folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Minimum Uyku Süresi Ne Kadar Olabilir?

Minimum Uyku Süresi Ne Kadar Olabilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

bence günlük hayatta bedensel yorgunlukla da bu konunun ilgisi vardır.bedensel olarak yorulduğum gün en asgari 8-9 saat uyumadan rahatlayamıyorum. diğer zamanlarda 6 saat uyku da günü kurtarabiliyor..

ama üniversite hazırlık yıllarında beraber kaldığımız bi arkadaş vardı 4 saat gece + yarım saat kadar öğle uykusuyla günü geçiriyordu.. tabi az yemek yediğine belirtmek gerekiyor.

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

yapma o insanların uyuduğu saatlerde hormonların salınımı yapılır mutluluk vs. yada yapacaksanda sabah ezanı saatleri zihnimizin en açık olduğu saatlerdir yani 5 felan 12 de yat o zaman kalk 1 ay idare edersin ama kesinlikle sınava girecein saat dilimnde uyuma  sese bende duyarlıydım ama sınava nerde gireceksin belli değil blki elinde olmayan sebeblerden dolayı sesli bir yerde gireceksin sınava her ne kadar dikkat edilsede

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:
    -----------------------------

ExcellencE bunu yazdı:

Hesapladım

teorik olarak 1 saat de 10 dakika dinlenmek bana yetiyor

yani her 1 saatte 10 dakika uyursam

günde 240 dakika benim için yeterli

o da 240/60= 4 saat eder

ama 4 saat uyuyayım 20 saat takılayım zor oluyor

saat de 10 dakika formulu yapmak lazım

Hocam REM uykusu diye bir şey var, günde 10ar dakikadan istersen 10 saat uyu, kesintisiz uyumakla asla bir olmaz.. Bunların yeterliliğini tartışırken iki gün, üç gün beş gün yeterli bir zaman aralığı değil.

zaten teorik olarak yazdım :)

daha uygulamaya koymadım öyle birşey ki zaten zor böyle birşeyi uygulamak. Madem saatte on dakika uyuyacak kadar düzenli yaşıyorsun adam gibi neden uyumuyorsun dimi :)

bildiğim kadarıyla uyku periyodu diye birşey var

mesela sen günde 2 saat ve katları (4 6 8..) uyku uyursan uykunu almış oluyorsun

ama sanırım uykunu alma, mental aktiflik ve dinlenme gibi bir grafiğin optimum noktası 4 uyku periyodu geçirdiğin uyku süresi

yani uyku periyodu 2 saat olan bir insan 4x2=8 saat uyursa

ya da uyku periyodu 1,30 olan bir insan 1,30x4=6 saat uyursa zinde bir gün yaşıyor

yetişkin bir insan için uyku periyodu 1,30 saat diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum

Yapay zeka, zeka değildir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

ExcellencE bunu yazdı:

daha uygulamaya koymadım öyle birşey ki zaten zor böyle birşeyi uygulamak. Madem saatte on dakika uyuyacak kadar düzenli yaşıyorsun adam gibi neden uyumuyorsun dimi :)

mesela sen günde 2 saat ve katları (4 6 8..) uyku uyursan uykunu almış oluyorsun

ama sanırım uykunu alma, mental aktiflik ve dinlenme gibi bir grafiğin optimum noktası 4 uyku periyodu geçirdiğin uyku süresi

ya da uyku periyodu 1,30 olan bir insan 1,30x4=6 saat uyursa zinde bir gün yaşıyor

yetişkin bir insan için uyku periyodu 1,30 saat diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum

Hocam o çok değişken bir şey..

Benim mesela uykuya dalma problemim var, deli gibi uykum da gelse yatsam uyumaya çalışsam da beyin kendini kapatmıyor uzunca bir süre, bazen üç dört saati buluyor, uykuya geçemiyorum. Ama uykuya daldıktan sonra REM'e birkaç dakika gibi kısacık bir süre içinde geçebildiğim için uyuduğum süre yetiyormuş. Gibi gibi..

Genelleme yapmak zor..

sigara değil, balık olan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jigsaw
    Jigsaw's avatar
    Erkek

benim uyku düzenim hem iyi hem ilginc. mesela gece 1-2 gibi yatıyorum genelde sabah 8-8.30 gibi kalkıyorum . ama haftada 2 kere falan atıyorum gec yatıcam ya  

2 de yatim 5 e kdr uyiyim bi kalkıyorum çok dinç oluyorum farklı bi uyku düzenim var anlayamadım bi türlü 

Başkalarına hakim olan kuvvetlidir, kendine hakim olan kudretlidir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:

ExcellencE bunu yazdı:

Hocam o çok değişken bir şey..

Benim mesela uykuya dalma problemim var, deli gibi uykum da gelse yatsam uyumaya çalışsam da beyin kendini kapatmıyor uzunca bir süre, bazen üç dört saati buluyor, uykuya geçemiyorum. Ama uykuya daldıktan sonra REM'e birkaç dakika gibi kısacık bir süre içinde geçebildiğim için uyuduğum süre yetiyormuş. Gibi gibi..

Genelleme yapmak zor..

ben de hiç öyle bişey yok

kafayı koyar koymaz uyuyabiliyorum 

öyle yolda falan da uyuyamam triplerim yok her yerde uyurum ancaakkk...

gel gör ki benim uyku çok hafif

en ufak sese uyanıyorum

son 6 7 senedir uykumu alarak uyanmışlığım bi elin parmakları kadar ancak yapar

hep bi dış etkendir beni uyandıran

ne bilim kapı sesidir ruzgar sesidir en kötü çişim gelir uyanırım ve bi daha da uyuyamam

sıkıntı yani periyod falan da hikaye :) bulamadım daha uyku periyodumu

Yapay zeka, zeka değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LordVader
    LordVader's avatar
    Erkek

Benim uyku duzenim ne zaman vizelere calismaya baslasam o zaman geliyo :|

Ama oturur Battlefield 3 oynarim 2 gun araliksiz uykudan eser yok :|

I find your lack of faith disturbing.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

ben 7 saatin altında uyuduğum zaman böyle bir beynim uyuşuyo aptal gibi dolanıyorum etrafta ideal süreni deneme yanılmayla kendinde bulabilirsin günlük 2 saat uykuyla çok rahat yaşayanda gördüm 10 saatle de 

dewdim dewrildim geldim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

ortalama 6 bucuk 7 saat uyurum günde.

orta yaşlı bir insan günlük en az 5 saat uykuya ihtiyaç duyar. günlük 5 saatin altında uyumayın bence. yaşam kaliteniz düşer.

Nerde o eski TBT...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

ya şu ideal uyku saati zırvalıklarını boşverin bak herkes ben şöyle uyurum ben böyle uyurum diyo kimseninki bi diğerine tutmuyo ideali falan yok bu işin yani bende bi yatarsam 12-13 saat uyurum ama 6 saat uykuyla da günü kurtarabilirim aranızda vardiyalı çalışan varmı bilmiyorum ama benim için bazen sıkıntılı geçiyo vardiya değişimleri hele bide mesaiye kalınca comolokko oluyorum komple

Toplam Hit: 10519 Toplam Mesaj: 64