Maslak 1453 İptal
-
adamı çok sevdiğimden değilde, adamın kendi arsasında yaptığı b.k bizi ne ilgilendirir? orman oalyına gelirsekte, oranın da kullanımı kiralama şeklinde hakkı bunlardaydı o iptal oldu snaırım sadece.. binalardan yana bi derdi yok, sadece ormanın kullanım hakkını iptal etmişler ya da hiç yokmuş öle bişiler.. orman devletin ormanıysa bu adam yanına siteyi yapar orman komşusu olur gene sıkıntı yok :D
-
HolyOne bunu yazdı
Ben projenin devam etmesinden yanayım. Istanbulda heryer kaçak.
Ağaoğlu o rezidansı dikmezse yarın öbürgün birkaç hanzo gecekondu yapacak.
Bugün kurtarılmış olabilir ama bu nufus artışıyla zaten 15 20 yıla bu arazileri kurtarmanın imkanı ihtimali yok 3 çocuk yapınca nereye gidecek bu çocuklar?? Yani er geç bişeyler dikilecek oralara bari medeniyet göstergesi birşey olsun.
yanlış düşünüyorsunuz hocam, nufüs planlaması diye bir olay var, o çocukları yapmazlarsa çocuk sorunu olmaz. İkinci birşey yaptığı evleri kaça sattığınızdan haberiniz vardır. İstanbulda kayıt dışı ile toplamda 17-18 milyon insan yaşadığını düşünseniz inanki o değerki evlerde yaşamak isteyen nufüsta sadece %0.5 lik bir kısımdır. bu proje birazda boğazın her iki tarafınında yabancılara yönelik yatırımlar yaparak satılması ile ilgili. Ağaoğlu bence o kadar parası varsa aynı şekilde gelir getirecek iç veya doğu anadolu da bir yatırım yapsa hem nufüs problemi azalır(batıya göç önlenerek) hemde doğu kalkınır, fikirler gelişir.
-
wr3kcer bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Bugün kurtarılmış olabilir ama bu nufus artışıyla zaten 15 20 yıla bu arazileri kurtarmanın imkanı ihtimali yok 3 çocuk yapınca nereye gidecek bu çocuklar?? Yani er geç bişeyler dikilecek oralara bari medeniyet göstergesi birşey olsun.
yanlış düşünüyorsunuz hocam, nufüs planlaması diye bir olay var, o çocukları yapmazlarsa çocuk sorunu olmaz. İkinci birşey yaptığı evleri kaça sattığınızdan haberiniz vardır. İstanbulda kayıt dışı ile toplamda 17-18 milyon insan yaşadığını düşünseniz inanki o değerki evlerde yaşamak isteyen nufüsta sadece %0.5 lik bir kısımdır. bu proje birazda boğazın her iki tarafınında yabancılara yönelik yatırımlar yaparak satılması ile ilgili. Ağaoğlu bence o kadar parası varsa aynı şekilde gelir getirecek iç veya doğu anadolu da bir yatırım yapsa hem nufüs problemi azalır(batıya göç önlenerek) hemde doğu kalkınır, fikirler gelişir.
İstanbul ve büyük şehirler her ne olursa olsun göl almaya ve nufus artmaya devam edecek, bende şeyh gibi projenin devam etmesinden (ki ediyorda) yanayım.
İstanbulun çoğu yeri pislik içinde evler binalar dökülüyor , gece kondu desen almış başını gitmiş , adam gerçekten dünyaya örnek olacak kalitede bir proje yapmış , projeden faydalanamayanlarda buna köstek olmaya çalışıyor. sitesine girin bir evleri inceleyin gerçekten yaşam satıyor adam. Ayrıca ağaoğlu pahalı satıyor ama kendisi de diyor hep en iyi malzemeyi kullanıyoruz kalite yapıyoruz herkez cebine göre hareket edecek , ancak göze hitap etmesi çok iyi bence ağaoğlu daha fazla yere el atmalı bu çirkin görünüm belki bir oranda azalır.
Ayrıca evlerin çoğunun çoktan daha yapılmadan satıldığını biliyoruz , bu kadar ilgi çekici ve markalaşmış birşeyi ben meyve veren ağacı taşlamak olarak görüyorum. Ki o evleri yaparken kaç ağaç kestiyse evlerlerde daha fazlası olacak. Proje tamamlandığında.
PanxeR tarafından 16/Kas/12 00:17 tarihinde düzenlenmiştir -
kaygusuz bunu yazdıONEMINUTE bunu yazdı
proje iptal değil Fatih Ormanı Mesire Yeri'nin kullanım hakkı iptal,bunun nedeni ise Fatih Ormanı Mesire Yeri kullanım hakkı elinde olan şirketin firmanın her neyse devletten habersiz ağaoğluna vermesi/satması kullanım hakkını.

bu yeşillik alandaki ağaçları kim kesti :))) değil 3 biz 3 bin ağaç kesmedik diyo birde :)
hacı istanbullu değilim bilmiyomda.. bilen gören varsa daha önce bi sölesin.
MaviGozluDev tarafından 16/Kas/12 00:18 tarihinde düzenlenmiştir
buralar sanki ağaç değilmiş gibi daha öncedende? daha çok ot çimen vs gibi duruyo? yukarısı mesela orman; ağaç, koyu koyu gür yeşil var.. aşağısı sanki kendiliğinden çıkan ota çimene bezniyo gibi?
Edit : aynı şekilde fotolarda alt kısımda orman yeşil yeşil gözüküyo? ortadaki kısım daha çok ot çimendi bence. giden gören bilen var mı daha önceden? -
Bosuna panik yapmayin..
Bakanlik`in paraya ihtiyaci vardir.
-
bide sanki ilk resimdeki renkeler daha canlıyken, son resime doğru giderek bi solgunlaştırmışlar :D bu durumda yandaki o siteyede çemkirelim, iyi bakmamışlar çimlere hep solmuş yazık :)
-
-
Geçtiğimiz gün Maslak 1453 projesi için “Değil 3 bin, 3 ağaç kestiğimi ispatlasınlar etek giyip Taksim’de gezerim” diyen Ali Ağaoğlu'nun firmasının binlerce ağacı kestiğini fotoğraflarla belgeleyen Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, "Ağaoğlu Taksim'e gelir mi?" diye sordu.
Bu ülkede şeref kalmamış arkadaş.Koskoca başbakan bile ispat edemeyen şerefsizdir dedi dedi de bak sonra ne oldu :) Şimdi ben çıkıp başbakana töbe haşa bunu diyememde varsayıyorum yani sallıyorum, desem ki senin şerefin nerde şerefimi de alır benide alır atar silivriye..Bu ağaoğluda o mantıkta.Yazık.. Alayı fason bunların.
-
CyberAngel bunu yazdı
Geçtiğimiz gün Maslak 1453 projesi için “Değil 3 bin, 3 ağaç kestiğimi ispatlasınlar etek giyip Taksim’de gezerim” diyen Ali Ağaoğlu'nun firmasının binlerce ağacı kestiğini fotoğraflarla belgeleyen Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi, "Ağaoğlu Taksim'e gelir mi?" diye sordu.
Bu ülkede şeref kalmamış arkadaş.Koskoca başbakan bile ispat edemeyen şerefsizdir dedi dedi de bak sonra ne oldu :) Şimdi ben çıkıp başbakana töbe haşa bunu diyememde varsayıyorum yani sallıyorum, desem ki senin şerefin nerde şerefimi de alır benide alır atar silivriye..Bu ağaoğluda o mantıkta.Yazık.. Alayı fason bunların.
geçen sene feyzpukta tayyip aleyhine paylaşım yaptığı için görevden uzaklaştırılan memur vardı ya bugün okudum adam para ve hapis cezasına çarptırılmış. görevdeki devlet memuruna hakaret mi öyle bi sebep geçiyor. muhalif gazetelerin paylaşımlarını paylaşmış adam sadece. kendi öyle diyor.
-
wr3kcer bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Hocam sorun orda zaten nufus planlaması diye bir olay yok =) Bu gidişle cahil kesimin sayısı artarken olmayacak da.
Onun dışında para ağaoğlunun. İster doğuya yapar ister batıya ister ormana yapar parası yetiyorsa. Kaça sattığı da önemli değil. O arazideki bir bina 1 milyon dolara satılabiliyorsa niçin 50.000 tlye gecekondu yapılsın. Niçin o arazi yok pahasına harcansın?
O arazi şimdi değere bindi ama ağaoğlu gözkoymasaydı eminim birkaç yıl içinde gecekondulara karışacaktı. Google earthden geçmiş seneleere bakınca zaten geleceği tahmin etmek pek zor değil. Gönül isterki hiç orman kesilmesin ama iyi dileklerle yürümüyor bu işler