Lütfen Türkçe Olsun!
-
masterlevo bunu yazdı:
-----------------------------
Musket bunu yazdı:
-----------------------------Logo da 2 tane hatan var...
1- Önde ingilizce arkada Türkçe varsa, E-Mail neden arkada ?
Aynı şekilde, Nötr neden arkada ?2- "Türk dil kurumu da sağolsun ne kadar yabancı kelime varsa Türkçe'ye sokma çabasında... En son "mortgage" kelimesini tutulu satış olarak Türkçe'ye geçirmekle de beni hayretler içerisinde bırakmışlardır. Benim bildiğim Eski Türkçe'de tutu çinko demektir. Nasıl bir bağdaştır ya da bağdaşla alakası yok mudur orasını bilemeyeceğim "
TDK nın uydurdugu kelimelerin kulaga cok itici gelmesi konusunda itirazın olmaz sanıyorum ?
Hata ayıklıayıcı programmısın nesin sen ya öz türkçemizin yıpranmmamasından bahsediyoruz logo bi yerine mi girdi de bunu yazıyosun biz türk oğlu türküz dandik şeylerle kafa bulandırma yapacaksan bi iyilik sus
-----------------------------Ben Türkiye anayasasında hiç "Her Türk katıksız Türkçe konusacak diye bi ibare gormedım"
-
Bazen oturgaçlı götürgeç(otobüs) ve az önceki verilen örnekler(internet=yoğun ağ) gibi türkçeyi düzgün kullanma konusunda yapılan karalamalar var.
Türkçe cümlelerin arasına ingilizce sözcük sıkıştırma konusunda insan özenti olmasın yeter. Gerisi kolay
-
krestı,ona katılıyorum ...türkce olsun die otobuse oturgaclı zart zurt diemeyiz ama konusmalarını arasına yabancı sözcükler karıstırmasın yeter...ayrıca türkceye kesinlikle sahip cıkmalıyız...mesela bu ok lafı abi nefret ediyorum..tamam de aq zor bi seymi ??? yada "w" ile yazmak abi öyle yazınca eline bi *ok mu geciyo?? EGER hepimiz bu vatanda yasıyosak bu vatanın dilini yani TÜRKCE yi en iyi sekilde kullanmalıyız.... özentilik yapmaya hic gerek yok a.q
-
samurai bunu yazdı:
krestı,ona katılıyorum ...türkce olsun die otobuse oturgaclı zart zurt diemeyiz ama konusmalarını arasına yabancı sözcükler karıstırmasın yeter...ayrıca türkceye kesinlikle sahip cıkmalıyız...mesela bu ok lafı abi nefret ediyorum..tamam de aq zor bi seymi ??? yada "w" ile yazmak abi öyle yazınca eline bi *ok mu geciyo?? EGER hepimiz bu vatanda yasıyosak bu vatanın dilini yani TÜRKCE yi en iyi sekilde kullanmalıyız.... özentilik yapmaya hic gerek yok a.q
ya tamam elestirin guzelde w harfine takılıp aq demek nedir??? alfabemizde böle bi harfimizmi var -
aBi Artık öyle bişey olmuşki her şey Amerikanvari olmuş neredeyse 4 temmuz bile 2. ulusal günümüz olmuş milli yemeğimiz hamburger milli takımımız newyork yankiesler milli güzel jennıfer lopez vaziyetde nerde amerika nerde fransa kültürü biz ordayız güzel türkçemizi bile bozuyoruz ok ok yerine tamam de çokmu zor yani yes daha sonra oks ne oluyorsa artık peki canım yerine janem ne demeli bunları nefretle kınyorum yapmayınya bırakın bu özentiliği biraz kendiniz olun..Güzel türkçemizi sanal alemde bozmayalım...
-
DecaMeroN bunu yazdı:
/target kotusirine , you fail...-----------------------------
understand me
three
two
one
zero
over :)
-
8mm bunu yazdı:
Logo küçük ünlü uyumuna uyuyor bence sorun yok :)
-----------------------------1.si küçük ünlüye uymuyo büyük ünlüye uyuyo :)
2.si Türkçe'de ilk hece'den sonra o harfi gelmez :)
-
ya aq ttk da bakmı$tım öle saçma salak kelimeler varki düşün duraktasın otobüs gelio " aha bu bizim oturgaçlı götürgeç" mi vs :D neyse ak xD Ha byee demi$im ha Güle güle ne farkarki .p ?
-
Bu arada nötr sadece yansız demek değil, etkisiz de demek, o yüzden en güzeli nötr kullanmaktır :)
-
boyle bi elestri geleceginden adım gibi emindim : )) daha anlatamadık herhalde : )) a.q artık bir noktalama isareti :)) nokta virgul gibi bisey : )) kullanmazsa olmaz : )