Küçük Bir Bilgi : Suyu Ve Sıvı Şeyleri Oturarak İçin
-
Bilimsel Açıdan :
İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer.
Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer.
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer.
Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil, birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.
Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.
Dini Açıdan :
Resulûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
Sakın sizden birisi ayakta su içmesin kim unutarak (ayakta) su içerse derhal kussun.
(Müslim,Beyhaki) -
Kussun mu :D oha.
-
bilgi için teşekkürler
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
Kussun mu :D oha.
-----------------------------Dini kaynak yanlış olabilir. işin dinin kısmını oturupta kendim bulmadım internette böyle olduğu yazılıydı bu hadisin. bu yüzden eğer cümlede yada hadiste bir yanlışlık varsa düzeltilsin lütfen
-
iyide kusuyorsa 12 parmak bagirsagindan gerimi gelecek zaten mideden gecmis gitmiş kusunca sadece mide bosalmıyormu ?
-
aLsanCaK bunu yazdı:
iyide kusuyorsa 12 parmak bagirsagindan gerimi gelecek zaten mideden gecmis gitmiş kusunca sadece mide bosalmıyormu ?
-----------------------------bir iç hastalıkları uzmanına sormak fakat suyun oraya hangi hızda girdiğini bilmek lazım sonuçta bir insan bağırsağını 7 metre olarak hesap etsek bunun 4,5 metresi ince bağırsaktır yani girip direk sonuna kadar gelme fikri zaten yanlış.
Ki zaten hadisi direk anlamayın arkadaş biraz yorumlayın yaw :S kısaca oturarak için demiş işte..
-
aLsanCaK bunu yazdı:
-----------------------------12ye parmak mi atıcaz napıcaz amk nasıl kusucaz la :(
-
Hocam bilimsel paylaşımlarını takdir ediyorum o konuda sıkıntı yokta.Şimdi tartışma çıkacak ama ben gene söyleyeyim bilimsel konunun içine niye dini yorum yazıpta koydun onu anlamadım.Bilimle din ayrı mecralardır.
-
BarisYigit bunu yazdı:
aLsanCaK bunu yazdı:
-----------------------------12ye parmak mi atıcaz napıcaz amk nasıl kusucaz la :(
-----------------------------hahaha :d bogaza parmak atıp kusabiliyormuşuz :D
-
sokoban bunu yazdı:
Hocam bilimsel paylaşımlarını takdir ediyorum o konuda sıkıntı yokta.Şimdi tartışma çıkacak ama ben gene söyleyeyim bilimsel konunun içine niye dini yorum yazıpta koydun onu anlamadım.Bilimle din ayrı mecralardır.
-----------------------------Uyarı için teşekkürler fakat bir eksiğin var :
Ayrı değildir işte herkes burada hata yapıyor bütün bu tartışmalar bu küt zihniyette çıkıyor ya..
Bunu bulan alman iç hastalıkları uzamnının kuranı kerim ve incil i okuduktan sonra araştırıp bulduğunu biliyormuydun..
İşte yok bilim nesneldir din ruhanidir felan kimse bu safsataları anlatmasın bana..
Çünkü bilim e göre her ihtimal değerlidir ne düşünülüp sınanmak zorundadır.
Ayrıca yanlışlığını kesin olarak belirtemediğin bilgi geçersiz değil hala geçerliliğini korur bu yüzden kimsede bunu çürütemeyeceğine göre bu ihtimalde önemlidir.
Küt olmayın bilim din diye ayrılmaz. Gerçek bilim adamlarına bakarsanız çoğu dini kitaplar dahil eski yazıtlardan ilham almıştır.
Bilim için gerekli olan ilk şart yani hayal gücü bu şekilde genişletilmiştir yani bir umutla..
E tabiki bilimsel anıtlar verilet hipotez teoriler vs.. onlar zaten nesnel bulunabilicek şeylerdir..
Gerçekten bilimle uğraşan bir insan inanmasa dahi, her ihtimalin + yada - kazancı bulunabiliceğini bilir, bunu kullanır ve çürütemediği doğrultuda çürütene kadar ihtimal özelliğini koruyacağını bilir.
Bilim,din,siyaset,arkeoloji,paleontoloji,tamamen eski yazılar vs.. vs.. hepsi birbirinin içinde ve kapsar haldedir..
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------Uyarı için teşekkürler fakat bir eksiğin var :
Ayrı değildir işte herkes burada hata yapıyor bütün bu tartışmalar bu küt zihniyette çıkıyor ya..
Bunu bulan alman iç hastalıkları uzamnının kuranı kerim ve incil i okuduktan sonra araştırıp bulduğunu biliyormuydun..
-----------------------------İncili 1, kuran'ı 3 kere okudum, ayakta su içmekle ilgili tek bir ayet görmedim, kendinde hadis olduğunu söylüyorsun, böyle şehir efsanelerini çok duyduk hocam.