Lütfen Türkçe Olsun!
-
Lütfen Türkçe !..
Türkçe'si varken ingilizcesini kullanan bütün insanlara yazıklar olsun. Türkçe'mizin tam 2000 yıllık tarihi var. O özendiğiniz aptal ingilizcenin ise sadece 250
Siz şimdi koskoca 2000 yıllık tarihi olan güzelim Türkçe'mizi dandik ingilizceye satıyorsunuz. Unutmayalım ki bir ülkenin milli benliğini, bütünlüğünü bozmanın en kolay yolu ana dilini unutturmaktır. Siz şimdi günlük dilinizde bile "Abi beachteyim" , "Yanımda securityler var" , "Olaya focuslanamadım" gibi laflar ediyorsunuz ve kendinizi ne kadar küçük duruma düşürdüğünüzün de farkında değilsiniz.Biraz önce bahsettiğim "Olaya focuslanamadım" cümlesini de Cine 5'e Ece Uslu denilen hanfendi söylemiştir ki duyduğum anda kendisini gırtlaklayasım gelmiştir.
Telefonu kapatırken de bye bye denmesinden nefret ediyorum. Bye bye daha mı sevimli geliyor, yoksa türkçe karşılığını mı bilmiyorsunuz?. Bilmiyorsanız söyleyeyim "GÜLE GÜLE" demek.
Bir kelimenin Türkçe'sinden mi utanıyorsunuz?.. Örneğin su kelimesine water deyince daha mı çekici oluyor? Bunlar saçmalıktan başka bir şey değil. Şu anda dünyanın büyük bir bölümünün kullandığı işletim sistemine adam pencereler ismini takabiliyorsa, siz de mesela daha önceden yapıldığı gibi Türk yapımı arabaya ANADOL BÖCEK ismini gururla takmalısınız.Türk dil kurumu da sağolsun ne kadar yabancı kelime varsa Türkçe'ye sokma çabasında... En son "mortgage" kelimesini tutulu satış olarak Türkçe'ye geçirmekle de beni hayretler içerisinde bırakmışlardır. Benim bildiğim Eski Türkçe'de tutu çinko demektir. Nasıl bir bağdaştır ya da bağdaşla alakası yok mudur orasını bilemeyeceğim
Şu anda Türk Dil Kurumu sitesinin sözlük bölümünde 104.481 anlam bulunmaktadır. Bu kadar zengin bir dilimiz varken ingilizce özentiliğine kapılmayın. Hatta abartın ve adı yabancı kelimelerden oluşan kafelere bile gitmeyin.
İngilizce :
Türkçe :
"Ülkesinin yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK -
YA ben türkçeyi seviyorum ...
-
/target kotusirine , you fail...
-
Logo da 2 tane hatan var...
1- Önde ingilizce arkada Türkçe varsa, E-Mail neden arkada ?
Aynı şekilde, Nötr neden arkada ?2- "Türk dil kurumu da sağolsun ne kadar yabancı kelime varsa Türkçe'ye sokma çabasında... En son "mortgage" kelimesini tutulu satış olarak Türkçe'ye geçirmekle de beni hayretler içerisinde bırakmışlardır. Benim bildiğim Eski Türkçe'de tutu çinko demektir. Nasıl bir bağdaştır ya da bağdaşla alakası yok mudur orasını bilemeyeceğim "
TDK nın uydurdugu kelimelerin kulaga cok itici gelmesi konusunda itirazın olmaz sanıyorum ?
-
destekliyorum bacım Atatürk ün sözüyle;
“Milli his ile dil arasındaki
bağ çok kuvvetlidir.
Dilin milli ve zengin olması, milli
hissin gelişmesinde başlıca etkendir.
Türk dili, dillerin en
zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil
şuurla işlensin.
Ülkesini, yüksek bağımsızlığını
korumasını bilen Türk milleti,
dilini de yabancı
diller boyunduruğundan
kurtarmalıdır…”edit : mesela günümüzde atv vs kanalları izleyip bir güzellikten hoşlandığımız zaman abi ben manyak oldum demeye başlamış insanlar sahi biz manyakmıyız neden bu millet kendine manyak der anlamadım gitti
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Logo da 2 tane hatan var...
1- Önde ingilizce arkada Türkçe varsa, E-Mail neden arkada ?
Aynı şekilde, Nötr neden arkada ?2- "Türk dil kurumu da sağolsun ne kadar yabancı kelime varsa Türkçe'ye sokma çabasında... En son "mortgage" kelimesini tutulu satış olarak Türkçe'ye geçirmekle de beni hayretler içerisinde bırakmışlardır. Benim bildiğim Eski Türkçe'de tutu çinko demektir. Nasıl bir bağdaştır ya da bağdaşla alakası yok mudur orasını bilemeyeceğim "
TDK nın uydurdugu kelimelerin kulaga cok itici gelmesi konusunda itirazın olmaz sanıyorum ?
-----------------------------
ayni seyler dikkatimizi cekmis musket :) tdk disinda birde oktay sinanoglunun boyle calismalari var yabanci kelimeleri turkceye kazandirmak maksatli. gulmek icin giriyorum ara ara cok sacma sapan seyler tdk ile ayni hamama yakisir cins seyler. anket falan duzenliyorlar su kelimenin anlami ne olsun tarzi :)basketbol (Toplam Oy: 17) cembertopu (12%)
hedefçember (24%)
çembertop (6%)
sepettopu (47%)
eltopu (6%)
ağtopu (6%)
edebiyat (Toplam Oy: 1) savdızı (100%)
futbol (Toplam Oy: 12) ayaktopu (75%)
tepik (17%)
ayaktop (8%)
komik gereksiz seyler.
-
kasma kendini bu kadar
-
Logoda esas anlatılmak istenendir. Anlatmak istediğini bold diğerini düz şekilde yazarsan bence daha net anlatabilirsin.
-
Logo değil resim o .. Türkçe diyoruz :/
-
Logo küçük ünlü uyumuna uyuyor bence sorun yok :)
-