folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kur'an Okuma Ve Arapca Ogrenimi Ile Ilgili

Kur'an Okuma Ve Arapca Ogrenimi Ile Ilgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Anlaşıldı. Bu konuda bir eğitim seti yüklemek lazım. Arapça okumak alfabeyi ve harflerin okunuşlarını çözersiniz kolaydır. Ama ben okuduğumu anlayayım, Arapça konuşayım derseniz ciğeriniz solar. Zira Türkçeden bile zor bir dil. Türkçe gibi ufak bir harf hatası bile kelimeyi tamamıyla farklı bir mana yapıyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yigit
    Yigit's avatar
    Erkek

zamanında mürşid 4.0 diye bi cd vardı içerisinde hem eğitim hem hatim seti vardı. Cami hocası kurstan kankam olduğundan ondan istedim vermek istemedi ama ısrar edince verdi. Cd korsandı.
    Yüklerken şöyle bi uyarı veriyordu; Eğer bu cd'yi hakkını ödeyerek almadıysanız diğer tarafta ödemeyi kabul ediyorsanız yükleyin hayır dersen yüklemiyordu.
    Ertesi gün hocaya sordum sen ne yaptın hocam diye.. Sorma yaaa evet dedik öderiz napalım dedi :D

ama eğitimi kaliteliydi.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Anlaşıldı. Bu konuda bir eğitim seti yüklemek lazım. Arapça okumak alfabeyi ve harflerin okunuşlarını çözersiniz kolaydır. Ama ben okuduğumu anlayayım, Arapça konuşayım derseniz ciğeriniz solar. Zira Türkçeden bile zor bir dil. Türkçe gibi ufak bir harf hatası bile kelimeyi tamamıyla farklı bir mana yapıyor

Mesela

خلق Yaratmak

حلق Tras etmek (HASA Kuran okurken dikkat etmek gerekir...)

Bir nokta farki

dhmm tarafından 20/Nis/16 10:48 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Kuran okumayı bile kendi başına öğrenemezsin, Arapça şöyle dursun. Mahreçler, tecvid vs. Kıraat adında müstakil ilim dalı var İslam'da. Ehil birinin dinleyip, o sesleri birebir talim ettirmesi lazım. Sağlam bir hoca bulursan 2 haftada, senin benim gibi ortalama insanlar için yetecek derecede mahreç tecvid her şeyi öğrenirsin.

Arapça için de dediğim gibi, tek başına sıfır temelle, Kuran okumayı bilsen dahi, çok çok zor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZeNRoM
    ZeNRoM's avatar
    Erkek
    Nautilus bunu yazdı

Hocam Merhabalar,

Elif cüzleri ile öğrenmeye başlayabilirsin. Zaten Elif cüzü denmesinin sebebi bu =) Arap alfabesinin ilk harfi.

Ancak bir Elif cüzü varki Kuranı Kerimi okumak isteyen yeni başlayan biri için metodoloji olarak inanılmaz basite indirgenmiş, zaten hazırlayan hocanın profesör ünvanı var. Metotlu çalışmak istersen deneyebilirsin. 3 Günde Kuranı Kerim okuyabilirsin.

Linkten erişebilirsin http://www.unitedamericanmuslim.org/cuz/elif_ba.pdf 

Arapça gerçek güzel bir dil, ben bir miktar çalıştım sonra devam ettiremedim. 

Firar, Arapça bir kelime ne demek biliyorsunuz, Mastar hali firar'ı alıp Arapça fiil çekimlerinde işlettiğiniz zaman "ferrari" kelimesine ulaşabiliyorsunuz.

Ferrari ise mübalağa ile firar eden anlamına gelir :)

Bunu yazmak için girdim ben de konuya..Sağolsun hocamız yazmış gerekenleri. 

Süleyman Hilmi Tunahan Hz.nin müthiş bir yöntemidir.

Daha önce Kur'an-ı bilmeyen 20-25 yaşlarındaki arkadaşlarım bu kitapla öğrendi okumayı..

Tabi ben de bu kitapla öğrendim ama 7-8 yaşlarında öğrendim. 

Kırtasiyelerde bulabilirsiniz bu kitabı. Bulamazsanız şayet konu linki ile birlikte bir pm atın hocam. Adresinizi de yazın. Ben size yollarım. 

Şimdiden başarılar diliyorum.. 

Hiçbir şey, apaçık ortada olan kadar aldatıcı değildir !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar, arapca hakkinda az cok bilgim var ve cok zor oldugunu zaten biliyorum ama insallah ogrenecegim :) Patronum ve proje yoneticisi, suriyeli bir kadin hocadan arap'ca ders aliyorlardi. Proje yoneticisi birakti bazi sebeplerden dolayi ama patron devam ediyor.. Gerci cok yavas gidiyorlar gibi geliyor bana. Arapca ogrenmek bana gore uzun bir surec olacak ve kendi basina ogrenilmesi pek mumkun gorunmuyor gibi geldi bana. 

Linkler ve egitim setleri icin tesekkur ederim hepsini inceleyecegim. Suleyman Hilmi Tunahan'in kitabina baktim ama hic bir aciklama yok nasil ogrenecegim? :) Ben alfabeyi ogrenirken bile gucluk yasiyorum.. Aslinda buradaki cami hocasini taniyorum, ondan da yardim isteyebilirim de rahatsiz etmek istemiyorum kimseyi.

Tesekkurler tekrar herkese

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

ben konuşmak için arapça eğitimi almak istiyorum. gündelik konuşmalarda sıkıntı çekmeden akıcı bir şekilde konuşsam yeter bildiğiniz özel hoca veya kurs var mı ?

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arapça öğrenmek istiyorsan  İngilizcen iyi ise ,

http://www.madinaharabic.com/arabic-course

bu siteyi  dene ,  hem Arap alfabesiyle başlyor hem de arapça öğretiyor  ( başka İngilizce sitelerde var arapça öğreten onları da deneyebilirsin )

İngilizce  bilen birisi arapçayı daha rahat öğrenir , cümle kuruluşları daha yakın , dilin mantığını daha rahat çözersin

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Trt diyanetin websitesinde başlangıçtan hafizliga kadar eğitim videolar mevcut ben indirdim.  Bulunmaz nimet mutlaka bakıp indir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarHead
    WarHead's avatar
    Erkek

kuran alfabesini  kendi başına öğrene bilirsin , ben iki günde kavradım kuran okurken en önemliside tecviddir hocam bunuda bilindik birinden kesin öğrenmelisin eğitim setiyle de olurda sıkıntı cekersin.

Emekli
Toplam Hit: 6103 Toplam Mesaj: 44
kuran kuran okuma