nasıl bır tartısma adabına sahıpsınde bana vıdı vıdı yapma dıyebılıyorsun. Emın ol gerektiği kadar bılgım var. Bılgım olmadıgı konulardada atıp tutmam zaten. Bilinclı olmak zorunda degıl ınsanlar demıssın ama bılınclı olmayan ınsanlar bu konuda soz hakkına sahıp olmamalı. Ben her bılgım dısı konuda bır hak ıddıa edersem bu sacmalık olur.

     

    @Karakule. Hocam gozunu seveyım bıyologum dıyorsun. Genetık olarak saldırgan ırklar dıyorsun. Sen bosa okumussun. Hıcbır kopek herhangı bır saldırgan yetıstırme tarzı veya uyaran olmadan saldırganlasmaz. Kendımı bıldım bılelı kopeklerle ugrasırım. Cevremde onlarca pıtbull ve yaklasık 5 adet dogo var. Bır tane pıtbull dısında oda sahıbınden kaynaklı hıcbırının bugune kadar bır agresıflıgı olmadı. 

    Eger bu hayvanlar coluk cocugun elıne verılırse onlarda ego tatmını guc gosterısı ıcın bu hayvanları yetıstırırlerse zaten yıne sahıplerı suclu oluyor.

    Bu ırklar yanlıs ellerde dıger ırklara gore guclu oldukları ıcın daha tehlıkelıler bu dogru. Ama su acıdan bakarsak kangalda bu kategorıye gırıyor . En cok dovusturulen ve en agresıf yetıstırılen ırk kangallar ulkemızde? Sadece tutturmuslar bır pıtbull dogo turkusu cıgıra cıgıra gıdıyorlar baska bırsey degıl bu yasa. Sen hıcbır seyı duzene sokmayı becerme. Ondan sonra kendı becerıksızlıgın ıcın komple bır ırkı yasakla. Devlet denetım altına alamıyorsa bunu benım gıbı yetıstırıcıler cekmemelı.

     

    Lutfen daha once pıtbull beslemıs en azından kopek beslemıs arkdaslar yorum yapsın konu dagılıyor.


    www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tolgaStain
    tolgaStain's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Kasım/2011
    Erkek

    Ya şu konulara adam akıllı yorum yapın yada hoşunuza gitmediyse yapmayın adam bilgilendirmek için konu açmış konuyu p*ç ettiniz .

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2003
    Erkek

    emreslmn gen expresyonu ve gen susturulması konularında biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim evrim bu hacı sonuçta


    Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    emreslmn bunu yazdı:
    -----------------------------

    Sen nasıl bır tartısma adabına sahıpsınde bana vıdı vıdı yapma dıyebılıyorsun. 

    -----------------------------
    burda adama küfür edipte bana adaptan edebten bahsetme dinsizin hakkından imansız gelir neyse konu dağılmasın son dediğine katılıyorum bu arada.


    Troubles'll come & they'll pass
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Şubat/2006
    Erkek

     

    Bak hocam, yıllarımı doğaya hayvanlara vermişimdir yani bir karıncayı böceği bile saatlerce izlerim anlamak için.Çok köpek besledim diğer hayvanları saymıyorum bile.

    Şimdi sana olayı özetlersem ki bunu özetlemem gerek artık o kadar yazıdan sonra hissettim gel gelelim olayın iç yüzüne.

    Tüm köpek türleri, ataları olan kurtlardan gelir zamanla teknolojinin gelişmesi ile ilgili artık doğal ırk değilde, ihtiyaçlar için köpek türleri enjekte edildi topluma yani şöyle oldu ;

    CIA isen sallıyorum  çok koku almasını istediğin bir köpek aynı zamanda çevik olmasını istediğin aynı zamanda güçlü olmasını istediğin bir köpek istediğinde ;

    Bu ilgili merciiler tarafından sallıyorum yine örnek açısından A) Cinsi köpeğin burun özelliklerinin genetiği, B) Cinsi köpeğin çevikliği, C) Cinsi köpeğin güçlülüğü en basit yönden alınarak yeni bir tür elde ediyorlar, zamanla bu türler topluma ve yaşayışlara adapte olup asılında kendi özlerini oluşturuyorlar zamanla sonra bir başka tür oluşumundada bu türlerin başka türlere çevrilmesi oluyor.

    Yani bu pitt dogodur odur budur bu köpeklerin asıl üretilme amacı insan oğlunun güç sembolize etmek istemesinin bir elde taşıma sanatıdır. Samimi söylüyorum bak yani bu kadar özelliği bir araya getirip bunu hayal ettiğinde gözüdne bam başka bir canlı beliriyor ve bunu hayata geçirdiğinde bazı insanların faciasına sebep olabiliyorsun.

    Çünkü bu hayvanlar melez değil, bu hayvanlar toplama bilgisayar gibi sağlamlar ama sorunlarıda var.

    Neticesinde kendilerini terapiye sığdıramıyorlar yani sürekli bir eğitimlilik çerçevesinde kalamıyorlar bir tarafları mutlaka ağır basıyor ve o kadar korkunç bir makine üretmeye çalışan adamlarında hayal ettiğinin üstüne basmış oluyorlar saf olmadıkları için çok patlak veriyorlar.

    Bir alman çoban köpeğininde çok egzersize ihtiyacı var ama o hayvanda bu yok yani metropolde gezdirilip beslenesi bir hayvan değil bundan emin ol. Çünkü genetiğinde zaten amaç güçlü saldırgan vahşi tek el modülü sadece sahibini tanısın mantığı bunlar aşılanıyor genetğine o köpekten bale yapmasını bekleme bir golden gibi haraketler yapmasını bekleme özü değil çünkü o sıcaklık o anlayış yok. He eğitirsen yapar mı ? Aslana bile yaptırırsın eğitirsen o önemli değil ama aslanında ne olacağı belli değil çekip pat diye koparıyor çünkü genetik dostum bu anladın mı genetik öyle bir şey ki ben insansam yemek yiyorsam oğlumda yemek yemeye mecburdur genetik böyle bir şey o saldırgansa genetğinde bu varsa bunu ne kadar yapmasada güvenemezsin.

    Buna örnek bir kediyi ne kadar doyurursan doyur, o dışarı çıktığında 1 fareyi gördümü bir kaç haraket mutlaka yapacaktır bu aç olduğu için değil gen meselesi.


    -----------------------------

     

    söylediklerin mantıklı olsa da genetik mühendisliğinden ortaya çıkan elle yapılmış ırklar olduğuna inanmıyorum..şunu dersen tamam derim, istenen özelliklerin olduğu ırklardan hibritleme yapılarak ve insan eli seçilimle ortaya çıkarılmış ırklar desen tamam..ama direk gen seçerek ısmarlama yapılmış mutantlar diyosan buna inanmam..çünkü böyle birşey olsa bi yerlerden patlak verir ve bu ırklar max.5 yıl yaşar.

     

    Şu yazdıklarına da katılıyorum evet bu ırklar metropolde yaşamaya uygun değil...bu köpekler koruma güdüsü, saldırma güdüsü en yüksek olan bireylerden seçilerek ortaya çıkmış ırklar. Seçilim amaçları av,koruma vs. yani geniş alanlarda rahatça koşturacak deşarj olarakları yerler...şehir buna uygun değil..çok fazla uyaran var. Köpeğin tahrik olması kolay..ama dediğim gibi bunun çözümü köpekleri toplayıp uyutmak değil..üretimini kontrol altına almak...ki bu göründüğü kadar zor değil...Vet.Hek.odasına başvursunlar bi proje çıkar ortaya..

     

    Tamer hocamın(Dodurka) Köpek psikolojisi üzerine kitaplarında bahsettiği birşey var...Köpekler bizle beraber uaşayabilmek adına en temel içgüdülerinden vazgeçmişlerdir.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2011
    Erkek

    ecstatic_60 bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    Bak hocam, yıllarımı doğaya hayvanlara vermişimdir yani bir karıncayı böceği bile saatlerce izlerim anlamak için.Çok köpek besledim diğer hayvanları saymıyorum bile.

    Şimdi sana olayı özetlersem ki bunu özetlemem gerek artık o kadar yazıdan sonra hissettim gel gelelim olayın iç yüzüne.

    Tüm köpek türleri, ataları olan kurtlardan gelir zamanla teknolojinin gelişmesi ile ilgili artık doğal ırk değilde, ihtiyaçlar için köpek türleri enjekte edildi topluma yani şöyle oldu ;

    CIA isen sallıyorum  çok koku almasını istediğin bir köpek aynı zamanda çevik olmasını istediğin aynı zamanda güçlü olmasını istediğin bir köpek istediğinde ;

    Bu ilgili merciiler tarafından sallıyorum yine örnek açısından A) Cinsi köpeğin burun özelliklerinin genetiği, B) Cinsi köpeğin çevikliği, C) Cinsi köpeğin güçlülüğü en basit yönden alınarak yeni bir tür elde ediyorlar, zamanla bu türler topluma ve yaşayışlara adapte olup asılında kendi özlerini oluşturuyorlar zamanla sonra bir başka tür oluşumundada bu türlerin başka türlere çevrilmesi oluyor.

    Yani bu pitt dogodur odur budur bu köpeklerin asıl üretilme amacı insan oğlunun güç sembolize etmek istemesinin bir elde taşıma sanatıdır. Samimi söylüyorum bak yani bu kadar özelliği bir araya getirip bunu hayal ettiğinde gözüdne bam başka bir canlı beliriyor ve bunu hayata geçirdiğinde bazı insanların faciasına sebep olabiliyorsun.

    Çünkü bu hayvanlar melez değil, bu hayvanlar toplama bilgisayar gibi sağlamlar ama sorunlarıda var.

    Neticesinde kendilerini terapiye sığdıramıyorlar yani sürekli bir eğitimlilik çerçevesinde kalamıyorlar bir tarafları mutlaka ağır basıyor ve o kadar korkunç bir makine üretmeye çalışan adamlarında hayal ettiğinin üstüne basmış oluyorlar saf olmadıkları için çok patlak veriyorlar.

    Bir alman çoban köpeğininde çok egzersize ihtiyacı var ama o hayvanda bu yok yani metropolde gezdirilip beslenesi bir hayvan değil bundan emin ol. Çünkü genetiğinde zaten amaç güçlü saldırgan vahşi tek el modülü sadece sahibini tanısın mantığı bunlar aşılanıyor genetğine o köpekten bale yapmasını bekleme bir golden gibi haraketler yapmasını bekleme özü değil çünkü o sıcaklık o anlayış yok. He eğitirsen yapar mı ? Aslana bile yaptırırsın eğitirsen o önemli değil ama aslanında ne olacağı belli değil çekip pat diye koparıyor çünkü genetik dostum bu anladın mı genetik öyle bir şey ki ben insansam yemek yiyorsam oğlumda yemek yemeye mecburdur genetik böyle bir şey o saldırgansa genetğinde bu varsa bunu ne kadar yapmasada güvenemezsin.

    Buna örnek bir kediyi ne kadar doyurursan doyur, o dışarı çıktığında 1 fareyi gördümü bir kaç haraket mutlaka yapacaktır bu aç olduğu için değil gen meselesi.


    -----------------------------

     

    söylediklerin mantıklı olsa da genetik mühendisliğinden ortaya çıkan elle yapılmış ırklar olduğuna inanmıyorum..şunu dersen tamam derim, istenen özelliklerin olduğu ırklardan hibritleme yapılarak ve insan eli seçilimle ortaya çıkarılmış ırklar desen tamam..ama direk gen seçerek ısmarlama yapılmış mutantlar diyosan buna inanmam..çünkü böyle birşey olsa bi yerlerden patlak verir ve bu ırklar max.5 yıl yaşar.

     

    Şu yazdıklarına da katılıyorum evet bu ırklar metropolde yaşamaya uygun değil...bu köpekler koruma güdüsü, saldırma güdüsü en yüksek olan bireylerden seçilerek ortaya çıkmış ırklar. Seçilim amaçları av,koruma vs. yani geniş alanlarda rahatça koşturacak deşarj olarakları yerler...şehir buna uygun değil..çok fazla uyaran var. Köpeğin tahrik olması kolay..ama dediğim gibi bunun çözümü köpekleri toplayıp uyutmak değil..üretimini kontrol altına almak...ki bu göründüğü kadar zor değil...Vet.Hek.odasına başvursunlar bi proje çıkar ortaya..

     

    Tamer hocamın(Dodurka) Köpek psikolojisi üzerine kitaplarında bahsettiği birşey var...Köpekler bizle beraber uaşayabilmek adına en temel içgüdülerinden vazgeçmişlerdir.


    -----------------------------

    Hocam genetik özelliklerin demekki gende belli bir noktada bir türde fazla olması diye bir şey söz konusu 1 köpeği 3 e bölmüyorlar dikkatini çekerim 3 özellik için 3 köpek seçiyorlar buda 10 özellik için 10 köpe yada bir köpekten en fazla 2 özellik.

    Bak bu türler böyle oluştu inanmaya bilirsin ama böyle yani :D pit nedir abi dünyada öyle bir yaratık varmı bak son gelen köpek türlerine bak tiplerine baksan anlarsın zaten normal bir yapıları yok. Ama buna böyle inanmak zorunda değilsin hirbit de kibrit de kafana göre ne dersen de sonuçta ortak noktamız ne ? Bu köpeklerin bu tavırda olması.

    Biri bu arada kangal demiş o yorumu alıntı edemedim, kangalda aynı statüye girer demiş bana göstersin istanbulda kangal besleyen bir semtte 20 kişi göstersin :)

    Kangalın doğasında var zaten açık alan kafasına estiği gibi haraket ama kangalları istedikleri koşulda besliyorlar, ve ucube bir tür değil kangal safkan tür.

    Ama bu pitleri ya ben gördüm garaj gibi yerde yavrulatıyor adam 1 metre boyu var 2 i pitti almış sürüklüyorlar adamı.

    Hiperaktif köpek desem yeridir yani ama güç bakımından.

    YA haticenin neticesi buralara sığdırmaya çalışma ki onu yapmıyorsun zaten bu türleri pek önemseme ha ben hiç bir zaman öldürülmesi kanısında değilim, metropolde yasaklansın, elinde olanlar tespit edilip kısırlaştırılsın yada gönderilsin, gönderilsin istemeyenler ölene kadar kısırlaştırılsın bu sayede üremeside durur.

    Başkada yapacak bir şey yok.


    Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
Toplam Hit: 7327 Toplam Mesaj: 89