folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kur'an Okuma Ve Arapca Ogrenimi Ile Ilgili

Kur'an Okuma Ve Arapca Ogrenimi Ile Ilgili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Selam arkadaslar,

Cocuklugumda bir cami hocasi ve onun gorev verdigi bazi gencler yuzunden kur'an i arapca olarak okumaya karsi bir onyargim olustu. Bir kac kere denedim ancak alfabeyi dahi zar zor ezberleyip sonra hic ilerleme kaydedemedim. Zamaninda cok set ile calismayi denedim ama olmadi.

Ancak suan ogrenmeye karar verdim. Tezim bittikten sonra once kur'an i okuma daha sonra da arapca ogrenmek istiyorum. Arapca'nin zor oldugunu biliyorum, bireysel olarak ogrenmenin de zor oldugunu biliyorum ama benim planlarimdan biri de yaraticinin kitabini yolladigi dilde anlayarak okumak. Kariyerim icin isim icin ya da yasadigim cevre icin yabanci diller biliyorum ya da ogreniyorum ama inancim icin bu zahmeti almamak biraz utandiriyor beni o yuzden bir suredir bu kafamda. Arapca icin pratik yapabilecegim insanlar bulabilirim ama oncelikle baslamak lazim :) Ama daha onceden de kur'an i okumayi iyice ogrenmem lazim.

Sizin kullanmis olup da basariya ulastiginiz setler, kitaplar varsa tavsiye ederseniz sevinirim. Google da aratarak ya da youtube dan aratarak degil de bizzat kendi denediginiz seylerin tavsiyesini istiyorum. Suan kitap alma sansim yok, insallah turkiye'ye dondugumde varsa kitap tavsiyelerinizi de alirim.

Beni bu konuda etkileyenlerden biri de Bret Martin adinda biri, kendi basina 2 yilda arapca ogrenmis adam ve musluman oldu. Cok uzaklardan bile bu kadar askla yaklasabilmesine sasirdim ve kendisiyle tanistim tabi. Youtube da dil ile ilgili videolar paylasiyor. Mesela musluman olmadan once cektigi ilginc video :)

https://www.youtube.com/watch?v=2KQgOmjKXNM

Konu din/kitap tartisma konusu degil, birileri oraya cekmemesi acisindan, uzun yillardir kur'an in turkce mealini surekli dinler ya da okurum ve bunu hemen hemen her gun yapmaya calisirim. O yuzden benim ilk adimda istegim arapca olarak okumak daha sonra da arapca olarak ogrenmek. 

Tesekkurler

unbalanced tarafından 20/Nis/16 05:25 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Elif-Ba lar yeterince yardımcı oluyor hocam elime aldığım zaman 1 günde akıcı bir şekilde okumaya başlıyorum ( Anlamaya değil yalnız! )

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

hocam durumu acikladim, oyle kolay kolay ogrenebilecegimi sanmiyorum :) o yuzden biraz efektif bir sey olsa daha iyi olur. tesekkurler cevap icin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    Selam @dengesiz hocam ^^) ben öyle kendi kendime öğrendim. biraz anlatayım.

ben harflere söyle bir baktım. bunların elif ba si diye hafif kitapları oluyor. adım adım. oradan : kelimeleri tekrar ederek öğrendim harfleri.

sora : işte sessiz harfleri, sesli harflerle birlikte okumak için

sessiz harfin üstüne, bir yatay çizgi "ÜSTÜN deniyor" ( ̄), harfin kalınlık ve inceliğine göre sağına "a yada e" okutuyor. La Le gibi.

ESRE var birde, bu da sessiz harfin altına geliyor. bu da i yada ı olarak, harfin sağına geliyor, incelik ve kalınlığa göre. Li yada Lı gibi.

birde ÖTRE var. bu da TEK HALKA KURDELE `ye (& bu şeklin alttaki kıvrımı olmadığını düşün) benziyor. ve kalın yada inceliğine göre O YADA Ö okutuyor, harfin sağına gelerek. Lo yada Lö gibi.

birde bunların çift olanları var ki ÇİFT ÜSTÜN, ÇİFT ESRE vb , bunlar genelde yan yada bağlı cümlelerin sonlarında oluyor. son sessiz harfi, An, En, İn yada In gibi okutuyor.

CEZM diye bir işaret oluyor, bildiğin küçük o harfi. sesli harflerin üzerinde oluyor yine. ve heceYi , üstüne geldiği harfle kapatıyor. mesela LAL . sondaki L harfini üstünde CEZM olduğunu düşün.
    birde ŞEDDE harfi var ki, Buda w harfinin el yazımı şeklinde olduğunu düşün. üstüne geldiği harfi 2 kez okutuyor. ŞEDDE deki D harfi aslında Arapçada tek.

bundan sonrasını, Kelime Kelime renkli, Arapça harflerle yazılmış, altına latince okunuşu, altına, Türkçe anlamı ile olan kitapla öğrendim.

oradan, kişi ve işaret zamirleri, isimler, sıfatlar, fiiller ve zamanlar , bağlı cümleler filan zamanla geldi.

birde ayet içi, bağlı cümlelerde, cümle sonu harflerin üstüne özel karakterler koymuşlar, sanırım anlaşılması için..

birde kelimeler az çok Türkçe de kullanılan kelimeler. anlayabiliyor insan. TAMLAMAlar bildiğin ters işliyor zaten :D

NİYE anlattım. biraz önayak olayım istedim. :D

Arapça içinde bende merak ettiğinden. günlük ifadelerin olduğu, GEZİ VE KONUŞMA REHBERİ aldım. bazıları yanımda Arapça geveliyor, anlamıyorum. kıl oldum, onun için öğreniyorum. :7

Avril Lavigne, hello kitty kitty. (=

RitmFarbRacourci tarafından 20/Nis/16 06:31 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Şuan mobildeyim link ve isim verme kısmını sonraya bırakıyorum.

Maalesef her dilde olduğu gibi yine karmakarışık siteler ve yayınlar var. O yüzden ben şahsen harmanlıyorum :) 

Birde fark ettigim Arapça yayınların birçoğu bir dil öğreniminden çok , hep Kuranla iliskilendirilerek hazırlanmış. Bir müslüman olarak benim için sorun yok.

Ama bu bence eksik bir yöntem. Çünkü müslüman olmayan biri dil öğrenirken bu tuhaf kaçar. O kişiye biraz misyonerlik gibi gelebilir.  Çünkü hep slogan şu : " kuran dili öğren" 

Çok ileride değilim ancak şimdiye kadar tecrübe ettiğim kadarıyla çok zor değil kendini verince.

Sen zaten dil öğrenme mantığını sökmüşsün. Bu avantaj sağlar. Hiç dil bilmeyip öğrenmeye çalışanlar daha çok zorlanıyor gördüğüm kadarıyla

Zaten gramer yapısı ingilizceye benziyor  özne yüklem nesne şeklinde

Tek kötü yada kimine göre iyi tarafı çok fazla özne ve ayrıntı var

İngilizce de neden  "he she it " ayrımı var diyordum :) arapcada 12 tane ..daha bilmediğim var. 

Burada seni zorlayan writing meselesi olacaktır.

Almanca ingiluzce fransizca ne öğrenirsen öğren latince yazı olduğundan sadece kelime farklılığı var

Ama Arapçada ilkokul günlerine döneceksin :)))

Herkes " öğretmenim silgimi aldı" modunda :) Koca koca adamlar .. " ben bunu yazamıyorum" 

Neyse ayrıntıyla boğmayım seni :(

Sipariste kitap bekliyorum. Onlar gelsin inceleyim .

@Unbalanced  Nede olsa acelen yokmuş. Haftaya güzelce ayrıntıli yazayım. Aceleye getirmeyim.

Öğrenmek isteyenlere tavsiyem. Bulmaca satranc fos hepsi

Hem gramer ters,  o ters gramerin yazımı ters

Üstüne alfabe farklı

Ben böyle beyin jimlastigi görmedim  :)))

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bende kursuna gitmeyi düşünüyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanqerLine
    DanqerLine's avatar
    Erkek

takip edelim.

ABONE OLUN BEYLER PARA KASACAZ : https://www.youtube.com/gecehayatimiz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Okumak zor değil. 1 haftada okumaya başlarsın da Arapça yı öğrenmek ve anlamak o işte biraz zorlar. Ama tabi yapılmayacak iş değil. Kolaylıklar diliyorum.

Arapça öğrenmek için Duolingo programını kullan diyicem hocam. :)) Başlangıç için ısınma adımları olur.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

Hocam Merhabalar,

Elif cüzleri ile öğrenmeye başlayabilirsin. Zaten Elif cüzü denmesinin sebebi bu =) Arap alfabesinin ilk harfi.

Ancak bir Elif cüzü varki Kuranı Kerimi okumak isteyen yeni başlayan biri için metodoloji olarak inanılmaz basite indirgenmiş, zaten hazırlayan hocanın profesör ünvanı var. Metotlu çalışmak istersen deneyebilirsin. 3 Günde Kuranı Kerim okuyabilirsin.

Linkten erişebilirsin http://www.unitedamericanmuslim.org/cuz/elif_ba.pdf 

Arapça gerçek güzel bir dil, ben bir miktar çalıştım sonra devam ettiremedim. 

Firar, Arapça bir kelime ne demek biliyorsunuz, Mastar hali firar'ı alıp Arapça fiil çekimlerinde işlettiğiniz zaman "ferrari" kelimesine ulaşabiliyorsunuz.

Ferrari ise mübalağa ile firar eden anlamına gelir :)

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akrepkral53
    akrepkral53's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=xpLssg4m_w4

buradaki dersleri takip edersen harfleri ve okunuş şekillerini iyi öğrenirsin.

http://ilahiyatakademisi.com/

buradan arapça öğrenip geliştirebilirsin inşallah.

tek başına öğrenmek zor ama Rabbim kolaylığını verir evelallah.

imkanın var ise güzel bir hocadan öğrenmeni tavsiye ederim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KasiRGamsi
    KasiRGamsi's avatar
    Erkek

Arapça öğrenmekle, kuran arapçası öğrenmek biraz farklı, normal arapçada harekeler hiç yok zaten, sen okurken üstüne işaret atıyorsun rahat okumak adına,  birde sadece kuran ı kerim anlamak için arapça kursları var. Yararlı olabilir bu bakımdan,  kurani kerimin arapçası altında türkçe okunuşu ve mealı alt alta şekilde olan kuran i kerimler var belki o tarz bir Kuran ı kerimde seni amacına ulaştırabilir.

sana gelince.. ne ben sezar'ım,ne de sen brütüs'sün ne ben sana kızarım, ne de zatın zahmet edip bana küssün artık seninle biz, düşman bile değiliz"
Toplam Hit: 6099 Toplam Mesaj: 44
kuran kuran okuma