folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Lütfen Türkçe Olsun!

Lütfen Türkçe Olsun!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    masterlevo bunu yazdı:
    -----------------------------
    Musket bunu yazdı:

Logo da 2 tane hatan var...

1- Önde ingilizce arkada Türkçe varsa, E-Mail neden arkada ?
    Aynı şekilde, Nötr neden arkada ?

2- "Türk dil kurumu da sağolsun ne kadar yabancı kelime varsa Türkçe'ye sokma çabasında... En son "mortgage" kelimesini tutulu satış olarak Türkçe'ye geçirmekle de beni hayretler içerisinde bırakmışlardır. Benim bildiğim Eski Türkçe'de tutu çinko demektir. Nasıl bir bağdaştır ya da bağdaşla alakası yok mudur orasını bilemeyeceğim "

TDK nın uydurdugu kelimelerin kulaga cok itici gelmesi konusunda itirazın olmaz sanıyorum ? 

Hata ayıklıayıcı programmısın nesin sen ya öz türkçemizin yıpranmmamasından bahsediyoruz logo bi yerine mi girdi de bunu yazıyosun biz türk oğlu türküz dandik şeylerle kafa bulandırma yapacaksan bi iyilik sus

Ben Türkiye anayasasında hiç "Her Türk katıksız Türkçe konusacak diye bi ibare gormedım"

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bazen oturgaçlı götürgeç(otobüs) ve az önceki verilen örnekler(internet=yoğun ağ) gibi türkçeyi düzgün kullanma konusunda yapılan karalamalar var.

Türkçe cümlelerin arasına ingilizce sözcük sıkıştırma konusunda insan özenti olmasın yeter. Gerisi kolay

Zimbabwe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek
    krestı,ona katılıyorum ...türkce olsun die otobuse oturgaclı zart zurt diemeyiz ama konusmalarını arasına yabancı sözcükler karıstırmasın yeter...ayrıca türkceye kesinlikle sahip cıkmalıyız...mesela bu ok lafı abi nefret ediyorum..tamam de aq zor bi seymi ??? yada "w" ile yazmak abi öyle yazınca eline bi *ok mu geciyo?? EGER hepimiz bu vatanda yasıyosak bu vatanın dilini yani TÜRKCE yi en iyi sekilde kullanmalıyız.... özentilik yapmaya hic gerek yok a.q

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PeTaL
    PeTaL's avatar
    Dişi
    samurai bunu yazdı:
    krestı,ona katılıyorum ...türkce olsun die otobuse oturgaclı zart zurt diemeyiz ama konusmalarını arasına yabancı sözcükler karıstırmasın yeter...ayrıca türkceye kesinlikle sahip cıkmalıyız...mesela bu ok lafı abi nefret ediyorum..tamam de aq zor bi seymi ??? yada "w" ile yazmak abi öyle yazınca eline bi *ok mu geciyo?? EGER hepimiz bu vatanda yasıyosak bu vatanın dilini yani TÜRKCE yi en iyi sekilde kullanmalıyız.... özentilik yapmaya hic gerek yok a.q
    ya tamam elestirin guzelde w harfine takılıp aq demek nedir??? alfabemizde böle bi harfimizmi var

rüyaları gerceklestirmenin en guzel yolu uyanmaktır
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kotusirine
    kotusirine's avatar
    Dişi
    aBi Artık öyle bişey olmuşki her şey Amerikanvari olmuş neredeyse 4 temmuz bile 2. ulusal günümüz olmuş milli yemeğimiz hamburger milli takımımız newyork yankiesler milli güzel  jennıfer lopez vaziyetde nerde amerika nerde fransa kültürü biz ordayız güzel türkçemizi bile bozuyoruz ok  ok yerine tamam de çokmu zor yani yes  daha sonra oks ne oluyorsa artık peki canım yerine janem ne demeli bunları nefretle kınyorum yapmayınya  bırakın bu özentiliği biraz kendiniz olun..Güzel türkçemizi sanal alemde bozmayalım...  
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Erkek

DecaMeroN bunu yazdı:
    /target kotusirine , you fail...

understand me

three 

two

one

zero

over :)   

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo

8mm bunu yazdı:
    Logo küçük ünlü uyumuna uyuyor bence sorun yok :)

1.si küçük ünlüye uymuyo büyük ünlüye uyuyo :) 

2.si Türkçe'de ilk hece'den sonra o harfi gelmez :) 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcaliburTBT
    ExcaliburTBT's avatar
    Erkek

ya aq ttk da bakmı$tım öle saçma salak kelimeler varki düşün duraktasın otobüs gelio " aha bu bizim oturgaçlı götürgeç" mi  vs  :D neyse ak xD Ha byee demi$im ha Güle güle ne farkarki .p ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kozanaybar
    kozanaybar's avatar
    Homo
    Bu arada nötr sadece yansız demek değil, etkisiz de demek, o yüzden en güzeli nötr kullanmaktır :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek
    boyle bi elestri geleceginden adım gibi emindim : )) daha anlatamadık herhalde : )) a.q artık bir noktalama isareti :)) nokta virgul gibi bisey : )) kullanmazsa olmaz : )

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
Toplam Hit: 8616 Toplam Mesaj: 57