Muhteşem Yüzyıl Rezaleti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

banane lan zamanında olan şeylerden ben şuana bakarım

dünyaya hükmeden ülkelerde doğan insanlar geçmişini düşünüo mu

direk refah ve güçlü bir ülke içinde doğuyorlar

ecdad ecdad diye ciyaklıonuz

işsiz güçsüz öküz yobaz gerizekalı insanlardan oluşan amerikanın ingilterenin israilin uşağı olmuş bir ülkedeyiz şuanda

bu mu ecdad amk

ben mi düşünecem onu elalemin gavuru ali cambaz oyunlarıyla alt etmiş osmanlıyı

madem osmanlı kafasını çalıştırsaydıda gelmeseydi bu üçkağıtlara

işte bunların sebebi hep aymazlıktan

türkiye zamanında japonya gibi bi atom bombası yeseydi belki akıllanırdı...

marjinal tarjinalde bilmem benim düşüncem böyle

bana ve türklere böyle uşak bi ülke bıraktıkları için bu kızgınlığım...

yabancı ülkelerde doğan insanlar geçmişini düşünüyor tabiki. adamlarda geçmişine bakıp ondan pay çıkarma huyu var çünkü. adamlar geçmişine bakınca küfür etmiyor şu hatayı yapmışız bir daha yapmayalım diyor. onalrda öyle bir huy var. şimdiki nesilde var mı ? 

merak etme bundan sonra olması da imkansız zaten. bugün andımız kaldırılır, yarın yarım yamalak okutulan tarih ders kitapları da kaldırılır.

andımız kaldırıldığında da senin gibiler ortaya çıktı. kaldırılsın banane amk kime ne yararı var sabahın köründe çocuklarımız donuyor. dediler.

reco "avrupada da okutulmuyor" dedi uyuttu. avrupanın her köşesinde her köşesinde okutuluyor kim demiş okutulmuyor ?

ezbere söz söylüyorlar içlerinden gelmedikten sonra kaldıralım gitsin amk dedi kaldırdılar. bir andımız vardı onu da yedirdik.

bak böyle yavaş yavaş yedirdik kendimizi işte. sonra gelip burada ecdadın amk deme.

ayrıca osmanlı sana uşak ülke bırakmadı. ulan hadi bıraktı diyelim bunu uzun uzun yazmıycam sana.

Atatürk sana uşak bir ülke mi bıraktı ? ülke Atatürk'ün elinden çıktıktan sonra uşakmıydı ? yoksa sonradan mı uşak oldu ?

zeki kardeşim. önce bunları düşün. yüzeysel konuşmayla mantıklı konuşmuş olmuyorsun.

lafını bilde yaz

mhp ye oy vermiş biri olarak

andımıza atatürkün yaptığı şeylerin kaldırılmasına kızıyorum

ama atatürke neden kendi yolundan gidecek bir veliaht varis bırakmadığı için

neden bu ülkenin yönetimini yobazlara kaptırdığı için

bu yobazların kökünü kurutmadığı için

dünyaya hükmeden bir türkiye kurmadığı bırakmadığı içinde kızıyorum

sonradan uşak olup olmaması beni ilgilendirmez

ileri görüşlülüğüyle aziz nesin gibi olacakları önceden görecekti önlemini alacaktı hocam bitti nokta.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

lafını bilde yaz

ileri görüşlülüğüyle aziz nesin gibi olacakları önceden görecekti önlemini alacaktı hocam bitti nokta.

Nokta demişsin ama siyah yerleri iyice bir düşün bakalım tekrar.Özellikle "dünyaya hükmeden bir türkiye kurmadığı bırakmadığı içinde kızıyorum" kısmını baya bir düşün hocam.

HolyReform tarafından 13/Şub/14 03:17 tarihinde düzenlenmiştir

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Güzel hazırlamışlar:

1. 1. Osmanlı Tahtına Güçlü Bir Padişah Oturacaktı

Şehzade Mustafa başa geçecekti ve 2. Selim gibi başarısız bir padişah yerine sağlam bir padişah tarafından yönetilecekti.
    2. 2. Osmanlı'nın Modern Yüzü Kazanacaktı

Hürrem ve Rüstem paşadan oluşan gerici düşünce yapısına karşılık; Pargalı İbrahim, Barbaros Hayrettin, Piri Reis gibi önemli fikir ve bilim adamlarınan oluşan kanat kazanacaktı. Osmanlı'nın önü açılacaktır.
    3. 3. Şehzade Mustafa'nın En Büyük Destekçisi Piri Reis İle Denizcilikte Osmanlı Şaha Kalkacaktı

Osmanlı'nın en önemli bilim adamlarından olan Piri Reis, Osmanlı'ya büyük vizyon verecekti.
    4. 4. Denizlere Ağırlık Verilecekti ve Yeni Dünya'da (Amerika Kıtasında) Türk Kolonileri Oluşacaktı

Kendisi de bir denizci olan Şehzade Mustafa denizlere ağırlık vererek Coğrafi Keşiflerin başlatılmasını sağlayacaktı. O zamanlar zaten Osmanlı denizcileri dünyanın dört bir tarafına seferler düzenliyorlardı.
    5. 5. Barbaros Hayrettin Paşa'nın Amerika Kıtasını Fetih Düşüncesi Gerçek Olacaktı

Döneminin en büyük denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa anılarında şöyle anlatır: "Rüstem Paşa'ya defalarca söyledim. Yeni Dünyaya (Amerika) seferler düzenleyelim. Çok fayda sağlaruz. Dedim. Her defasında reddetti. Akdeniz bize yeter dedi. Ama İspanyol kafiri Yeni Dünyadan çok faydalandı." (Hızır Hayrettin Reis yani Barbaros Hayrettin Paşa: Karayip Korsanları Filmindeki usta denizci "Hektor Barbossa" karakterine İlham kaynağı olmuş dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük denizcisidir.)
    6. 6. Amerika Kıtasına Türkler Akınlar Düzenleyeceklerdi

7. 7. En Yaygın Din Hristiyanlık Değil, Müslümanlık Olacaktı

Hristiyanlık amerika kıtasına yayılamayacağı veya çok az yayılacağı için islam, dünyanın tartışmasız en yaygın dini olacaktı
    8. 8. İngilizce Yerine Türkçe Dünya'nın En Yaygın Dili Olacaktı

Türklerin geniş yayılmacılığı sayesinde Dünyaya İngiliz İmparatorluğu değil, Türk İmparatorluğu hakim olacaktı ve dolayısıyla onun dili en yaygın dil olacaktı.
    9. 9. Osmanlı Bilime ve Eğitime Önem Verecekti

Bilime ve eğitime önem veren Şehzade Mustafa İle Osmanlı bağnazlığa gömülmeyecektir. Din yerine bilimi önde alacaktı.
    10. 10. Ekonomi Sağlam Kalacaktı

Yeni Dünyaya ayak uyduran Osmanlı, yeni ticaret yollayını ele geçirerek ekonomisinin bozulmasına engel olacaktı.
    11. 11. Bilim ve Teknolojiye Ağırlık Veren Osmanlı Belki de "Sanayi Devrimi"ni Kaçırmayacaktı

Sanayi Devrimini kaçırdığı için batmak zorunda kalan osmanlı sanayi devrimini kaçırmayacaktı.
    12. 12. Bütün Dünya Shakespeare Yerine Taşlıcalı Yahya'yı Tanıyacaktı

Şehzade Mustafa'nın en yakın dostu Taşlıcalı Yahya'dan bahsediyoruz. William Shakespeare nasıl ingiliz dilinin en önemli yazarlarından, şairlerinden olduğu için tanınıyorsa, Taşlıcalı Yahya da dünya çapında yayılmış Türk dilinin en önemli yazarlarından, şairlerinden biri olarak dünyaca tanınacak, saygı duyulacaktı.
    13. 13. Gazi, Ülkemizi Kurtarmak Zorunda Kalmayacak, Belki de Ülkenin Değil Dünya Tarihinin En Önemli Lideri Olacaktı

Ülkemiz ingilizler tarafından işgal edilmeyeceği için ülkemiz kurtarılmak zorunda kalmayacaktı. Mustafa Kemal Atatürk zekası ve ileri görüşlülüğü ile ülkemizi diplerden çıkarmak yerine, tepelerden daha yukarılara çıkarmanın zevkini yaşayacaktı. Atatürk gibi zeki, barışçıl, iyi niyetli ve insan sevgisi ile dolu bir yönetici; belki de Dünya'nın kaderini değiştirecek Birinci ve İkinci Dünya Savaşları yaşanmayacak, milyonlarca insan ölmeyecekti.
    14. 14. Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Osmanlı Gerileme Dönemine Girmeyecekti

Kanuni Sultan Süleyman çok büyük padişah olarak anılır. Ama Osmanlı tarihçileri çok kızar Sultan Süleman'a Osmanlı'nın çöküşünün temellerini attığı için.
    15. Kıyar mı, deyin hele kıyar mı
      Bir baba evlâdına?
      Hele ki bu baba cihanın sultanı
      Sultan Süleyman Han ise
      Ne derler tarihi yazan yazgaçlar
      Ne derler acaba?
      Deyin hele, susmayın, deyin!
      Genç yaşıma doyamadan
      Gidiyorum dünyadan
      Ey kara zindan ruhlular!
      Varın ölümümü, durmayın varın
      Haremlere müjdeleyin! ..

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    HolyReform bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

lafını bilde yaz

Nokta demişsin ama siyah yerleri iyice bir düşün bakalım tekrar.Özellikle "dünyaya hükmeden bir türkiye kurmadığı bırakmadığı içinde kızıyorum" kısmını baya bir düşün hocam.

düşünmeye gerek yok hoca

zamanında atatürk düşünecekti bunları zekasıyla

bu ülke yok olmaya mahkum

çünkü amerika ingiltere israil üçgeninin bir uşağı

elini kolunu kaptırmış

yani geri dönüşü olmayan bir yola girmiş

geçmiş ola...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    HolyReform bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

lafını bilde yaz

düşünmeye gerek yok hoca

elini kolunu kaptırmış

geçmiş ola...

Düşünmeye gerek yoksa haklısın hocam.İyi geceler

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

işsiz güçsüz öküz yobaz gerizekalı insanlardan oluşan amerikanın ingilterenin israilin uşağı olmuş bir ülkedeyiz şuanda

bu mu ecdad amk

yabancı ülkelerde doğan insanlar geçmişini düşünüyor tabiki. adamlarda geçmişine bakıp ondan pay çıkarma huyu var çünkü. adamlar geçmişine bakınca küfür etmiyor şu hatayı yapmışız bir daha yapmayalım diyor. onalrda öyle bir huy var. şimdiki nesilde var mı ? 

merak etme bundan sonra olması da imkansız zaten. bugün andımız kaldırılır, yarın yarım yamalak okutulan tarih ders kitapları da kaldırılır.

andımız kaldırıldığında da senin gibiler ortaya çıktı. kaldırılsın banane amk kime ne yararı var sabahın köründe çocuklarımız donuyor. dediler.

reco "avrupada da okutulmuyor" dedi uyuttu. avrupanın her köşesinde her köşesinde okutuluyor kim demiş okutulmuyor ?

ezbere söz söylüyorlar içlerinden gelmedikten sonra kaldıralım gitsin amk dedi kaldırdılar. bir andımız vardı onu da yedirdik.

bak böyle yavaş yavaş yedirdik kendimizi işte. sonra gelip burada ecdadın amk deme.

ayrıca osmanlı sana uşak ülke bırakmadı. ulan hadi bıraktı diyelim bunu uzun uzun yazmıycam sana.

Atatürk sana uşak bir ülke mi bıraktı ? ülke Atatürk'ün elinden çıktıktan sonra uşakmıydı ? yoksa sonradan mı uşak oldu ?

zeki kardeşim. önce bunları düşün. yüzeysel konuşmayla mantıklı konuşmuş olmuyorsun.

lafını bilde yaz

peki senin bu ülkeye ne hayrın dokundu ? hangi buluşa veya ülkeyi kalkındıracak projelere imza attın ? hangi yüzle kızıyorsun kardeş ?

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    HolyReform bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı
    HolyReform bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

lafını bilde yaz

düşünmeye gerek yok hoca

elini kolunu kaptırmış

geçmiş ola...

Düşünmeye gerek yoksa haklısın hocam.İyi geceler

hoca böyle imalı imalı yazma

neyini düşüneyim ben bu mevzunun

liderimiyim ben ülkenin, düşünsem ne yazar

atatürk düşünecekti bunları zamanında

ayrıca düşün düşün boktur işin

kasdetmek istediğin şeyi açıkça yaz

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı

hoca böyle imalı imalı yazma

neyini düşüneyim ben bu mevzunun

liderimiyim ben ülkenin, düşünsem ne yazar

atatürk düşünecekti bunları zamanında

ayrıca düşün düşün boktur işin

kasdetmek istediğin şeyi açıkça yaz

Yemin ediyorum o yazdıklarına cevap yazmaya bile utanırım ben.İma falan da yok aslında anlayan anlamıştır demek istediğimi.Tekrar iyi geceler.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    BeyinAdam bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı
    BeyinAdam bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

bu mu ecdad amk

lafını bilde yaz

peki senin bu ülkeye ne hayrın dokundu ? hangi buluşa veya ülkeyi kalkındıracak projelere imza attın ? hangi yüzle kızıyorsun kardeş ?

binlerce lira bu devlete vergi verdiğim için her lafı söylemeye hakkım var

öyle boş beleşden yok ülkeye hayır dokundurmakmışda buluş yapmakmışta kalkındırmakmışta projelermişte geç bunları geç!...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Güzel hazırlamışlar:

1. 1. Osmanlı Tahtına Güçlü Bir Padişah Oturacaktı

Şehzade Mustafa başa geçecekti ve 2. Selim gibi başarısız bir padişah yerine sağlam bir padişah tarafından yönetilecekti.
    2. 2. Osmanlı'nın Modern Yüzü Kazanacaktı

Hürrem ve Rüstem paşadan oluşan gerici düşünce yapısına karşılık; Pargalı İbrahim, Barbaros Hayrettin, Piri Reis gibi önemli fikir ve bilim adamlarınan oluşan kanat kazanacaktı. Osmanlı'nın önü açılacaktır.
    3. 3. Şehzade Mustafa'nın En Büyük Destekçisi Piri Reis İle Denizcilikte Osmanlı Şaha Kalkacaktı

Osmanlı'nın en önemli bilim adamlarından olan Piri Reis, Osmanlı'ya büyük vizyon verecekti.
    4. 4. Denizlere Ağırlık Verilecekti ve Yeni Dünya'da (Amerika Kıtasında) Türk Kolonileri Oluşacaktı

Kendisi de bir denizci olan Şehzade Mustafa denizlere ağırlık vererek Coğrafi Keşiflerin başlatılmasını sağlayacaktı. O zamanlar zaten Osmanlı denizcileri dünyanın dört bir tarafına seferler düzenliyorlardı.
    5. 5. Barbaros Hayrettin Paşa'nın Amerika Kıtasını Fetih Düşüncesi Gerçek Olacaktı

Döneminin en büyük denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa anılarında şöyle anlatır: "Rüstem Paşa'ya defalarca söyledim. Yeni Dünyaya (Amerika) seferler düzenleyelim. Çok fayda sağlaruz. Dedim. Her defasında reddetti. Akdeniz bize yeter dedi. Ama İspanyol kafiri Yeni Dünyadan çok faydalandı." (Hızır Hayrettin Reis yani Barbaros Hayrettin Paşa: Karayip Korsanları Filmindeki usta denizci "Hektor Barbossa" karakterine İlham kaynağı olmuş dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük denizcisidir.)
    6. 6. Amerika Kıtasına Türkler Akınlar Düzenleyeceklerdi

7. 7. En Yaygın Din Hristiyanlık Değil, Müslümanlık Olacaktı

Hristiyanlık amerika kıtasına yayılamayacağı veya çok az yayılacağı için islam, dünyanın tartışmasız en yaygın dini olacaktı
    8. 8. İngilizce Yerine Türkçe Dünya'nın En Yaygın Dili Olacaktı

Türklerin geniş yayılmacılığı sayesinde Dünyaya İngiliz İmparatorluğu değil, Türk İmparatorluğu hakim olacaktı ve dolayısıyla onun dili en yaygın dil olacaktı.
    9. 9. Osmanlı Bilime ve Eğitime Önem Verecekti

Bilime ve eğitime önem veren Şehzade Mustafa İle Osmanlı bağnazlığa gömülmeyecektir. Din yerine bilimi önde alacaktı.
    10. 10. Ekonomi Sağlam Kalacaktı

Yeni Dünyaya ayak uyduran Osmanlı, yeni ticaret yollayını ele geçirerek ekonomisinin bozulmasına engel olacaktı.
    11. 11. Bilim ve Teknolojiye Ağırlık Veren Osmanlı Belki de "Sanayi Devrimi"ni Kaçırmayacaktı

Sanayi Devrimini kaçırdığı için batmak zorunda kalan osmanlı sanayi devrimini kaçırmayacaktı.
    12. 12. Bütün Dünya Shakespeare Yerine Taşlıcalı Yahya'yı Tanıyacaktı

Şehzade Mustafa'nın en yakın dostu Taşlıcalı Yahya'dan bahsediyoruz. William Shakespeare nasıl ingiliz dilinin en önemli yazarlarından, şairlerinden olduğu için tanınıyorsa, Taşlıcalı Yahya da dünya çapında yayılmış Türk dilinin en önemli yazarlarından, şairlerinden biri olarak dünyaca tanınacak, saygı duyulacaktı.
    13. 13. Gazi, Ülkemizi Kurtarmak Zorunda Kalmayacak, Belki de Ülkenin Değil Dünya Tarihinin En Önemli Lideri Olacaktı

Ülkemiz ingilizler tarafından işgal edilmeyeceği için ülkemiz kurtarılmak zorunda kalmayacaktı. Mustafa Kemal Atatürk zekası ve ileri görüşlülüğü ile ülkemizi diplerden çıkarmak yerine, tepelerden daha yukarılara çıkarmanın zevkini yaşayacaktı. Atatürk gibi zeki, barışçıl, iyi niyetli ve insan sevgisi ile dolu bir yönetici; belki de Dünya'nın kaderini değiştirecek Birinci ve İkinci Dünya Savaşları yaşanmayacak, milyonlarca insan ölmeyecekti.
    14. 14. Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Osmanlı Gerileme Dönemine Girmeyecekti

Kanuni Sultan Süleyman çok büyük padişah olarak anılır. Ama Osmanlı tarihçileri çok kızar Sultan Süleman'a Osmanlı'nın çöküşünün temellerini attığı için.
    15. Kıyar mı, deyin hele kıyar mı
      Bir baba evlâdına?
      Hele ki bu baba cihanın sultanı
      Sultan Süleyman Han ise
      Ne derler tarihi yazan yazgaçlar
      Ne derler acaba?
      Deyin hele, susmayın, deyin!
      Genç yaşıma doyamadan
      Gidiyorum dünyadan
      Ey kara zindan ruhlular!
      Varın ölümümü, durmayın varın
      Haremlere müjdeleyin! ..

Çok güzel olmuş hocam. Bazıları anlamıyor işte.

Toplam Hit: 15774 Toplam Mesaj: 113