folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Küçük Bir Bilgi : Suyu Ve Sıvı Şeyleri Oturarak İçin

Küçük Bir Bilgi : Suyu Ve Sıvı Şeyleri Oturarak İçin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:
    -----------------------------

sokoban bunu yazdı:

Hocam bilimsel paylaşımlarını takdir ediyorum o konuda sıkıntı yokta.Şimdi tartışma çıkacak ama ben gene söyleyeyim bilimsel konunun içine niye dini yorum yazıpta koydun onu anlamadım.Bilimle din ayrı mecralardır.

Uyarı için teşekkürler fakat bir eksiğin var :

Ayrı değildir işte herkes burada hata yapıyor bütün bu tartışmalar bu küt zihniyette çıkıyor ya..

Bunu bulan alman iç hastalıkları uzamnının kuranı kerim ve incil i okuduktan sonra araştırıp bulduğunu biliyormuydun..

İşte yok bilim nesneldir din ruhanidir felan kimse bu safsataları anlatmasın bana..

Çünkü bilim e göre her ihtimal değerlidir ne düşünülüp sınanmak zorundadır.

Ayrıca yanlışlığını kesin olarak belirtemediğin bilgi geçersiz değil hala geçerliliğini korur bu yüzden kimsede bunu çürütemeyeceğine göre bu ihtimalde önemlidir.

Küt olmayın bilim din diye ayrılmaz. Gerçek bilim adamlarına bakarsanız çoğu dini kitaplar dahil eski yazıtlardan ilham almıştır.

Bilim için gerekli olan ilk şart yani hayal gücü bu şekilde genişletilmiştir yani bir umutla..

E tabiki bilimsel anıtlar verilet hipotez teoriler vs.. onlar zaten nesnel bulunabilicek şeylerdir..

Gerçekten bilimle uğraşan bir insan inanmasa dahi, her ihtimalin + yada - kazancı bulunabiliceğini bilir, bunu kullanır ve çürütemediği doğrultuda çürütene kadar ihtimal özelliğini koruyacağını bilir.

Bilim,din,siyaset,arkeoloji,paleontoloji,tamamen eski yazılar vs.. vs.. hepsi birbirinin içinde ve kapsar haldedir..

İşte senin bahsettiğin bakış açısıyla "bunlar zaten kitapta yazıyor yauuv" mantığı ile bilimle alakası olmayan adamlar kendi dini kitaplarını bilimsel kaynak olarak görmeye başlıyor sorun buradan başlıyor.Şansa bala bi mide olayını buldu diye kitabı değerli addedemeyiz.Neyse hocam bu mevzu zaten bu konuda tartışılmaz ben sadece belirtmek istedim.Bu konu için ayrı bir konu açılırsa orada tartışırız artık :D

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jchan
    Jchan's avatar
    Erkek

böbrekte süzülmesi gerekmiyor mu?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Jchan bunu yazdı:

:D güzel soru, su direkt bağırsağa mı gidiyo la mideden sonra.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Jchan bunu yazdı:

yenen icilen hersey mideden sonra kana karisir hocam kan bobreklerde suzulur.

Onun disinda oturarak icerseniz mide icindeki asit yediginiz veya ictiginiz seylerdeki bateri vs yabanci maddelere oldurur yani yabanci bir maddenin kana girerek vucudu zehirlemesineolarak tanimaz.

Dini bilgideki (hadisteki) olay da bu yuzdendir gunah oldugundan degil insan vucuduna zararli oldugundan unutarak icilen biseyin kusulmasi istenmistir. Ayakta icilen maddeler direk 12 parmak bagirsagina gitmiyorlar yani direk olarak ama cok surmuyor gitmesi yine 1 dk falan buluyor. Bu sirada kusulabilir. :D Kolay gelsin

Bilgi icin sagol hocam :D

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlock
    warlock's avatar
    Erkek

Yararlı bilgi. Bilirdim ayakta içilmiceğini ama nedenini bilmezdim, iyi oldu öğrendiğim...

Aynı şarkıyı 100 kere dinleme manyaklığı olan, sabah suyu yüzüne çarparken suyun bileklerden dirseklerine akmasına uyuz olan, buzdolabını açıp boş boş baktıktan sonra kapayan, kulağında mp3 ile gezerken klip tadında yürüyen, doğru insanı bekleyip yalnız kalan, ellerini bi türlü ısıtamayan, çift bölmeli çakmakta her iki tarafta gaz seviyesini dengeleme ihtiyacı duyan, girdiği kapalı bir mekanda ilk önce çıkış kapısının nerede olduğunu arayan bir insan oğluyum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

Bunu bulan alman iç hastalıkları uzamnının kuranı kerim ve incil i okuduktan sonra araştırıp bulduğunu biliyormuydun..

Kuranın neresinde yazıyormuş hacı bu olay, ben birtek buharide gördüm oda zaten hadis kitabı.Orada yazmasının sebebide gelenek,adet,etik kurallar. Sırf dini destelemek için yok alman bilim adamı kuranı okumuş ordan bulmuş, yok aya çıkmış allah yazısı görmüş vs.vs.. Geç hacı bu işleri 1 kere kuran okumuş olsaydın böyle bir ayet olmadığını bilirdin, öyle atıp tutmakla olmaz bu işler. Nerden duyduysan artık, facebookta emo bir kızın paylaştığı duvar yazısından mı ?

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

ban istiyorum arkadaşım, sayın admin uyuma !

bazı şakirtler ottan boktan dini tartışma yaratmaya milleti küfrün hakaretin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışıyor

hani din yok ırk yok siyaset yok dedik ya bi bana mı yok merak ettim?

bana ne lan senin dininin su içme kıstasından ?? al tanrını tanrıçanı git burdan !!

herşeyin bir şeyi vardır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Peroksit
    Peroksit's avatar
    Erkek

yaw muhabbeti açılmışken sorayım günlük 7-8 litre su içiyom belkide 10 litredir böbreklere zararlımı fazla su içmek yoksa yararlımı arkadaşlar ? keyimizden içmiyoz ama vucut istiyor öyle :D bunuda belirtiyeyim

http://www.youtube.com/watch?v=OH4eOQ6ZI0Q - - - - - http://www.youtube.com/watch?v=TqErNP20gpI - - - - - https://www.youtube.com/watch?v=fhr5UBZh1rY
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blutarm
    blutarm's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

Hocam bilimsel paylaşımlarını takdir ediyorum o konuda sıkıntı yokta.Şimdi tartışma çıkacak ama ben gene söyleyeyim bilimsel konunun içine niye dini yorum yazıpta koydun onu anlamadım.Bilimle din ayrı mecralardır.

Uyarı için teşekkürler fakat bir eksiğin var :

Ayrı değildir işte herkes burada hata yapıyor bütün bu tartışmalar bu küt zihniyette çıkıyor ya..

İncili 1, kuran'ı 3 kere okudum, ayakta su içmekle ilgili tek bir ayet görmedim, kendinde hadis olduğunu söylüyorsun, böyle şehir efsanelerini çok duyduk hocam.

Kur'an-ı kerim'de yada incilde zaten yer almaz dinen demek sadece kur'an da yazanları uygulamak değildir. Peygamber efendimiz yeme ve içmenizi ayakta değil oturarak yapın buyurmuştur. Yemeğe başlamadan önce besmele çekilmesi yahut biryere girerken sağ ayakla girilmesi, pis olan yerlere sol ayakla girilmesi bunlar kur'anda yer almaz.

Sen gerçekten islamı yaşıyacak isen peygamber efendimizin emrettiklerini uygulaman gerekir buda sünnettir biliyorsunuz.
    Ona kalırsa kur'an da namazın ne olduğu yazar ama nasıl kılınacağıda yazmaz. Aynı şekide yeme ve içmenin üstü kapalı olarak yer alması nimete şükür etme olarak geçer. Ama nasıl davranacağını aynı namazı bizlere öğreten peygamber efendimiz gibi yeme içmeninde nasıl olacağını bildirmiştir.

Son olarak Hadisin ne olduğunu bilmiyorsanız arkadaşı aşşağlar gibi konuşmamak gerekir. 3 kere kuran okuyan birisi olarak henüz ayet ve hadisi ayıramıyorsunuz.

Evet "ayakta su içmeyin" buyurmuştur peygamber efendimiz ve bu bir hadistir.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek

xzxz bunu yazdı:

ban istiyorum arkadaşım, sayın admin uyuma !

bazı şakirtler ottan boktan dini tartışma yaratmaya milleti küfrün hakaretin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışıyor

hani din yok ırk yok siyaset yok dedik ya bi bana mı yok merak ettim?

bana ne lan senin dininin su içme kıstasından ?? al tanrını tanrıçanı git burdan !!

Eğer bu adam bu konu için banlanırsa, seninde tekrardan tavrından ötürü banlanman lazım.

Çünkü sen kendini savunurken bile hakaret ediyorsun.

Anlatabildim mi.

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
Toplam Hit: 7794 Toplam Mesaj: 76