Muhteşem Yüzyıl Rezaleti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackmir
    blackmir's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Güzel hazırlamışlar:

1. 1. Osmanlı Tahtına Güçlü Bir Padişah Oturacaktı

Şehzade Mustafa başa geçecekti ve 2. Selim gibi başarısız bir padişah yerine sağlam bir padişah tarafından yönetilecekti.
    2. 2. Osmanlı'nın Modern Yüzü Kazanacaktı

Hürrem ve Rüstem paşadan oluşan gerici düşünce yapısına karşılık; Pargalı İbrahim, Barbaros Hayrettin, Piri Reis gibi önemli fikir ve bilim adamlarınan oluşan kanat kazanacaktı. Osmanlı'nın önü açılacaktır.
    3. 3. Şehzade Mustafa'nın En Büyük Destekçisi Piri Reis İle Denizcilikte Osmanlı Şaha Kalkacaktı

Osmanlı'nın en önemli bilim adamlarından olan Piri Reis, Osmanlı'ya büyük vizyon verecekti.
    4. 4. Denizlere Ağırlık Verilecekti ve Yeni Dünya'da (Amerika Kıtasında) Türk Kolonileri Oluşacaktı

Kendisi de bir denizci olan Şehzade Mustafa denizlere ağırlık vererek Coğrafi Keşiflerin başlatılmasını sağlayacaktı. O zamanlar zaten Osmanlı denizcileri dünyanın dört bir tarafına seferler düzenliyorlardı.
    5. 5. Barbaros Hayrettin Paşa'nın Amerika Kıtasını Fetih Düşüncesi Gerçek Olacaktı

Döneminin en büyük denizcisi Barbaros Hayrettin Paşa anılarında şöyle anlatır: "Rüstem Paşa'ya defalarca söyledim. Yeni Dünyaya (Amerika) seferler düzenleyelim. Çok fayda sağlaruz. Dedim. Her defasında reddetti. Akdeniz bize yeter dedi. Ama İspanyol kafiri Yeni Dünyadan çok faydalandı." (Hızır Hayrettin Reis yani Barbaros Hayrettin Paşa: Karayip Korsanları Filmindeki usta denizci "Hektor Barbossa" karakterine İlham kaynağı olmuş dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük denizcisidir.)
    6. 6. Amerika Kıtasına Türkler Akınlar Düzenleyeceklerdi

7. 7. En Yaygın Din Hristiyanlık Değil, Müslümanlık Olacaktı

Hristiyanlık amerika kıtasına yayılamayacağı veya çok az yayılacağı için islam, dünyanın tartışmasız en yaygın dini olacaktı
    8. 8. İngilizce Yerine Türkçe Dünya'nın En Yaygın Dili Olacaktı

Türklerin geniş yayılmacılığı sayesinde Dünyaya İngiliz İmparatorluğu değil, Türk İmparatorluğu hakim olacaktı ve dolayısıyla onun dili en yaygın dil olacaktı.
    9. 9. Osmanlı Bilime ve Eğitime Önem Verecekti

Bilime ve eğitime önem veren Şehzade Mustafa İle Osmanlı bağnazlığa gömülmeyecektir. Din yerine bilimi önde alacaktı.
    10. 10. Ekonomi Sağlam Kalacaktı

Yeni Dünyaya ayak uyduran Osmanlı, yeni ticaret yollayını ele geçirerek ekonomisinin bozulmasına engel olacaktı.
    11. 11. Bilim ve Teknolojiye Ağırlık Veren Osmanlı Belki de "Sanayi Devrimi"ni Kaçırmayacaktı

Sanayi Devrimini kaçırdığı için batmak zorunda kalan osmanlı sanayi devrimini kaçırmayacaktı.
    12. 12. Bütün Dünya Shakespeare Yerine Taşlıcalı Yahya'yı Tanıyacaktı

Şehzade Mustafa'nın en yakın dostu Taşlıcalı Yahya'dan bahsediyoruz. William Shakespeare nasıl ingiliz dilinin en önemli yazarlarından, şairlerinden olduğu için tanınıyorsa, Taşlıcalı Yahya da dünya çapında yayılmış Türk dilinin en önemli yazarlarından, şairlerinden biri olarak dünyaca tanınacak, saygı duyulacaktı.
    13. 13. Gazi, Ülkemizi Kurtarmak Zorunda Kalmayacak, Belki de Ülkenin Değil Dünya Tarihinin En Önemli Lideri Olacaktı

Ülkemiz ingilizler tarafından işgal edilmeyeceği için ülkemiz kurtarılmak zorunda kalmayacaktı. Mustafa Kemal Atatürk zekası ve ileri görüşlülüğü ile ülkemizi diplerden çıkarmak yerine, tepelerden daha yukarılara çıkarmanın zevkini yaşayacaktı. Atatürk gibi zeki, barışçıl, iyi niyetli ve insan sevgisi ile dolu bir yönetici; belki de Dünya'nın kaderini değiştirecek Birinci ve İkinci Dünya Savaşları yaşanmayacak, milyonlarca insan ölmeyecekti.
    14. 14. Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Osmanlı Gerileme Dönemine Girmeyecekti

Kanuni Sultan Süleyman çok büyük padişah olarak anılır. Ama Osmanlı tarihçileri çok kızar Sultan Süleman'a Osmanlı'nın çöküşünün temellerini attığı için.
    15. Kıyar mı, deyin hele kıyar mı
      Bir baba evlâdına?
      Hele ki bu baba cihanın sultanı
      Sultan Süleyman Han ise
      Ne derler tarihi yazan yazgaçlar
      Ne derler acaba?
      Deyin hele, susmayın, deyin!
      Genç yaşıma doyamadan
      Gidiyorum dünyadan
      Ey kara zindan ruhlular!
      Varın ölümümü, durmayın varın
      Haremlere müjdeleyin! ..

Güzelmiş

"Sevin O seni her an yaşattığı için ." "Üzül O nu bir an yaşayamadığın için."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    HolyReform bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

Yemin ediyorum o yazdıklarına cevap yazmaya bile utanırım ben.İma falan da yok aslında anlayan anlamıştır demek istediğimi.Tekrar iyi geceler.

Oturdum uzuuun uzuuun uzuun bir yazı yazdım sonra sildim.

Allah aşkına mhpyede bir daha oy verme. Hatta sen oy verme. Ulan adam yağlanıp götünüzemi girsin ne diyim daha .

Bu kadar heyecanlı ve gereksiz konuşan bir insan görmedim ben bu forumda.

Bazen doğru yazıyorsun bu heyecanın sinirin güzel oluyor lafı gediğine koyuyosunda her konuda olmuyor hocam.

www.kriptopedi.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    HolyReform bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

Yemin ediyorum o yazdıklarına cevap yazmaya bile utanırım ben.İma falan da yok aslında anlayan anlamıştır demek istediğimi.Tekrar iyi geceler.

Allah aşkına mhpyede bir daha oy verme. Hatta sen oy verme. Ulan adam yağlanıp götünüzemi girsin ne diyim daha .

Bazen doğru yazıyorsun bu heyecanın sinirin güzel oluyor lafı gediğine koyuyosunda her konuda olmuyor hocam.

sana mı soracam kime oy verip vermeyeceği mi

ister mhp ye oy veririm ister haydarbaşa oy veririm ister chp ye oy veririm.

heycan meycan

ülkede şerefsizlik almış başını gidiyor adamlar halen ecdad kitap tarih bahsediyor

atatürk bu kadarını yaptı daha ne mi yapsın demek istiyorsun?

hadi herşeyi geçtim

erdoğanın dünyaya gelmesini engellese yeterdi...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lemuria
    Lemuria's avatar
    Erkek

Konuyu açan arkadaş neden güceniyorsun ? tarih bilgin ne kadar ? Osmanlı ileri gelenlerinin kendi menfaatleri için yaptıkları tüm rezillikler ortada iken biz Osmanlı ile ne kadar alakası olduğu belli olmayan ve gerek Anadolu'da yerleşik olan gerek Cumhuriyet döneminde Anadolu'ya göçen Türkmenler olarak neden bu adamları ata diye benimsiyoruz ? bu adamlar sarayda sikinin keyfine çoluk çocuğun götünüde sikmiştir öz kardeşlerini evlatlarınıda öldürmüştür Türklerden topladıkları haraçlar ile sarayda göt büyütmüşlerdir , Emir Timur Beyazıd'a yazdığı mektupta Osmanlının pisliklerinden özelliklede saray içindeki Oğlancılıktan ne kadar tiksindiğinden bahsetmiştir Ankara Savaşındada sadece %20 si Atlı Süvarilerden oluşan bi ordu ile Timur'un karşısına çıkmıştır ki bu Türk savaş tekniği değil özenti Osmanlı'nın Roma'dan kaptığı pasif ve uğraş istemeyen bir teknik'dir Timur ise tamamı Asya ve Anadolu Türklerinden oluşan  piyadesiz Atlı kuvvetleri ile boynumuzdan geçinen Osmanlı'dan çok keyifli bir intikam almıştır , Osmanlı'ya ata diyen kökünü iyi araştırsın , Osmanlıcılık Türkçülük ile mantıken tabandan zıd'dır , Ocağa gittiğinizde yaptığınız tek şey çay içmek olmasın .. 

dont think twice its all right
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    HolyReform bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı

sana mı soracam kime oy verip vermeyeceği mi

ister mhp ye oy veririm ister haydarbaşa oy veririm ister chp ye oy veririm.

heycan meycan

ülkede şerefsizlik almış başını gidiyor adamlar halen ecdad kitap tarih bahsediyor

atatürk bu kadarını yaptı daha ne mi yapsın demek istiyorsun?

hadi herşeyi geçtim

erdoğanın dünyaya gelmesini engellese yeterdi...

Ya bi siktir git. Yoruldum artık burdan milletle tartışmaktan daha yazmıyorum sana. 

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek

Bu arada dizi Cin'de gösterime girecek. (6-7. ay gibi) Cin'in ulusal kanali olan CCTV de. Ilk sezon cevirileri bitti, seslendirmeleri de bitmek üzere.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    DawnOfDarkness bunu yazdı

Bu arada dizi Cin'de gösterime girecek. (6-7. ay gibi) Cin'in ulusal kanali olan CCTV de. Ilk sezon cevirileri bitti, seslendirmeleri de bitmek üzere.

Bu başarı ile gurur duymak gerek :)  yurt dışından dizi alan değil dizi satan olduk.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek

Bu diziler sayesinde zerre milliyetcilik kalmadi bende. ne kadar bos, ne kadar gereksiz bir milletmisiz.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Erkek

Olay, Tarihi bir gercekligi, malesef egitimle alamamis bir ergenin gercekleri tv yoluyla ogrenmesi veya farkinda olmasi sonucunda ergen olmasinin da etkisiyle bu sekilde tepkiler vermesidir.

Süleyman hanin kiymetini ogrenmemis gencler evlerinden sicak koltuklarindan dizi izleyerek cok rahat kufurler hakaretler savura biliyior. Keske tarihi mizi dersler de yasayarak ozendirerek anlatan tarih ogretmenlerimiz olsa. Keske evler de dizi izlemek yerine biraz ailecek kitaplar okunsa

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı
    DawnOfDarkness bunu yazdı

Bu başarı ile gurur duymak gerek :)  yurt dışından dizi alan değil dizi satan olduk.

Kurdugun cümleden övdün mü yerdin mi anlayamadim. Amac sadece dizi alip satmak degil zaten. Bir nebzede olsa Türkiye'yi tanitmak. Insanlarin aklinda bir yer edinebilmek ve bu sayede ülkeye gelir saglamak (Özellikle turizm alaninda) . Yoksa haremde kimin kimi siktiginin derdinde degil insanlar.

...
Toplam Hit: 15769 Toplam Mesaj: 113