Nargileden Anlayan Mürid Ve Mürideler (Nargile Nasıl Hazırlanır?)
-
Merhaba saygı değer mürid ve müride arkadaşlar.
başlıkta belirttigim gibi nargile nasıl hazırlanır?
öncelikle 2 yıl önce hediye gelen nargilem var.kullanmaya fırsatım olmadı hep.artık fırsatımda var zamanımda.kullanmaya karar verdim.
orta boy nargile.ser kısmı döküm degil.
google amcanın arama gücüne güvenerek youtube nin videolarına bakarak hazırlamaya çalıştım.ne yaptıysam aromanın tadını ya alamadım yada çok az aldım.
yeşil elma yada elma içmek istedim hep. al fakher aldım ( 50gr 5 tl kutulu) ki inanıyorum sahtesi oda olmadı.
açık aroma alıyım dedim aldım oda olmadı.
tütünüm hep yanıyor. lülenin ( toprak lüle ) içini bastırmadan aroma ile dolduruyorum ( çeli çöpünü ayırdıktan sonra) folyaya (igne ilede deldim kürdan ilede deldim çok fazla olmadan ) temas etmedigine eminim duman var ama tad yok.
olayın neresinde hata yapıyorum?
l_i_o_n tarafından 02/Ağu/16 16:01 tarihinde düzenlenmiştir -
tat hemen duman geldiğinde gelmeyebilir. biraz iç gene gelmiyosa bilki tütünde sıkıntı vardır. kaliteli bi tütün alırsan farkı anlarsın
-
Bende ki nargilenin kitapçığında yazanlar şu şekilde;
Nargilenizi nefes alır gibi çekmelisiniz.
Nargilenizi içim esnasında çok uzun ve sık aralıklar ile çekmemelisiniz.
Nargile şişesine soğuk su ve bir miktar buz koyabilirsiniz.
İçim esnasında boğazda yanma, öksürme veya tıkanma olur ise kömürler birkaç dakika lüle üzerinden çekilmeli, lüle dolayısıyla tütünler kendi halinde soğutulmalıdır.Bu esnada şişe içerisindeki ağır duman marpuçdan hava üflemek suretiyle tahliye supabından boşaltılmalıdır. Bekleme zamanı sonrasında kömürler tekrar lüle üzerine konularak içime devam edilmelidir.
Kömürleri arasıra alt üst yaparak çevirmeli, lüle üzerindeki konumlarını değiştirmelisiniz.
İçim süresince belirli aralıklarla tahliye supabından şişe içerisindeki dumanın boşaltılması (marpuçtan üflemek şekliyle) tavsiye edilir. Marpuçtan hava üflemenize rağmen tahliye supabından hava çıkmıyor ise, tahliye supabı sağdan sola döndürülerek çözülmeli yuva içerisindeki küçük bilye ve yuvası temizlenip yeniden monte edilmelidir.
Nargilenizin ortalama içim süresi 1,5 saattir. (Bu süre lüle haznesinin büyüklüğüne göre değişir.)
Özellikle Kapuçino, Kahve ve Kavun aromalı tütünlerde kullanılan marpuç ile başka aromalı tütünleri içmemenizi tavsiye ederiz.
İçtiğiniz tütünün aroma cinsine göre şişe içerisine aynı aromanın meyve özü tozundan bir miktar koyabilirsiniz.
Tütünlerinizin orijinal ambalajının açılması durumunda hava almayacak, tütününüzü kurutmayacak kaplarda muhafaza etmelisiniz.
Elma aromalı nargile içerken tütünün içerisine birkaç parça Nane aromalı tütün koymanızı tavsiye ederiz.
Kapuçino ve kahve aromalı nargile içmek istediğinizde, suyun içerisine üç tatlı kaşığı süt tozu ve bir tatlı kaşığı kahve koyabilirsiniz. (kahve, süt tozlu suyun köpürmemesi için.)
Nargilenizi havadar açık yerlerde içmenizi, rüzgarlı ortamlarda kesinlikle içmemenizi tavsiye ederiz.
Nargilenizi sıkışık bir zaman diliminde içmemelisiniz.
Nargilenizi hoş sohbet edebileceğiniz arkadaş gurupları ile beraber içmenizi tavsiye ederiz.
Her içimden sonra şişe,ser ve lülenizi yıkamanızı, ser in içerisini harbi ( fırça ) ile biraz sıvı sabun dökerek fırçalamanızı, şişe içerisinde oluşan lekeleri çıkarmak için, şişenin içerisini sıcak su ile doldurup yarım çay bardağı kireç çözücü veya çamaşır suyu ve bir miktar sıvı sabun koyarak 15 dakika bekletmenizi , daha sonra fırçalayarak yıkamanızı tavsiye ederiz.
Haftada bir şişe bileziğindeki ve ser borusu üzerindeki vidalı kısmı veya bunların vidalandığı yuvaları (dişleri) vazelin veya gres yağı ile hafifçe yağlamalısınız.
Nargilenizi tok karnına içmelisiniz.
Nargilenizi içerken beraberinde tuzlu kuruyemiş yemenizi tavsiye ederiz.
-
ser kısmının döküm olmasının olaya bi katkısı var mı?
-
-
marpuç adi bişi olmasın hocam ?
-
-
Kreyzi bunu yazdı
marpuç adi bişi olmasın hocam ?
Bilmiyorum ki hocam hava gelmesinde vs sorun yok
-
Köz kisminda bir yanlislik olmasin hocam. tütün o kadar kisa surede yaniyorsa ya cok köz koyuyurson ya da tutun yeterince islak degil. tabi normal sekilde ictigini varsayiyorum.
-
Efendi bunu yazdı
Köz kisminda bir yanlislik olmasin hocam. tütün o kadar kisa surede yaniyorsa ya cok köz koyuyurson ya da tutun yeterince islak degil. tabi normal sekilde ictigini varsayiyorum.
Hocam tütün yeterince ıslak.hatta bi video'da tütünün ıslaklıgını almak için peçeteye şerbetini çektiriyordu.aynısını yaptım bnde yine yandı.2 yada 3 parça küçük denebilecek kadar kömür koyuyorum
-
l_i_o_n bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
marpuç adi bişi olmasın hocam ?
Bilmiyorum ki hocam hava gelmesinde vs sorun yok
hocam genelde marpuç kalitesiz olunca aroma karışıyor tat gelmiyor. ayrıca köz koyarken ortasına değil de kenarlarına koymaya özen göster. ürünün fotosu yada nette linki olsa iyi olurdu kullanılan malzemelere bakabilirdik.