Kur'an Okuma Ve Arapca Ogrenimi Ile Ilgili
-
Anlaşıldı. Bu konuda bir eğitim seti yüklemek lazım. Arapça okumak alfabeyi ve harflerin okunuşlarını çözersiniz kolaydır. Ama ben okuduğumu anlayayım, Arapça konuşayım derseniz ciğeriniz solar. Zira Türkçeden bile zor bir dil. Türkçe gibi ufak bir harf hatası bile kelimeyi tamamıyla farklı bir mana yapıyor.
-
zamanında mürşid 4.0 diye bi cd vardı içerisinde hem eğitim hem hatim seti vardı. Cami hocası kurstan kankam olduğundan ondan istedim vermek istemedi ama ısrar edince verdi. Cd korsandı.
Yüklerken şöyle bi uyarı veriyordu; Eğer bu cd'yi hakkını ödeyerek almadıysanız diğer tarafta ödemeyi kabul ediyorsanız yükleyin hayır dersen yüklemiyordu.
Ertesi gün hocaya sordum sen ne yaptın hocam diye.. Sorma yaaa evet dedik öderiz napalım dedi :Dama eğitimi kaliteliydi.
-
mkyb bunu yazdı
Anlaşıldı. Bu konuda bir eğitim seti yüklemek lazım. Arapça okumak alfabeyi ve harflerin okunuşlarını çözersiniz kolaydır. Ama ben okuduğumu anlayayım, Arapça konuşayım derseniz ciğeriniz solar. Zira Türkçeden bile zor bir dil. Türkçe gibi ufak bir harf hatası bile kelimeyi tamamıyla farklı bir mana yapıyor.
Mesela
خلق Yaratmak
حلق Tras etmek (HASA Kuran okurken dikkat etmek gerekir...)
Bir nokta farki
dhmm tarafından 20/Nis/16 10:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Kuran okumayı bile kendi başına öğrenemezsin, Arapça şöyle dursun. Mahreçler, tecvid vs. Kıraat adında müstakil ilim dalı var İslam'da. Ehil birinin dinleyip, o sesleri birebir talim ettirmesi lazım. Sağlam bir hoca bulursan 2 haftada, senin benim gibi ortalama insanlar için yetecek derecede mahreç tecvid her şeyi öğrenirsin.
Arapça için de dediğim gibi, tek başına sıfır temelle, Kuran okumayı bilsen dahi, çok çok zor.
-
Nautilus bunu yazdı
Hocam Merhabalar,
Elif cüzleri ile öğrenmeye başlayabilirsin. Zaten Elif cüzü denmesinin sebebi bu =) Arap alfabesinin ilk harfi.
Ancak bir Elif cüzü varki Kuranı Kerimi okumak isteyen yeni başlayan biri için metodoloji olarak inanılmaz basite indirgenmiş, zaten hazırlayan hocanın profesör ünvanı var. Metotlu çalışmak istersen deneyebilirsin. 3 Günde Kuranı Kerim okuyabilirsin.
Linkten erişebilirsin http://www.unitedamericanmuslim.org/cuz/elif_ba.pdf
Arapça gerçek güzel bir dil, ben bir miktar çalıştım sonra devam ettiremedim.
Firar, Arapça bir kelime ne demek biliyorsunuz, Mastar hali firar'ı alıp Arapça fiil çekimlerinde işlettiğiniz zaman "ferrari" kelimesine ulaşabiliyorsunuz.
Ferrari ise mübalağa ile firar eden anlamına gelir :)
Bunu yazmak için girdim ben de konuya..Sağolsun hocamız yazmış gerekenleri.
Süleyman Hilmi Tunahan Hz.nin müthiş bir yöntemidir.
Daha önce Kur'an-ı bilmeyen 20-25 yaşlarındaki arkadaşlarım bu kitapla öğrendi okumayı..
Tabi ben de bu kitapla öğrendim ama 7-8 yaşlarında öğrendim.
Kırtasiyelerde bulabilirsiniz bu kitabı. Bulamazsanız şayet konu linki ile birlikte bir pm atın hocam. Adresinizi de yazın. Ben size yollarım.
Şimdiden başarılar diliyorum..
-
cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar, arapca hakkinda az cok bilgim var ve cok zor oldugunu zaten biliyorum ama insallah ogrenecegim :) Patronum ve proje yoneticisi, suriyeli bir kadin hocadan arap'ca ders aliyorlardi. Proje yoneticisi birakti bazi sebeplerden dolayi ama patron devam ediyor.. Gerci cok yavas gidiyorlar gibi geliyor bana. Arapca ogrenmek bana gore uzun bir surec olacak ve kendi basina ogrenilmesi pek mumkun gorunmuyor gibi geldi bana.
Linkler ve egitim setleri icin tesekkur ederim hepsini inceleyecegim. Suleyman Hilmi Tunahan'in kitabina baktim ama hic bir aciklama yok nasil ogrenecegim? :) Ben alfabeyi ogrenirken bile gucluk yasiyorum.. Aslinda buradaki cami hocasini taniyorum, ondan da yardim isteyebilirim de rahatsiz etmek istemiyorum kimseyi.
Tesekkurler tekrar herkese
-
ben konuşmak için arapça eğitimi almak istiyorum. gündelik konuşmalarda sıkıntı çekmeden akıcı bir şekilde konuşsam yeter bildiğiniz özel hoca veya kurs var mı ?
-
Arapça öğrenmek istiyorsan İngilizcen iyi ise ,
http://www.madinaharabic.com/arabic-course
bu siteyi dene , hem Arap alfabesiyle başlyor hem de arapça öğretiyor ( başka İngilizce sitelerde var arapça öğreten onları da deneyebilirsin )
İngilizce bilen birisi arapçayı daha rahat öğrenir , cümle kuruluşları daha yakın , dilin mantığını daha rahat çözersin
-
Trt diyanetin websitesinde başlangıçtan hafizliga kadar eğitim videolar mevcut ben indirdim. Bulunmaz nimet mutlaka bakıp indir
-