Lozan Antlaşmasının Gizli Maddeleri
-
2023 ü görünce direk aklıma RTE geldi dedim ki doğrudur mk :| adam boşuna BOPun eş başkanıyım demiyodu dedim kesin bu 100. yıl olayında da vardır bişey dedim ama değilmiş.
-
kömürlüğe kadar o öyle içim doldu ki aklımdan içten içe örgütlenmemiz lazım bunlara izin vermemek için gibi bi düşünce geçti..
şakası bile kötü be..
-
AnaMuhalefet bunu yazdıkuytul bunu yazdı
oo baya yazan olmuş :)
arkadaşlar bu yazıyı öncelikle tamamen okumadan yorum yapanlara güldüm baya :)))
amaç şudur ki milllyetçi ve ülkücü(geçinen) arkadaşların kulaktan kulağa hükümete çamur atmak için söylentilerinin ne kadar saçma olduğunu
araştırırken bu yazıyı buldum ve ben de son paragraftan önce suratım asıldı kaşlarım çatıldı savaşmadan olmaz gibi düşünceler,oha tepkileri
veriyordum ki son paragrafta rahatladım. Bu komplo teorisi gerçek dahi olsa bağımsızlığımız için hangi hükümet hangi yasa olursa olsun zaten
savaşırız, kaçarı yoktur. Yani ülke satılıyor falan hikaye bunlar. Bunu göstermek istedim. Teşekkür ederim ilgilenenlere :) Muhteşem yüzyıl dışındaki
tarihe yöneldiysek bi nebze kardır :)"Muhteşem Yüzyıl dışındaki tarih" derken moda olan kavram karmaşasına uymuşsunuz zannedersem. Bu cümleyle Muhteşem Yüzyıl bir tarih eseri gibi algılanıyor. Oysa "Muhteşem Yüzyıl" tarihin bir parçası değil.
Bu kadar ciddiye alınıp, her gösterdiklerinin doğru zannedileceğini dizi ekibi bile tahmin etmemiştir. Muhteşem yüzyıl sadece bir dizi o kadar, tarih belgeseli ya da kaynağı değil; esinlenme var, geçmişteki gerçekleri birebir doğru şekilde gösteriyoruz iddiası da yok.
arkadaşım aynı fikirdeyiz zaten. başbakan dahil bir çok kişi muhteşem yüzyılı eleştirdi. Tarih gündeme bu dizi sayesinde geldi ve çokça
konuşuldu. Ancak tarih bu kadar önemliyken böylesi saçma bi kurmaca bi diziyle değil geleceğimize dair pragmatik yanlarıyla tartışılırsa çok daha
iyi olur. Tarih bilimiyle alkalı da birinci veya ikinci dereceden kanıtlar olmadan yargıya varılmasının yanlış olduğunu kulaktan duyma veya kaynaksız
medya haberleriyle tarih olmayacağına vurgu yapalım dedik. Dikkat çektik bi yerde :) -
UzatmaNaciye bunu yazdı
kaynak belirtmemişşin aprasag olmadıgın nerden bilek siz hayla dünyanın ilminatinin yönettigini zannedin asıl böyle uyutuyorlar...
ya delircem ya insanlar gercekleri degil yalanlara inanmak istiyorya bu kadar aptal olunmaz az gercekleri görün hiçbişiye güllük gülüstanlık degil Burdan duyun sesimi........................................................
yazının tamamını oku. özellikle en başıyla en sonunu okumazsan yanılırsın.bu bir köşe yazısından alıntıdır. Uzatttma naciyeee
-
sonunu okuyunca uydurmasyon olduğunu anladık tamam ancak ben yine şüpheliyim.. çünkü olabilir de. Tarihi hiç göstermiyorlar hani nerde belgeler o halde.. aksini de isbat edemiyorlar ki inanmayalım..
öyle birşey olsun zaten ismet paşa diye bir adam yok kabul ederim ki ne atadan ne paşadan sayardım o adamı. zatende sevmiyorum ya neyse -
GusFring bunu yazdı
Düzenleme: Kimse sonuna kadar okumamış herhalde, sonunda kurmaca olduğu yazıyor
negerekvar okumaya atatürk zamanında otür şeylerin olmıycanı herkesbilir antlaşmayı imzalayan heyet kabuletse ki etmez ismet inönü vardı o heyette atatürk kabul etmez yani sadece saçmalık başka bişey değil
-
%100 fake yazcaktım bide yorumlara bakıyım dedim zaten adam salladım demiş :) ama lozan ne bi başarıdır ne de bi hezimet, durumumuz gerçekten kötüydü ama dünyanın süpergüçlerinin karşısına galip devlet olarak çıkmıştık. bnece alabileceğimiz biraz altına tav olmuşuz. ama o dönemdeki olağanüstü koşullar bunu gerektirmiştir ki imzalanmıştır. yoksa al sana italya 12 ada al yunanistan sana rodos, alın mısır size, şu size, bu size; köy olan karaağaç da bize denmezdi :/
-
Gerçeklik payı var..
-
diCk bunu yazdı
Gerçeklik payı var..
gerçeklik payı olsa da şu da bir gerçek ki savaşmadan hiç bir madde kabul edilemez. yasal olmak zorunda değil bu açıdan örgütlenmek hiç zor olmaz milletimiz açısından.
-
Cumartesi gecesi programında bahsetmişti isim vermeden bi adamın böle reklam için yok lozanın gizli maddelerini açıklıyacakmış gibilerinden konuşmuştu ve ona cevabımı vereceğim demişti bence güzel bir cevap olmuş.