Muhteşem Yüzyıl Rezaleti
-
burdaki amaç türkiye toplumundan çok yabancılara özellikle araplara kötü göstermektir. azcık araştırıp görürseniz araplar türklerden bu diziler sebebiyle çok etkilenmiştir, hakeza balkan devletleri de öyle..
bu tarz diziler, tarihi gerçekliği çarpıtarak sadece dizi çekiyoruz gerçek değil diyerek yola çıktılar, ama bir çok insan diziyi gerçek gibi algılıyor.. bunun senaristi, özellikle arapların zekasına hayran olduğu abdulhamit han ı karalamak için başka bir dizi çekecekti, Allah fırsat vermedi.. çünkü abdulhamit han belki osmanlı padişahları arasındaki en zeki insan, devletin yıkılışını 30 yıl erteleyen insan.
maalesef türkiyede tarih çok çarptırılıyor, resmi tarih ideolojisi zorla dayatılmış bu millete.. abdulhamit i bir arap ın ağzından dinleyin, bu adamın fatih ile ilgili videosu da var, said nursi ile ilgili de var bir sürü.. bilgisine hayran kaldım ve işin ilginci benim bildiklerimle zerre şaşmadı. ben ülkemde gerçek tarihi öğrenemiyorum ama "elin arabı" gerçekleri anlatabiliyor.. bir çok videosu maalesef türkçe altyazıya çevrili değil ama fatih ve abdulhamit in türkçe altyazılarını çevirmişlerdi..
musa el-sherif
http://www.youtube.com/watch?v=WEZx5KZgmX0
unbalanced tarafından 13/Şub/14 00:48 tarihinde düzenlenmiştir -
outmost bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıoutmost bunu yazdı
alakaya pirpirim :D
Siz değerli liseli ilkokullu ortaokullu arkadaşlarımı meb dışında tarih öğrenmeye davet ediyorum =D
ben anaokulunda kaldım ne yaparsın abc den öteye geçemedim abisi :D ezberlemişler bir laf "meb dışı tarih". iyi ki bu kurtarıcı lafınız var ha bu olmasa ne yapardınız :) konu tarih değil önce bi okumayı öğren sonra alakasız alakasız şeyler yazmaya devam edersin. konu burada dizi sektörünün insanları nasıl istediği gibi şekillendirdiği. Kanuni oğlunu devletin bekası için gözden çıkardı.
ama diziyi izleyenler hurremle beraber anlaşıp düşmanlık, taht korkusu, can korkusu vb gibisinden sebepler için öldürdüğünü sanıyor. ve saçma saçma küfür ediyorlar. anlayabildin mi meseleyi üç üniversite bitirip tarih kitaplarını yalayıp yutmuş mürit ?
daha basite indirgeyeyim. bu dizi senaryodan ibaret. gerçeğe dayalı ama dizi olması için özellikle reyting alabilmesi için gerçek olaylar değiştirillip servis edilen bir senaryo. ama bu genç nesil bunu gerçek gibi kabulleniyor. çünkü senin gibi meb dışı tarih bilgileri yok. veya bağımsız yazılmış bir tarih kitabını alıp ta okudukları yok. dizide bahsi geçen hurremin veya Kanuni'nin ufak bir mimik, ses tonu, surat ifadesi bile olayın gerçeği anlatılırken gerçekle bağıının koparılması için bir yöntem. bugün de bu yöntemlerin etkilerini hep beraber görüyoruz.
DadasAdam tarafından 13/Şub/14 00:59 tarihinde düzenlenmiştir -
türkiyedeki dizi sektörünün topunun aq zaten o problem degil de 180 dk dizi aq saçma salak holding isimleri yok yakarca bey yok sokarca
hanım isimler yok kuzey güney insan oluna kuzey diye seslenirmi aq ya çok abes degil mi :D
bide düşünsene bu cocuk yaşlanıyor kuzey dedeee güneyin selamı var diye :D:D asıl bu dizi olur bak :D
yani şunu demek istiyorum bizim insanımız neyi verirsen onu direk alır saçmamı eğrimi doğrumu diye düşünmez he tv de bu yapılıyorsa
3-5 kişidede bu varsa tamam o doğrudur diyip işin içinden cıkıyor kısacası özentilik .
bu diziye gelince hiç bi bölümünü tamamen izlemedim fakat anlatılanlar her ne kadar doğruda olsa sonucta osmanlıda kardeş katli vardi
ama bizim dizi olayı işte bunu abartarak süsleyerek anlatması problem böyle yaptıgı içinde bizim insanımızda haliyle sorgulamadan aldığı için
onao doğru geliyor ve küfür ediyor .
mesela kardeşini katlediyor adam mesela bi padişah nie tahta geçmek için ama dizide bi anlatılıyor ki erol taş gibi o padişahı şimdi görseler
taşlarlar boyutuna getiriyor yapımcılar bununda temelinde ne yatıyor reyting = para
o yüzden dizi sektörü sektör değil yapımcılarda bu fırsatı paraya çeviriyorlar ama ben her zaman derim talep olmadan arz olmaz.
yani adamada bişi diyemiyorsun izlemsinler der çekilir kenara bende olsam böyle bi salaklıktan yararlanırım işin sonucunda ;)
antivirus tarafından 13/Şub/14 01:04 tarihinde düzenlenmiştir -
ya yemişim ecdadını bu ecdad yüzünden ülkemiz şuan bu hallerde
kafalarını çalıştırsaydılarda birbirlerini yiceklerine
gavurların kıçını tekmeleseydiler
şimdiye vatandaşımız refah içinde yaşayıp amerika gibi dünyaya hükmediyor olacaktık
ha şimdi ülkemizde olmayabilirdi ama
böyle rezil bi ülke olacağına hiç olmasaydı daha iyiydi... -
DaveReed bunu yazdı
şimdiye vatandaşımız refah içinde yaşayıp amerika gibi dünyaya hükmediyor olacaktık
böyle rezil bi ülke olacağına hiç olmasaydı daha iyiydi...padişahların bir bölümü pompa derdinde ohhh yesinle riçsinler biraz daha kafaları çalışmalıydı kabul..
murat bardakçının videolarını mutlaka izleyin osmanlı sevicileri biraz daha bilgilensinler.
-
BeyinAdam bunu yazdıoutmost bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıoutmost bunu yazdı
alakaya pirpirim :D
Siz değerli liseli ilkokullu ortaokullu arkadaşlarımı meb dışında tarih öğrenmeye davet ediyorum =D
ben anaokulunda kaldım ne yaparsın abc den öteye geçemedim abisi :D ezberlemişler bir laf "meb dışı tarih". iyi ki bu kurtarıcı lafınız var ha bu olmasa ne yapardınız :) konu tarih değil önce bi okumayı öğren sonra alakasız alakasız şeyler yazmaya devam edersin. konu burada dizi sektörünün insanları nasıl istediği gibi şekillendirdiği. Kanuni oğlunu devletin bekası için gözden çıkardı.
ama diziyi izleyenler hurremle beraber anlaşıp düşmanlık, taht korkusu, can korkusu vb gibisinden sebepler için öldürdüğünü sanıyor. ve saçma saçma küfür ediyorlar. anlayabildin mi meseleyi üç üniversite bitirip tarih kitaplarını yalayıp yutmuş mürit ?
Kusura bakma birader. Senin eğitiminle mükellef değilim. Sizli bizli cümleler kurup 10 saniye de profilimi çıkarttın. Dinlemek veya öğrenmek istemediğin o kadar belli ki.. Birşeyler yazmak için çok değerli zamanıma yazık etmiyeceğim. Hadi bbay.
-
sokoban bunu yazdı
Eger dizide Mustafa'nın öldürülmesinin gösterilmesine rezalet diyorsan bu gerçektende yaşandı.Hatta gerçekte Mustafa'nın oğlunu da öldürdüler büyüyünce isyan etmesin hesabına.Gerçekte yaşananlar mı rezalet yoksa diziye bakip sağa sola sövenler mi ona karar veremedim
Rezaletleri birlikte sayalım:
1- Süleyman'ın vicdansızlığı.
2- Süleman'ın vidansızlığını diziden öğrenip dün saydıkları adama bugün sövenler.
3- Süleyman'ın vicdansızlığını diziden önce bildiği halde dün saydıklarına bugün sövenler.
4- Üç beş kişi ölmüş adama sövdü diye vatan elden gidiyor sanan şahıslar.
5- Ben.
Hangisi daha rezil oylayalım.
krypt tarafından 13/Şub/14 01:36 tarihinde düzenlenmiştir -
ElizaBeTH bunu yazdıDaveReed bunu yazdı
böyle rezil bi ülke olacağına hiç olmasaydı daha iyiydi...padişahların bir bölümü pompa derdinde ohhh yesinle riçsinler biraz daha kafaları çalışmalıydı kabul..
murat bardakçının videolarını mutlaka izleyin osmanlı sevicileri biraz daha bilgilensinler.
niye izleyim ya
ortada sonucu başarılı olan gurur duyacağım birşey yok ki?
hani amerika gibi gavurlar gibi dünyaya mı hükmedebiliyoruz şuan?
hiç bi bok yok
işte rica minnet atatürk kafayı çalıştırıp zar zor güç bela bişeyler yapmışta gavurlardan kurtarmış türkiyeyi kurmuş
hepsi o
onunda amkoydular bugünlerde ülke onur şeref namına bişey kalmadı... -
şu videoda 48 ve 49 . dakika arasını dinleyin uğur dündar vermiş cevabı zaten daha tartışıp boşuna klavye tuşlarına basarak onların
içinde ki sinirleri yormaya gerek yok ;)
https://www.youtube.com/watch?v=AyuAIIHYPKo
antivirus tarafından 13/Şub/14 01:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam ben senin gibi bakardım olaya. Fakat kaçırdığımız bir nokta var bunu farkedince bakış açımı değiştirdim. Şimdi bizim bu dizide kızdığımız nokta kadın temasının ağırlıklı olması. Evet bunu onaylamıyorum bende. Fakat buna karşı çıkmamızın temel sebebi bizim ahlaki ve kültürel kodlarımız. Yani bir Rus, Avrupalı, Asyalı bu sahnelere bizimle aynı noktadan bakmaz, bu derece eleştirmez. Geleceği nokta şuanda bu dizinin 45 ülkede 210milyondan fazla izleyiciye ulaşmış olmasıdır ve hedefleden sayı 60 ülkedir. Bu bahsi geçen 45ülke arasında Çin'den, Fransa'dan tutta belki adını ilk defa duyduğunuz Cibuti'ye kadar var. Tam listeyi Viki'den görebilirsiniz. Şimdi bu ülkelerdeki insanlar az önce bahsettiğim üzere müstehcen sahnelere bizim baktığımız gözle bakmıyorlar. Diziyi beğenerek izliyorlar. Bu dizinin satışından dolayı sağlanan gelirden tutta gerek Türkiye'nin gerekse Osmanlı'nın adının duyulmasını ve reklamının yapılmasını düşün. Adamlar izledikleri zaman savaş sahnelerinden, yansıtılan bazı racon olaylardan vay be Osmanlı neymiş şeklinde gıpta ediyorlar buna eminim. Muhteşem Yüzyıl yapımcıları farkında veya değil bu yapılan faydalı bir iş. Evet müstehcen sahnelere hala karşıyım ama şuanda ben daha iyisini yapamıyorsam bu anlattığım olaydan dolayı bu yapılana bok atmak doğru değil.