Minimum Uyku Süresi Ne Kadar Olabilir?
-
HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Ben genelde gece 3 ile sabah 6-6.30 arasında uyuyabiliyorum. Uykunun en derin ve kaliteli olduğu zaman, sanırım bu saatler arası...
-----------------------------Kesinlikle... 3 gibi uyu sabah 6-6.30 arası kalkarsan inanılmaz dinç oluyor bünye. İlkten zor geliyor ama alıştığın zaman kafanda düşünmekten başka hiçbişey olmuyor. Bide ilk zamanlar rahat uyanabilmen için yüzün güneş alabilecek bir yerde uyu uykunu kaçırır sabah güneşi.
-
Bnde son 2 haftadir cok uyuyorum, Hayatimda hic bu kadar uyumuyordum son haftalarda ne olduysa yatakda basimi kaldiramiyorum vede o uykudan sonra da kendim toparlayamyorum... Neden boyle oldu bilmioyrum uyumayi pek sevmem.
Uyumak istemiyorum...
-
şundan 1hafta öncesine kadar sabah 10gibi yatar aksam 9da fln kalkardım. 1haftadır düzene soktum kendimi 12-1 gibi yatıyorum sabah 6da fln kalkıyorum. 6saat baya baya yetiyo hiç yoktan dolu dolu 1günü yaşayabiliyorum ne güzel şeymiş
-
Nasi bi som agzim varmis lan. Su konuya yazdim "simdi yatsam gene uyurum" diye yrm saat sora yatmaya gittim o saatten beri yatakta kivarniom anasni satim bi uyuyamadm.
-
en az 10 saat
-
her insanın dinlendiği standart bir uyku saati vardır ve bunun aşağı yukarı farkındasındır biraz irdele kendini çözersin. Biyolojik uyku saati diye bir şey var. Mesela benim ortalama 8 saat. o gün 6 saat uyudum diyelim kafamı koyacak yer ararım. Aynı şekilde bu biyolojik uyku saatleri parça parçadır. Fazla uyumak da adamı pert eder. Mesela yine ben 10 saat uyusam. 1.biyolojik uyku saatimi tamamlamış 2.sine geçmiş olurum ve oradan 2 saat almış 6 saat açık bırakmış duruma düşerim. Bu yine beni gün içinde yorgun ve sürekli uykulu yapar kafanı koyduğun yerde kalırsın. standart olarak 7.30-8.30 ve arası uyurum saati kurar uyanırım. Bazıları yalanlar ama biyolojik uyku saati diye bir şey var ve ben inanıyorum.
Ayrıca biyolojik uyku saatini üç aşağı beş yukarı keşfedenler. O saatte kalktıklarında yine kendilerini halsiz hissederler ama 1 saat sonra enerjik olduklarının farkına varırlar. Enerjinizi çabuk toparlamanın en iyi yollarından biri uyanır uyanmaz 15 dakika içinde ılık bir duşa girmek, tam duştan çıkmadan önce kademe kademe suyu soğutmak en son buz gibi suyla 1-2 dk ıslanıp duştan çıkmaktır. Afyonu felaket patlatır.
Şunu da unutmayın, iyice kurumadan dışarı çıkmayın boku yemeyin:D
-
Beyler hayatınızı dinimize göre yaşayın (ben yaşamıyorum o ayrı mesele)
en iyisi evliyalar gibi yapcan
işin yoksa yatsıyı kılıp yatcan sonra 3 saat sonra teheccüd namazına kalkcan
öğlen de yarım saat kaylule uykusu yapıcan
3buçuk saat uykuyu en az ve en kaliteli şekilde uyucan
-
Dr. Mehmet Öz bir insan günde en az 8 saat uyuması gerektigini ve daha az uykunun beyine olumsuz etkileri oldugunu söylüyor.
-
yetişkin bir insana 7 saat yeter artar bence ama yedinin altı sağlıksız diye biliyorum bazıları dördün katı falan diyo da dötünden uyduruyo onlar bence
-
25 saat uyuyan adam tanıdım ben.
