Minimum Uyku Süresi Ne Kadar Olabilir?
-
10saat bile uyusam sabah uyandığımda yine yorgun oluyor.beynim uyumuyor sanki çok yoruluyor yatarken bile
-
ingilizcesini oku:
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyphasic_sleep
yine de turkce olarak bilgi edinmek isteyenler icin yetersiz bi kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Çok_fazlı_uyku
ve bu: http://ubermansleep.blogspot.com/
yazin yapmaya calismistim ama basarisiz olmustum, alarmi kapatip uyumaya devam ediyodum^^ denemekte fayda var.
-
omerelili bunu yazdı:
-----------------------------10saat bile uyusam sabah uyandığımda yine yorgun oluyor.beynim uyumuyor sanki çok yoruluyor yatarken bile
-----------------------------aynen usta. ayrıca imzanı yalıcam bi ara.
ben işim olmadığında 22 saat uyuduğumu biliyom. ama işim varsa da 2 gün uyumadan da yardırdığım olur.
en iyisi düzenli 4 5 saat alıştıramadım kendimi. kaçta yatarsam yatayım sabah 10dan önce uyandımmı sersem gibi oluyom :S
-
ben yaklaşık 5-6 saat uyuyorum günde gayet yetiyor asıl sorun benim için çok uyuduğumda 8-9 saat uyursam o gün çöp oluyor bir daha kafamı toparlayıp işime bakamıyorum.
-
jayde bunu yazdı:
-----------------------------Gharzvog bunu yazdı:
-----------------------------ben de hayvan gibi yatıyorum amk. bıraksan 10 saat 12 saat uyurum. bunu en az yarıya indirmek istiyorum. ben ne yapmalıyım ?
-----------------------------alarm kur
-----------------------------Alarm kur diyecegine bi sor bakalım alarm adamı kaldırıyomu ki ? :)
-
az uyuyanlar zekidir diye birşey yok.
Zekiler genelde az uyuyor. ikisi farklı şey.
bi günde hiç uyumamışsın, veya günlük 1 saat 2 saat uyuyorsun,
ya da hayvan gibi 15 saat uyuyosun, zekilikle ne alakası olabilir bunun?
hele ki kafanı birşeye bir projeye vs yormuyorsan bir amacın yoksa az uyumuşsun çok uyumuşsun ne değiştirir?
-
systemexp bunu yazdı:
-----------------------------jayde bunu yazdı:
-----------------------------ben de hayvan gibi yatıyorum amk. bıraksan 10 saat 12 saat uyurum. bunu en az yarıya indirmek istiyorum. ben ne yapmalıyım ?
-----------------------------Alarm kur diyecegine bi sor bakalım alarm adamı kaldırıyomu ki ? :)
-----------------------------iki tane alarm kursun
-
jayde bunu yazdı:
-----------------------------systemexp bunu yazdı:
-----------------------------alarm kuruyorum, kalkadabiliyorum fakat bu sefer o akşamı çok erken yatıyorum. yani sonuç itibariyle aynı saat uyuyorum. kendime engel de olamıyorum
-
jayde bunu yazdı:
-----------------------------systemexp bunu yazdı:
-----------------------------iki bazen 3 alarm da kurdugum oldu. çok önemli işim varsa teli amfiye bağlayıp da uyanmaya çalıştığım da oluyor.
Sonuç: çok önemli işim olmazsa kalkamıyore :S
-
ben 2 gün uyumamıştım sonra 5 saat felan uyudum yetti vallaha ama bazen oluyor kalkasım gelmiyor