Lozan Antlaşmasının Gizli Maddeleri
-
asiminnesli bunu yazdı
okurken inanmamıştım hatta cevapta ne yazacağımı düşünmeye başladım ki en sonda anladım "lozan yenilgidir" diyen hiç duymadım ama bizim tarihçi" tam bir zafer denemez çünkü o masaya çok güçlü oturmuştuk ve tüm misak-i milli yi 12 adaları falan alabilirdik" diyor haklılığı tartışılır
Hocam benim bildiğim kadarıyla da bu gerçek. Ama o zamanlar adaları savunacak bir "gemimiz" bile olmadığı için böyle bir seçeneği masaya getiremedik. Sadece bize çok yakın 2-3 adayı almak için atılım yapılacaktı, onlar da başka konuların arasında kayboldu, unutuldu. Bugün Yunanistan'a bağlı adalardan biri (ismini tam hatırlamıyorum, "M" ile başlıyordu galiba, hatırlayan varsa söylesin) bize o denli yakın ki, elektriğini ve suyunu Türkiye topraklarından almaktadır.
O antlaşma masalarında konuşulması unutulan o kadar çok mesele olmuş ki, görüşmeye gidenler hakkında "acaba bunlar gerizekalı mıydı" diye düşünüyorsunuz istemeden. Ama işte TBMM adına görüşmeye gidenlerin üzerindeki baskıyı da anlamak lazım.
Atatürk görüşmelere doğrudan katılmış olsaydı böyle olmazdı diye düşünüyorum.
-
RaNGeR bunu yazdıasiminnesli bunu yazdı
okurken inanmamıştım hatta cevapta ne yazacağımı düşünmeye başladım ki en sonda anladım "lozan yenilgidir" diyen hiç duymadım ama bizim tarihçi" tam bir zafer denemez çünkü o masaya çok güçlü oturmuştuk ve tüm misak-i milli yi 12 adaları falan alabilirdik" diyor haklılığı tartışılır
Hocam benim bildiğim kadarıyla da bu gerçek. Ama o zamanlar adaları savunacak bir "gemimiz" bile olmadığı için böyle bir seçeneği masaya getiremedik. Sadece bize çok yakın 2-3 adayı almak için atılım yapılacaktı, onlar da başka konuların arasında kayboldu, unutuldu. Bugün Yunanistan'a bağlı adalardan biri (ismini tam hatırlamıyorum, "M" ile başlıyordu galiba, hatırlayan varsa söylesin) bize o denli yakın ki, elektriğini ve suyunu Türkiye topraklarından almaktadır.
O antlaşma masalarında konuşulması unutulan o kadar çok mesele olmuş ki, görüşmeye gidenler hakkında "acaba bunlar gerizekalı mıydı" diye düşünüyorsunuz istemeden. Ama işte TBMM adına görüşmeye gidenlerin üzerindeki baskıyı da anlamak lazım.
Atatürk görüşmelere doğrudan katılmış olsaydı böyle olmazdı diye düşünüyorum.
Meis adasını diyosun herhalde hocam.
mtst tarafından 31/Tem/13 02:48 tarihinde düzenlenmiştir -
elmor bunu yazdı
Komurluk iyidi.
-
Okurken bir yerden sonra inanmamaya başladım ki zaten kendisi söylemiş uydurduğunu.
-
ne güzel sevinmiştim bende sikiş var diye.
-
A.q 3. Dunya savasini biz baslatiyoruz diye icimden gecirmeye baslamistim ki mesajin sonu rahatlatti.
ama ne fark ederki oyle bir antlasma olsa bile tinnnn
bu maddeler gercek olsaydi bile asla bunu yaptiramazlar basaramazlar
kac kisi boyle bir duruma susar?
bu tur maddelerin gercek olma ihtimali 3. dunya savasini bizim baslatacagimizin garantisi demek olurdu.
-
Kardeş bir sevr bir mondrosdan sonra hafif ama etkisi günümüze kadar gelen bir antlaşma insan sövüyor ama yapçak bişi yok ...
-
Hocam hakkını helal et sonunu okumadan çok sövdüm malesef
-
oo baya yazan olmuş :)
arkadaşlar bu yazıyı öncelikle tamamen okumadan yorum yapanlara güldüm baya :)))
amaç şudur ki milllyetçi ve ülkücü(geçinen) arkadaşların kulaktan kulağa hükümete çamur atmak için söylentilerinin ne kadar saçma olduğunu
araştırırken bu yazıyı buldum ve ben de son paragraftan önce suratım asıldı kaşlarım çatıldı savaşmadan olmaz gibi düşünceler,oha tepkileri
veriyordum ki son paragrafta rahatladım. Bu komplo teorisi gerçek dahi olsa bağımsızlığımız için hangi hükümet hangi yasa olursa olsun zaten
savaşırız, kaçarı yoktur. Yani ülke satılıyor falan hikaye bunlar. Bunu göstermek istedim. Teşekkür ederim ilgilenenlere :) Muhteşem yüzyıl dışındaki
tarihe yöneldiysek bi nebze kardır :) -
yalnizturk bunu yazdı
Hocam hakkını helal et sonunu okumadan çok sövdüm malesef
:)) helal olsun. sövene kızmam. insani bi şey :)