Muhteşem Yüzyıl Rezaleti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı

italyanlar da tarihlerini anlatan dizilerden şikayetçiymiş. atalarımız bu kadar az sevişmiş olamaz diyorlarmış.

:D özellikle papayı anlatan dizier yokmu hocam adamlar çağırma germeleri lazım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    ltcelik bunu yazdı

Dostum ben de sana aynı şeyi söylüyorum..  Tvden öğrendiklerinizle " Süleyman tu kaka yapılamazsa Şehzade Mustafa da yapılamaz" ya da tersi cici yapılamaz..  Ha tarih yazıcılığı ha tv ikisi de bir algı ufku oluşturur..

Tamam süleymancı şucu bucu değilsin de 

Ecdadımız rüşvet aldıysa " ecdadımız ne güzel rüşvet alırdı", yenilse " ne güzel yenilirdi" , hainlik yapsa " ne güzel hainlik yapardı " mı diyelim..şimdi birilerinin yaptığı gibi.. 

Senaryodaki entrikalarını tarih kitapları yazıyor zaten.. 

soru şu "şehzade mustafanın öldürülmesi bize nerler kaybettirdi"

Şu da var ki Şehzade musatfayı babası boğdurtmuştur bu bir gerçektir.. Şehzade Mustafa'nın kişiliğ eğitimi , yetenekleri devlet adamlığı her halde diğerleri

Diziyi de 15dk dan fazla izlemedim hadi yarım saat olsun Şehzade ormanda kaybolduydu çocukken bi tek orasını hatırlıyom

hayır ben şu kötülüğü ne güzel yapmışlar diyelim demiyorum. osmanlı dönemi de her devlet dönemi gibi entrikalara, ona buna şahitik yapmıştır veya yapmamştır onun da derdinde değilim. benim sinir olduğun nokta şu:

bazıları çıkıp uluslararası gösterime giren ilk dizimiz ne güzel diyor. neresi güzel arkadaşım sen bugüne kadar Türk televizyonlarında hangi devletin dizisini izlerken başbakanlarına devlet yöneticilerine böyle yakıştırmalar yapıldığını gördün ? göremezsin çünkü adamlar sizin gibi çuval ağızlı değiller (sana demiyorum hocam). birşey yaptığını sanan şahıslar gelmiş burada "hee süleyman öyle yaptı niye saklayayım ?" diyor. ulan kardeşim kıt kafalı kardeşim öyle yaptıysa yaptı diyeceksin ama aynı zamanda da basacaksın şikayet dilekçesini. neden uluslararası rezil olalım ? zaten tvde gösterildiğinden beri sıçtı sıvadılar. iki üç entel takımı daha kendi karısını idare edemezken kalkıp 3 kıtayı yöneten osmanlıyı rezil bir diziyle ettiler.

bu birinci derdim. ikincisi:

osmanlının adını bugüne kadar ağzına almamış bebeler twitterda diziden gördükleriyle anıyorlar 3 cihan devletini. yazık değil mi bu ülkenin gencine ? bugün beynine "süleyman  çocuğunun katili" düşüncesini yerleştirirsen yarın o diziyi izleyen 14-15 yaşındaki çocuklar İstanbulu fetheden Fatih Sultan Mehmed hakkında güzel şeyler düşünmez. sen ayrımı yaparsın ben yaparım ama onlar yapamaz. bunu da düşünün biraz.

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı
    ltcelik bunu yazdı

Dostum ben de sana aynı şeyi söylüyorum..  Tvden öğrendiklerinizle " Süleyman tu kaka yapılamazsa Şehzade Mustafa da yapılamaz" ya da tersi cici yapılamaz..  Ha tarih yazıcılığı ha tv ikisi de bir algı ufku oluşturur..

Ecdadımız rüşvet aldıysa " ecdadımız ne güzel rüşvet alırdı", yenilse " ne güzel yenilirdi" , hainlik yapsa " ne güzel hainlik yapardı " mı diyelim..şimdi birilerinin yaptığı gibi.. 

Şu da var ki Şehzade musatfayı babası boğdurtmuştur bu bir gerçektir.. Şehzade Mustafa'nın kişiliğ eğitimi , yetenekleri devlet adamlığı her halde diğerleri

Diziyi de 15dk dan fazla izlemedim hadi yarım saat olsun Şehzade ormanda kaybolduydu çocukken bi tek orasını hatırlıyom

hayır ben şu kötülüğü ne güzel yapmışlar diyelim demiyorum. osmanlı dönemi de her devlet dönemi gibi entrikalara, ona buna şahitik yapmıştır veya yapmamştır onun da derdinde değilim. benim sinir olduğun nokta şu:

bazıları çıkıp uluslararası gösterime giren ilk dizimiz ne güzel diyor. neresi güzel arkadaşım sen bugüne kadar Türk televizyonlarında hangi devletin dizisini izlerken başbakanlarına devlet yöneticilerine böyle yakıştırmalar yapıldığını gördün ? göremezsin çünkü adamlar sizin gibi çuval ağızlı değiller (sana demiyorum hocam). birşey yaptığını sanan şahıslar gelmiş burada "hee süleyman öyle yaptı niye saklayayım ?" diyor. ulan kardeşim kıt kafalı kardeşim öyle yaptıysa yaptı diyeceksin ama aynı zamanda da basacaksın şikayet dilekçesini. neden uluslararası rezil olalım ? zaten tvde gösterildiğinden beri sıçtı sıvadılar. iki üç entel takımı daha kendi karısını idare edemezken kalkıp 3 kıtayı yöneten osmanlıyı rezil bir diziyle ettiler.

osmanlının adını bugüne kadar ağzına almamış bebeler twitterda diziden gördükleriyle anıyorlar 3 cihan devletini. yazık değil mi bu ülkenin gencine ? bugün beynine "süleyman  çocuğunun katili" düşüncesini yerleştirirsen yarın o diziyi izleyen 14-15 yaşındaki çocuklar İstanbulu fetheden Fatih Sultan Mehmed hakkında güzel şeyler düşünmez. sen ayrımı yaparsın ben yaparım ama onlar yapamaz. bunu da düşünün biraz.

Hocam nickin gibi davran

http://www.imdb.com/title/tt0758790/?ref_=nv_sr_1

döneminin /süleyman ile aynı zaman ingil kralı olayları izle

http://www.imdb.com/title/tt1582457/?ref_=nv_sr_1

döneminin italyası papanın entrikaları

http://www.imdb.com/title/tt0384766/?ref_=tt_rec_tt

antik roma olayları

Hocam millet utanmıyorda gerçeklerden bi sen mi utanıyorsun ? adamlar da dünyaya pazarlıyor gerçekleri olduğu gibi veriyor.

TRT gibi yancı mı olsun herkez bunumu istiyorsun ?

Gerçmişini bilmeyen o bebeler 12-13 yaşında tarih derslerinde bir bok öğrenemezken şimdi pargalı ibrahim kimdir , kasım paşa kimdir , şehzade mehmet kimdir öğrendi. Bumu derdin ? millet cahil geldi cahil gitsin mi istiyorsun.

Sen kime neye nereye rezil olduğunu sanıyorsun ? rezil olduğunu hissediyorsan sen zaten geçmişten utanıyorsundur.

Adamlar ilk defa dünya kalitesinde dizi yaptı , pazarlıyor. İyide yapıyorlar kimi şikayet edeceğim ? diziyi mi senaristimi yoksa senin gibi düşünmeden her şeyi yanlış yöne çeken kişilerimi ?

PanxeR tarafından 13/Şub/14 17:29 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Spartacusun başında diyor ki

Gerçek olaylardan ilham alınmıştır. Ogünün şartlarına göre çekilmiştir. Okadar sikiş sokuş sahnesi kanlı sahne oyüzden var.

Muhteşem yüzyılın başındada tarihten ilham alınarak kurgulanmıştır diyor yani tamamı olmasda kısmi olarak neredeyse tamamı gerçek olaylar. Osmanlının bu yüzünü bilmeyen haremi sadece eğitim kurumu sanan kişilerde rtük kapısında dolaştı al işte babayı aldılar dizinin final bölümü sinema filmi olarak gümbür gümbür geliyor. Hepinize inat. AKP ye inat.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı
    ltcelik bunu yazdı

Hocam nickin gibi davran

http://www.imdb.com/title/tt0758790/?ref_=nv_sr_1

döneminin /süleyman ile aynı zaman ingil kralı olayları izle

http://www.imdb.com/title/tt1582457/?ref_=nv_sr_1

döneminin italyası papanın entrikaları

http://www.imdb.com/title/tt0384766/?ref_=tt_rec_tt

antik roma olayları

Hocam millet utanmıyorda gerçeklerden bi sen mi utanıyorsun ? adamlar da dünyaya pazarlıyor gerçekleri olduğu gibi veriyor.

TRT gibi yancı mı olsun herkez bunumu istiyorsun ?

Gerçmişini bilmeyen o bebeler 12-13 yaşında tarih derslerinde bir bok öğrenemezken şimdi pargalı ibrahim kimdir , kasım paşa kimdir , şehzade mehmet kimdir öğrendi. Bumu derdin ? millet cahil geldi cahil gitsin mi istiyorsun.

Sen kime neye nereye rezil olduğunu sanıyorsun ? rezil olduğunu hissediyorsan sen zaten geçmişten utanıyorsundur.

Adamlar ilk defa dünya kalitesinde dizi yaptı , pazarlıyor. İyide yapıyorlar kimi şikayet edeceğim ? diziyi mi senaristimi yoksa senin gibi düşünmeden her şeyi yanlış yöne çeken kişilerimi ?

hocam tek düze düşünüyorsun bak o filmleri yapan adamlar bugün yüzsüzce soykırıma vs karşı "evet yaptık" diyebiliyor ama uluslararası itibarlarını zedelemiyor bu.

Türkiye yıllarca fransa köpeğiyle uğraştı. ermeni soykırımı yaptınız dedi oy vermediler. diğer ülkeler de aynı.

bizim uluslararası statümüz itibarımız ne ki sen kalkıp diğer ülkelere "bak bizim padişahımız oğlunu öldürdü" ve "bizim padişahımız kadın düşkünüydü haremde birsürü kadın cariyesi vardı" diyecen ? neyimize güveniyoruz ?

yıllarca soykırım yaptınız dediler yapmadığımız şeyi başımıza kaktılar bundan sonra da sizin ecdadınız sizin eski yöneticileriniz oğul katiliydi kadın düşkünüydü siz pissiniz barbarsınız demeleri için mi sen gösterilmesini savunuyorsun ? gerçekten yabancı bir ülkeye gittiğin zaman sana bakanların aklına "katil süleymanın gavat süleymanın torunu" gibi düşünceler gelmesini mi istiyorsun ?

bu diziyi izleyen yabancılar helal olsun şu Türklere bak ne cesur ne çağdaş bir milletmiş iyi yanlarını da kötü yanlarını da korkmadan tvde gösterebiliyorlar bizlere. demezler hocam.

ben utanmıyorum itibarımız zedelenecek derdindeyim. benim planlarım var ben eğitimim için amerikaya gittiğim zaman bana bakanlar Fatih Sultan Medmed'in torunu, deli bir Türk olarak anılmak istiyorum saçma sapan bir dizinin entrikalarıyla değil.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı
    ltcelik bunu yazdı

hocam tek düze düşünüyorsun bak o filmleri yapan adamlar bugün yüzsüzce soykırıma vs karşı "evet yaptık" diyebiliyor ama uluslararası itibarlarını zedelemiyor bu.

Türkiye yıllarca fransa köpeğiyle uğraştı. ermeni soykırımı yaptınız dedi oy vermediler. diğer ülkeler de aynı.

bizim uluslararası statümüz itibarımız ne ki sen kalkıp diğer ülkelere "bak bizim padişahımız oğlunu öldürdü" ve "bizim padişahımız kadın düşkünüydü haremde birsürü kadın cariyesi vardı" diyecen ? neyimize güveniyoruz ?

yıllarca soykırım yaptınız dediler yapmadığımız şeyi başımıza kaktılar bundan sonra da sizin ecdadınız sizin eski yöneticileriniz oğul katiliydi kadın düşkünüydü siz pissiniz barbarsınız demeleri için mi sen gösterilmesini savunuyorsun ? gerçekten yabancı bir ülkeye gittiğin zaman sana bakanların aklına "katil süleymanın gavat süleymanın torunu" gibi düşünceler gelmesini mi istiyorsun ?

bu diziyi izleyen yabancılar helal olsun şu Türklere bak ne cesur ne çağdaş bir milletmiş iyi yanlarını da kötü yanlarını da korkmadan tvde gösterebiliyorlar bizlere. demezler hocam.

ben utanmıyorum itibarımız zedelenecek derdindeyim. benim planlarım var ben eğitimim için amerikaya gittiğim zaman bana bakanlar Fatih Sultan Medmed'in torunu, deli bir Türk olarak anılmak istiyorum saçma sapan bir dizinin entrikalarıyla değil.

:D Hocam korkma korkma hiç kimse sana abd ye gittiğinde fatihin torunu diye bakmayacak. Ordaki kimsede colomun veya George Washington ın torunu da değil zaten. Böyle şeyleri kafana takma bir dizi yüzünden itibarımız ne yükselir ne düşer. Sen günümüze bak. Şuan çağdaşlık düşmanı bir partinin egemenliği altındayız.

Dünya türkiye ye ye

İnternet sansürcüsü Türkiye

Radikal dinci Türkiye

Muhafazakar Türkiye

Çağdaşlaşmaya sırtını dönen Türkiye

Suriyeye teröristlere silah yardımı yapan Türkiye

Turist tecavüzcüsü Türkiye

Turist kazıklayan Türkiye

Basın özgürlüğünün olmadığı Türkiye

olarak bakıyor. Yani kafanı yorman gereken şeyler aslında geçmişte değil günümüzde oluyor. Tekrar ediyorum bir dizide olanlar için kimse senle veya ülke ile alay etmez dalga geçmez. Onların geçmişleri bizden temiz mi sanıyorsun :)

PanxeR tarafından 13/Şub/14 17:55 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı
    ltcelik bunu yazdı

:D Hocam korkma korkma hiç kimse sana abd ye gittiğinde fatihin torunu diye bakmayacak. Ordaki kimsede colomun veya George Washington ın torunu da değil zaten. Böyle şeyleri kafana takma bir dizi yüzünden itibarımız ne yükselir ne düşer. Sen günümüze bak. Şuan çağdaşlık düşmanı bir partinin egemenliği altındayız.

Dünya türkiye ye ye

İnternet sansürcüsü Türkiye

Radikal dinci Türkiye

Muhafazakar Türkiye

Çağdaşlaşmaya sırtını dönen Türkiye

Suriyeye teröristlere silah yardımı yapan Türkiye

Turist tecavüzcüsü Türkiye

Turist kazıklayan Türkiye

Basın özgürlüğünün olmadığı Türkiye

olarak bakıyor. Yani kafanı yorman gereken şeyler aslında geçmişte değil günümüzde oluyor. Tekrar ediyorum bir dizide olanlar için kimse senle veya ülke ile alay etmez dalga geçmez. Onların geçmişleri bizden temiz mi sanıyorsun :)

:)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Bi fıkra anlatıyım...

Baba birgün eve gelir, oğlunun iki gözü iki çeşme. 

" oğlum n'oldu?.."

-Hık..

"Oğlum noldu!!.."

- baba beni sktler..

"Eh be oğlum " der baba " üzüldüğün şeye bak" 

ben de bu gün 4-0 dan kaybettim tavlada..

Elin amerikalısı CIAnın , başkanın  şunun bunun genarllerin pisliklerini anlatan filimler yapıyo bişe olmuyor..,

Biz 500 sen önceki olayların filiminden kavga edebiliyoz..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugurben
    ugurben's avatar
    Erkek
    outmost bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı
    outmost bunu yazdı

alakaya pirpirim :D

Siz değerli liseli ilkokullu ortaokullu arkadaşlarımı meb dışında tarih öğrenmeye davet ediyorum =D

aynen 

tarıhı gercek tarıhcılerden ogrenmek lazım bır kac kısının uydurdugu tarıhten degıl

sevdigim 3 turk atasozu.. 1- besle kargayı atsın iftirayı, 2- yayılma sivril ( bu bir çin atasozudur), 3- luzumsuz eşek sucuk olur ( buda bir çin atasozudur ) ve son olarak, 4- ak akçe karagün kara akçe ak gün içindir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kalibre
    kalibre's avatar
    Erkek
    tarih kitaplarında zaten osmanlı hep Hakli.

Evet orada bi rezalet var. O da; insanlarin tarihini diziden öğrenip küfür etmesi. Okuyup küfür etseler daha güzel olurdu bence.

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Toplam Hit: 15778 Toplam Mesaj: 113