Küçük Bir Bilgi : Suyu Ve Sıvı Şeyleri Oturarak İçin
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
Hocam bilimsel paylaşımlarını takdir ediyorum o konuda sıkıntı yokta.Şimdi tartışma çıkacak ama ben gene söyleyeyim bilimsel konunun içine niye dini yorum yazıpta koydun onu anlamadım.Bilimle din ayrı mecralardır.
-----------------------------Uyarı için teşekkürler fakat bir eksiğin var :
Ayrı değildir işte herkes burada hata yapıyor bütün bu tartışmalar bu küt zihniyette çıkıyor ya..
Bunu bulan alman iç hastalıkları uzamnının kuranı kerim ve incil i okuduktan sonra araştırıp bulduğunu biliyormuydun..
İşte yok bilim nesneldir din ruhanidir felan kimse bu safsataları anlatmasın bana..
Çünkü bilim e göre her ihtimal değerlidir ne düşünülüp sınanmak zorundadır.
Ayrıca yanlışlığını kesin olarak belirtemediğin bilgi geçersiz değil hala geçerliliğini korur bu yüzden kimsede bunu çürütemeyeceğine göre bu ihtimalde önemlidir.
Küt olmayın bilim din diye ayrılmaz. Gerçek bilim adamlarına bakarsanız çoğu dini kitaplar dahil eski yazıtlardan ilham almıştır.
Bilim için gerekli olan ilk şart yani hayal gücü bu şekilde genişletilmiştir yani bir umutla..
E tabiki bilimsel anıtlar verilet hipotez teoriler vs.. onlar zaten nesnel bulunabilicek şeylerdir..
Gerçekten bilimle uğraşan bir insan inanmasa dahi, her ihtimalin + yada - kazancı bulunabiliceğini bilir, bunu kullanır ve çürütemediği doğrultuda çürütene kadar ihtimal özelliğini koruyacağını bilir.
Bilim,din,siyaset,arkeoloji,paleontoloji,tamamen eski yazılar vs.. vs.. hepsi birbirinin içinde ve kapsar haldedir..
-----------------------------İşte senin bahsettiğin bakış açısıyla "bunlar zaten kitapta yazıyor yauuv" mantığı ile bilimle alakası olmayan adamlar kendi dini kitaplarını bilimsel kaynak olarak görmeye başlıyor sorun buradan başlıyor.Şansa bala bi mide olayını buldu diye kitabı değerli addedemeyiz.Neyse hocam bu mevzu zaten bu konuda tartışılmaz ben sadece belirtmek istedim.Bu konu için ayrı bir konu açılırsa orada tartışırız artık :D
-----------------------------Bunu bilim din diye ayıran sensin hocam aslında böyle bir ayrım bile yok
bu tip yaratıcı yada araştırmacı bilim adamları din nedir bilim nedir diye boş boş şeylerin muhabbetini yapmaz iş yapar iş..
Bu kişi veya buna benzer kişiler bunu aa burda kuran varmı aa burda incil varmış nedir nedeğildir bide dinen bakalım demiyor ki ?
Adam bunu alıyor ve herhangi bir kitapmışcasına yada bir bilgiymişcesine bir veri olarak alıp test ediyor ve doğruluğunu kanıtlıyor.
Adamın dinle şunla bunla bir alakası yok ki ??
Bu isterse din kitabı olsun ister bi delinin savsataları olsun adamlar için önemli olan kayda değer yani kendilerinde merak uyandıracak bir veri bir ipucu bir ışık parlaması bulamak.
Bu adam bunu bir arkadaşından duymuş gitmiş araştırmış desem kimse ses etmez ama kuranda varmış diyince millet coşuyo ??
Bilimin açılımlarından biriside gidebildiğin en ileri dereceye ulaşmak devamlı ilerlemek tazelenmektir
Ama siz böyle kıstaslar koyarsanız hiç bi yere varamazsınız.
Siz din bilim derken adamlar bu gereksiz konuşmayı araştırma geliştirme için kullanıyor. Hiç bir şeye takılmadan ellerindeki verilere bakıyorlar ayırım yapmadan. Gözünüzü seviyim ( kişisel olarak algılama lütfen ) boş boş şeylerden muhabbet etmeyelim.
-
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------İncili 1, kuran'ı 3 kere okudum, ayakta su içmekle ilgili tek bir ayet görmedim, kendinde hadis olduğunu söylüyorsun, böyle şehir efsanelerini çok duyduk hocam.
Hoca bi takma ad, bu yorumu atan insana ancak bu kadar yakışır. Hadis'i-Şerif'e şehir efsanesi diyen bu arkadaşı tüm içtenliğimle alkışlıyorum.
-
xzxz bunu yazdı:
-----------------------------ban istiyorum arkadaşım, sayın admin uyuma !
bazı şakirtler ottan boktan dini tartışma yaratmaya milleti küfrün hakaretin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışıyor
hani din yok ırk yok siyaset yok dedik ya bi bana mı yok merak ettim?
bana ne lan senin dininin su içme kıstasından ?? al tanrını tanrıçanı git burdan !!
hajı aynı şeyi sen yapıyosun biraz daha sakin olalım :) -
GusFring bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------Bunu bulan alman iç hastalıkları uzamnının kuranı kerim ve incil i okuduktan sonra araştırıp bulduğunu biliyormuydun..
Kuranın neresinde yazıyormuş hacı bu olay, ben birtek buharide gördüm oda zaten hadis kitabı.Orada yazmasının sebebide gelenek,adet,etik kurallar. Sırf dini destelemek için yok alman bilim adamı kuranı okumuş ordan bulmuş, yok aya çıkmış allah yazısı görmüş vs.vs.. Geç hacı bu işleri 1 kere kuran okumuş olsaydın böyle bir ayet olmadığını bilirdin, öyle atıp tutmakla olmaz bu işler. Nerden duyduysan artık, facebookta emo bir kızın paylaştığı duvar yazısından mı ?
-----------------------------Bak sevgili geri zekalı kardeşim.
Senin gibi okuma yazma özürlü bir dingile hala laf anlatıyorum.
Bilgiyi okuduğum zaman daha önce büyüklerimiznde bunu söylediğini hatırladım googleye baktım ve bu hadisi buldum ve arkasından hemen 1. sayfada şunu yazdım
Hemen konunun ilk sayfasına dönelim ve ne yazmışım bakalım :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sokoban bunu yazdı:
Kussun mu :D oha.
-----------------------------Dini kaynak yanlış olabilir. işin dinin kısmını oturupta kendim bulmadım internette böyle olduğu yazılıydı bu hadisin. bu yüzden eğer cümlede yada hadiste bir yanlışlık varsa düzeltilsin lütfen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kendinizi bi bok zannederek herlafa dalmayın önce bi okuyup iyi görün.
zaten değiştirelim demişim yanlış bişi varsa.
2 dakka insan olup kardeşim bu bilgi yanlış bunu düzeltelim yada yok böyle bişi lütfen kaldıralım dersin gerçeği bulunur düzeltilir he yoksada silinir
-
Caliber bunu yazdı:
AMpul bunu yazdı:
-----------------------------İncili 1, kuran'ı 3 kere okudum, ayakta su içmekle ilgili tek bir ayet görmedim, kendinde hadis olduğunu söylüyorsun, böyle şehir efsanelerini çok duyduk hocam.
Hoca bi takma ad, bu yorumu atan insana ancak bu kadar yakışır. Hadis'i-Şerif'e şehir efsanesi diyen bu arkadaşı tüm içtenliğimle alkışlıyorum.
-----------------------------o arkadaş 3 kere kuran okumuş ama hadisin ne olduğunu bilmiyor ki kuranda yok diyebiliyor =) kuranda olsa ayet derdik zaten :D
bilim adamları sağ tarafınıza doğru yatın diyor oysa peygamber efendimiz yüzyıllar önce buyurmuştu
suyu ayakta içmeyin diyorlar oysa peygamber efendimiz yüzyıllar önce buyurmuştu.farkındamısınız bilmem ama çoğuda yabancı bilim adamları. arkadaşında dediği gibi karıştırıyolar kitapları bakıyolar hadislere inceliyolar bişeyleri sonra ben buldum diye çıkıyorlar.
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Bilgiyi okuduğum zaman daha önce büyüklerimiznde bunu söylediğini hatırladım googleye baktım ve bu hadisi buldum ve arkasından hemen 1. sayfada şunu yazdım
-------------------------------
Bak beynini okşadığım, ben kaynağın doğruluğunu yanlışlığını söylemiyorum.
Ben senin alman bilim adamı incil kuran okuyup bulmuş demene laf ediyorum. Hani neredeymiş o bulup okuduğu yer kuranda degil buharide var diyorum.
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------Bunu bulan alman iç hastalıkları uzamnının kuranı kerim ve incil i okuduktan sonra araştırıp bulduğunu biliyormuydun..
İşte yok bilim nesneldir din ruhanidir felan kimse bu safsataları anlatmasın bana..
-
amk bu konuda bile tartışma çıkıyor ya.
tek tek madalya takılmalı size mk..
amk siyaset olur futbol olur bilim olur ilim olur irfan olur..
ee bee hacılar sizin hiç tartışmadan durabildiğiniz bi konu varmı amk ?
ekleme : 4kere amk demişim amk.
-
GusFring bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
Bak beynini okşadığım, ben kaynağın doğruluğunu yanlışlığını söylemiyorum.
Ben senin alman bilim adamı incil kuran okuyup bulmuş demene laf ediyorum. Hani neredeymiş o bulup okuduğu yer kuranda degil buharide var diyorum.
-----------------------------La havle ya..
adam hala gitmiş bilim adamına takmış. Adam bunu duymuş / okumuş / belkiden yanlış bir kaynaktan okudu
ULAN AMK KİME NE BUNDAN
SEN DOĞRUSUNU BİLİYOSAN OLAY SANA DOĞRUDUR BUNDAN BİZENE
YANLIŞSA YANLIŞINI SÖYLERSİN DOĞRUYSA EKSİKSE, EKSİĞİNİ SÖYLERSİN OLAY BU!!!
VARMI DAHADA ANLAMADIĞIN BİYER ?!?!?!?!?!?!?!
ADAM BUNU BİR VERİ OLARAK ELE ALMIŞ SORAN KİŞİYEDE BÖYLE BÖYLE OKUDUĞUNU SÖYLEMİŞ İŞTE DAHA NE ???
-
BarisYigit bunu yazdı:
amk bu konuda bile tartışma çıkıyor ya.
tek tek madalya takılmalı size mk..
amk siyaset olur futbol olur bilim olur ilim olur irfan olur..
ee bee hacılar sizin hiç tartışmadan durabildiğiniz bi konu varmı amk ?
ekleme : 4kere amk demişim amk.
-----------------------------Yok mantıklı tartışılsa takip edilirde ben yarılıyorum bazı yorumları okurken hangi kafayı yaşıyolarsa bende istiyorum ondan :))
-
Nespace bunu yazdı:
xzxz bunu yazdı:
hajı aynı şeyi sen yapıyosun biraz daha sakin olalım :)
-----------------------------tamam sakinim :)