folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Minimum Uyku Süresi Ne Kadar Olabilir?

Minimum Uyku Süresi Ne Kadar Olabilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

benim vücudum 9 saat yatınca tam dinleniyor, ancak bunu 2 ye bölersek 4,5 - 30 dk da kendime verirsem saat 11 de yatıp 5 de veya 4 de kalkıp ders çalışıyorum ^^

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

sadece aptallar 8 saat uyur kitabini alip okuyun :)

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek
    6 saat uyuyorum. derste de uyuyorum. dersten sonra da uyuyorum. lakin bi kendime gelemiyorum. haftasonu sorunum yok nedense :)

memento mori.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek

İlk olarak diğer yorumları okumadığımı belirtmek isterim. 

Üniversite sınavına 2 kere hazırlanmış ve 3 kez girmiş birisi olarak söylüyorum ki kafa, vucüt, psikolojik olarak hazır olmadan çok ders çalışsan bile fazla işe yaramayacaktır. Öncelikle ailenin ve çevredekilerin desteği, güveni önemlidir bunu kazanman lazım. Daha sonra da düzgün bir planla amacın doğrultusunda çalışman gerekir. Uyku konusuna gelince de gecenin belirli saatlerinde uyumanın büyük avantaj olduğu bilinmektedir. Bu yüzden benim tavsiyem 12-6 ve ya 12-7 arası uyursan her açıdan zinde kalkarsın. 3-4 saat, bölük pörçük uyuyup gerisinde ders çalışayım deyip de abartmak saçmalıktır. Çok yüksek puan alan elemanların uykusuz geceler gerçirdiği düşüncesi yerine, uzun bir çalışma periyodundan geçtiklerini unutmamak gerekir.

@Düzenleme : 11-6 ve ya 11-5:30 falan da iyidir ama 11 de yatmak bu devirde gerçekten zor. 

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muritcan
    Muritcan's avatar
    Erkek

ev arkadaşım olan iki insan(!) var :D günde 12 saat kesin uyurlar.. sabah6da uyur akşam 6da uyanırlar.. 6 saat eğlence(batak, feys, karı kız) 6saat de ders çalışıp tekrar uyurlar. ikisi de Hukuk okuyor.. ben bile rahatsz oluyorm onalrdan bu kadar uyku iyi değil! ben 10 günde bir kendime uyku tatili veririm 10 saat falan uyurum. onun dışında hep 7 saat uyurum böyle de öneririm psikolojik olarak kendimi 7saate adapte etmiş bulunmanın mutluluğu içerisindeyim!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Uyku kadar saçma sapalak bir şey yok,

http://tahribat.com/Forum-Nasil-Insomnia-Ya-Yakalanirim-155668/

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    finallerde yaptığım gibi yapabilirsin yemek yiyip saat 10 11 gibi yatıyordum 5de kalkıp namaz kılıp derse oturuyordum ve çok Ciddiyim o verimliliği hiç bi zaman yaşamadım insan okuduğunu hemen anlıyordu her sene sınavlar icin böyle yaparım

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jayde
    jayde's avatar
    Erkek

Gharzvog bunu yazdı:
    -----------------------------

ben de hayvan gibi yatıyorum amk. bıraksan 10 saat 12 saat uyurum. bunu en az yarıya indirmek istiyorum. ben ne yapmalıyım ?

-----------------------------

alarm kur

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Her zaman saat kaç olursa olsun karanlıkta uyumak ve 5-6 saat uyumak çok önemlidir hocam. uyku periyodları 3 ve 3 ün katları şeklindedir. 7 saat uyursan 1 saat uyumuş gibi olrsun.

Ek olarak insan beyninde bulunan melatonin hormonu uyurken ve karanlıkta salgılanıyor. eger aydınlık bi vakitte uyursan bu hormon salgılanmıyor. bu hormon yaşlanmayı geciktirir ve kanseri büyük oranda etkiler.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erick
    erick's avatar
    Erkek

3 gün 4-5 saat uykuyla idare edilebilir. ama sonraki gün 8 saatten aşşağısı kurtarmaz, tabi bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir. ama bunu deneyebilirsin bence. saat aralığı olarakta tavsiyem en erken 23:00-00:00 aralığında başlaman. en geçte sabah aydınlanmadan yada aydınlanırken uyuman. uyandıktan sonra uykunu aldıysan sese karşı duyarlılığın azalabilir, dikkatin artar, çalışma saatini sen belirlersin. he bi de geceleri baslarken bi kahve içersen iyi olur ama her gece de içme bi zaman sonra faydası kalmıyo kafeininde, mss uyarılamıyo desem yeridir:)

Bir var,Bir yok..
Toplam Hit: 10518 Toplam Mesaj: 64