Kur'an Okuma Ve Arapca Ogrenimi Ile Ilgili
-
@unbalanced hocam video için teşekürler izleyeceğim sağol çapraz okumayı ve izlemeyi severim ne yazıki herkes beli bir bilinç seviyesinde değil o yüzden bazı yerlerde açıklama tefsir den faydalanmakta yarar var kendim de meal okuduğum da bunu hisediyorum bugün işide katılan da olsun yok ben devlet tanımam oy vermem oy veren kafirdirdiyende olsun genelde çıkış yolu bir ayet bulup sürekli o ayeti söyleyip olmaz öyle şey deyincede bak kuranda böyle söylüyor inanmıyorsan kafirsin diyen zihniyet ne yazıki bir ayete bakıp hüküm vermekle çıkıyor bu zihniyetler demem o ki biri kurandan kendine uygun bir şey çıkarmak isterse malzeme bol adam da öldür yazıyor namaz kılma da yazıyor yani yeterki istesin bugün isid bitse yarın başka birileri başka hükümlerlede çıkar.
-
@imlegend, sagolasin hocam iyi dileklerin icin, insallah guzel olacak her sey dedigin gibi :)
@masteryoda, bana gore sikinti, benimki dogrudur, bu islamdir demelerinden kaynakli. Ben meallere acikcasi cok guvenmiyorum hocam. En basitinden cennet tasvir edilirken orada turunc goguslu, gogusleri yeni tomurcuklanmis gibi sapikca seyler yazilmis ve bakinca o kisimdakiler birbirinin kopyasi seklinde devam etmis.. Bunu yazan ister alim olsun ister baska bir sey ama ben bunlari kabul etmem. Ayet'in arapcasinin kelimelerine baktim hocam, ne kiz var, ne gogus var ne tomurcuk var hic bi sey yok.. sadece goz alici ve ayni-esit kelimelerinden bunlari cikarmislar. Bunu okuyan adam diyor ki oo bak kur'an da nelerden bahsediliyor vs. Acayip sapikca seyler donuyor bana gore.
Benzer bir seyi kur'an in cekce mealinde gordum. Bir arkadasim sordu, bir ayette kisas anlatiliyor ama orada ceviren adam kisasi intikam olarak cevirmis. Kisas'in intikam ile alakasi yok.. Bunu brno'daki cami'deki hocaya bildirdim. Dedi ki evet baska hatalar da var ceviride. Ceviren kisiye baktim sonradan musluman olmus biri. Adama dedim ki kotu niyetle de cevirmis olabilir bunu ...
Benim arapca'yi ogrenmek istememin bir sebebi de bu hocam..
Baska bir sebebi de mesela; ntv de gormustum, karincalarda habercilik yapan, gozculuk yapan karincanin cinsiyetinin disi oldugunu bulmuslar. Sonra bir arkadasim dedi ki suleyman'in ordulari geldiginde karincalara haber veren karincanin fiilinin disil ile cekildigini soylemisti, ben de gidip cami hocasindan teyit ettirdim.. Keza bal arilari, ciceklerden ozutler almaya giderken kur'an oradaki arilari da yine disilik takisiyla cekiyor. Biz biliyoruz ki isci arilar disidir ... bunun gibi kucuk detaylari da gormek istiyorum. Elbette bunlari anlayabilmek icin de bilim bilmek gerekiyor.
Neyse yarin is var :) tesekkurler sohbet icin
unbalanced tarafından 21/Nis/16 02:51 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam o yüzden ben çapraz okuyorum sadece bir yerden değil bir kaç farklı yerden okuyorum gazeteleri dahi :) orjinali bozamadıkları için meallari anlamları bozma çalışmaları çok keferelerin pezevenk kelimesi bizde başka azaeri de başka bunun gibi mealde de değişiklikler çıkıyor hata lübnan da ve suriyede olan arkadaşlarım var bir kelimenin anlamı suriyelilerde başka lübnanda başka dedim noluyo bir standardı yokmu bunun :) videoyu da izliyorum gayet güzel gidiyor. sohbete linklerlerde güzeldi :) selamlar..