Ne İçin İphone?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    içine sim kart taktığım her alet daha doğrusu para verdiğim her cihaz benim faişem olmak zorundadır.

    benim istediğimi yapmak zorundadır. ucuz ve meshebi geniş olmalıdır. 

    gerektiği yerde her istediğimi ona yaptırmam gerek. bana hiçbir konuda sıkıntı çıkartmamalıdır. 

    ayfon pahallı bir faişedir. daha iyisini görmeyenler hep onun peşinden giderler.

    andorid ise bu işe yeni başlamış eski kocasından gizlenmek için kaldırım köşesinde araba gördüğünde kendini gzleyerek müşteri bekleyen faişedir.

    andoid her istediğinize yapar. amacınıza tam olarak varmışsınız demektir. o bu işte yenidir ve erimemiş kaşar kadar lezzetlidir.

    bırakın o size hizmet etsin.  android candır.

    ayfon ise küfür eder gibi 5 gb alan verior amk. sime numara kaydedemiyorum. uygulama indirirken kart isteyip duruyor. şarjı 5 saat zor gidiyor. hayatımda bu kadar mutsuz eden bir faişe görmedim.

    edit imla

     

    zalimadam tarafından 12/Kas/15 21:02 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Nisan/2006
    Homo

    Abi dediğiniz gibi i fonun kısıtlamaları sağ olsun düzgün işimi göremedim. Ama diyorsunuzki stabil. 

    Kısıtlamaları aşmanın yolu yok ama, androidi düzgün kullanırsanızstabilliği sağlarsınız. Özellikle sony z ürünlerinde. 


    Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    dostum arkadaşlarımın tamamı ( çoğu demiyorum tamamı) akıllı telefonlarını en temel 2 şey için kullanıyorlar.1. si herkes gibi konuşmak için. 2.si de facebook,whatsapp,twitter gibi sosyal ağlar için)  ve şu ana kadar hiçbir arkadaşımı da oturup yarım saat boyunca oyun oynarken görmedim.geliyor yanıma abi bak yeni oyun buldum deyip büyük bir başarı elde etmiş gibi gösteriyo.hmm ok diyorum 2 dk oynuyo sıkılıp kapatıyo. sonra ne yapıyor ? ne işi varsa onu yapıyor ? saksıyı çalıştırın. arkadaşlarım da benim gibi çalışıyor ve mesai saatlerinde kimse oyun oynamıyor. facebooka whatsappa giriyor ama oturupta oyun oynamıyor. cihazın donanımını zorlayacak hiçbir uygulamayla vakit geçirmiyor. telefonumu yeğenler eline alınca oyunları arayıp bulup oynuyorlar ve hoşgörüyle yaklaşsam bile şarjı bittiği için izin vermek istemeyip tüm oyunları sildim. şarjın erken bitmesinin en büyük sebebi oyunlar. telefonu oyun oynamak için bir oyuncak olarak görüyorsanız verin 4 bin lirayı alın iphonu. işyerinden eve geçince zaten oyun ve diğer işler için pc başındayım. diğer vatandaşlar da öyle. telefona sadece çağrı varsa bakıyorum.

    kısaca çevremdeki hiçkimse facebook whatsapp instagram 3 lüsü dışında bişeyle vakit geçirmiyor. bunun için de telefona 4 bin lira vermeye değer mi siz düşünün ? 500-600 liralık cihazlarla canavar gibi facebook whatsapp instagram kullanılabiliyor zerre kadar kasmıyor denedim çoğunu. gün içinde %1 lik bir kullanımla oynadığınız oyunlar için 500-600 liralık cihaz yerine 4 bin lira vermeyi tercih ediyorsanız o sizin hayırseverliğiniz :D

    ha bi de steve jobs olayı var. steve jobs kafasında şöyle bir dünya tasarlamış. müşterilerin hepsi salaktır. hiçbir müşteri kendi ihtiyaçlarını bilemez. apple ın ticari çıkarlarını müşterilerin ihtiyaçları olarak gösterirsek çok para kazanırız. bu kafayla ipod,iphone vs üretmişler zaten. cihazları komple kapatmışlar. adım atmak için bile para ödemek zorunda kalıyorsunuz. para ödemek zorunda olduğunuz gerçeğini " cihaz kaliteli, adamlar yapmış yaa, o bir apple" gibi bilinçaltı ve üstü sloganların ardına saklamışlar. biri size neden pc den iphone a mp3 atmak çok zor diye sorsa mantıklı açıklama yapana kadar android kullanıcıları müzik arşivlerini telefonlarına yüklemiş oluyorlar. mesele sadece apple ın müzik satabilmek için cihazları kapattığı ortaya çıkınca iphone lara o kadar para verip alan adamın hazmetmesi zor oluyor. ben bu telefona bu kadar para verdim lan nasıl bluetoothu yok diye yakındıklarını gördüm. çektiğimiz fotoğrafları android cihazlar arasında bluetoothla gönderirken iphonelara e posta atmak zorunda kaldığımız günleri hatırladım gülümsedim. neyse adamlar iphone u sizin ihtiyaçlarınız için değil sadece para kazanmak için tasarlamışlar. gerçi diğerleri de öyle ama müşteriyi özgür bırakanlar her zaman daha avantajlıdır. beni aptal yerine koyup elimi kolumu bağlayıp bi de üstüne ha bire para ödemek zorunda bırakan iphone almaktansa bahsettiğim daha ekonomik ve işimi gören telefonlar eminim sizin de işinizi görmeye yetecektir. halen daha iphone almak isteyenler varsa ya çıkarıp masanın üstüne koymak için alıyorlar ya da daha başka yazılım geliştirme gibi mantıklı sebeplerle alıyorlar. asgari ücretle yaşayıp tüm aileyi iphonela donatan adamın aklından şüphe etmez misiniz ?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    2 gun iphone kullandim, nokia java isletim sisteminin gelismisi gibiydi

    Yasasin android

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    önemli olan para değil her 2 platform içinde birbirine yakın hatta iphone dan daha pahali android cihazlar var oyzden yok özenti yok pahalı vs yi geçiyorum.

    1. İyi malzeme kalitesi 

    2. iOS işletim sisteminin stabilitesi  , karmaşadan uzaklığı , bir çocugun bile rahatlıkla kullanabileceği şekilde çalışması ve size en uzak menünün bile maksimum 3 bilemedin 4 dokunuş uzakta olması

    3. 2 tane program yüklediniz diye 1000 kişilik bir rehberiniz olmaması , özellike androidde facebook ve gmail ile senkronize ettiğinizde yanlışlıla hem rehber 1 saatte açiliyor hemde ayıklamak için ömrünüzü harcıyorsunuz.

    4. değer kaybetmemsi   2014 ekim  2.450 TL ve iphone 6 64 gb aldım  aynı tarihte note 4  2.400 tl idi

    günümüz   2015 ekim    iphone 6 64 gb 3100 tl   note 4  1.800 tl    samsung daki fiyat düşüşü 600 tl , iphone daki fiyat artışı 650 tl ( 1.250 tl kârda sayılırım note 4 almadıgım için )

    5. programların sorunsuz çalışacağını bilmek ( istisnalar hariç ) androidde her gün 5 defa gördüğüm uygulama durduruldu yazısını görmemek. 

    6. yıllarca sorunsuz güncelleme alacağını bilmek ve beklememek, android de bir güncelleme için 5-6 ay beklediğiniz olur , ios da cihazdan önce güncelleme gelir  iphone 4s Announced 2011, October  2016 haziran ayına kadar güncelleme alacak.

    şimdi ben bu listeyi böyle uzatır giderim eski bir android kullanıcısı olarak hala android cihaz sahibi ve özel rom kurulu kullanmaya devam eden birisi olarak para sıkıntı değilse en iyisi 2 cihazı birden kullanmaktır diyebilirim.   android in tek avantajı özgür bir yapıda olması 2dk da apk indirip kurabilmeniz fakat cihazınız her gün daha da yavaşlıyor ve durduk yere boş boş hatalar veriyor insan bir kere o safarinin rahatlığına alıştırınca android e geçip firefox veya chrome kullanında internete giresi gelmiyor.

     

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigor
    zigor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Eylül/2012
    Erkek

    Yıllarca iphone, macbook da kullandım; android ve windows da. 

    Bilgisayar açısından macbook çok iyi. Benim ihtiyaçlarıma gayet uygun, arada bir .exe açmam gerekiyor, onda da parallels desktop ile yüklü olan windows 8.1 i kullanıyorum. Bunun dışında yıllardır ne bir sıkıntısını gördüm, ne donduğunu gördüm. Şarjı bile bilgisayar başından kalkmasam tüm günü çıkarıyor. Daha önce yıllarca Asus notebooklar kullandığım için farkı gayet iyi biliyorum. Bilgisayarı gerçekten kullanıyorsanız, ciddi olarak farka değiyor. Ama ihtiyaçlarınızı belirleyip ona göre almanız gerekiyor. Çünkü her uygulama çalışmıyor, bazı alışılmış programların alternatifine alışmak zorunda kalıyorsunuz vs. 

    Telefon açısından ise, yıllar önce bir süre iphone kullandım. Şu an da aliexpress den aldığım güzel bir android telefonu kullanıyorum. Geçen yaz 650 lira gibi bir paraya gelmişti, 5.7", gayet güzel bir telefon. Bir şekilde gümrükten geçirip almıştım, halen sıkıntısız çalışıyor. İhtiyacıma gayet uygun. Bu telefonu alırken bile birsürü araştırmama rağmen, telefondan sms-konuşma dışında tek yaptığım mailler, internet tarayıcı ve bir iki uygulamadan ibaret. Gidip de bu ihtiyaçlar için bir telefona 3000 lira verecek değilim. Ayrıca herkeste iphone olduğu için ayrı  bir rahatsız oluyorum. 3.000 liralık telefon alıp tüm gün aynı renk topları yan yana getirme oyununu oynayanlardan olmak istemiyorum. Ve bir de o kadar pahalı telefon alıp devlete vergi kazandırmak da istemiyorum. Bu yüzden her ne kadar iphone alsam macbook ile iyi uyacağını bilsem de almıyorum, eksik kalsın. 

    Bunun yerine denk getirebilirsem nexus 6p almak istiyorum. 

     

     

    zigor tarafından 13/Kas/15 09:12 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    MeTiN_7 bunu yazdı

    bende söyle analtayım bu zamana kadar hep note 2 kullandım android olarak ilk zamanlarda gercekten mukemmeldi 1 kere güncelleme geldi stabile yakındı ama aradın 1 yıl gectı basladı donmalar bırını arıycam rehbere gırerken donuyor acılmıyor bırde yetmıyor ustune res atıyor ne oldu benım acele işime yalan oldu acil zamanımda yanımda olmadıktan sonra 3310da cebımde aynı buyuklukte duruyor br fark kalmıyor ama 3 hafta oncesıne kadar note 2mı sattım hıc aklımda yokken kafam attı kız arkadasımdan ayrıldım 3000 tl tek tas parasını gıttım 6s yatırdım kız arkadasımın gıttıne bır tek bu yuzden sevındım dıyebılırım :D abartmıyalımda :) ama gercekten mukemmel note 2 3100 mah pıl kullanırken 6s 1750 aynı uygulamalar aynı işleri yapıyorum note 2 gunde 2 kere sarj yerden iphone eve gittigimde yata gırereken %40 sarjlarda kalıyor tekrar dolduruyorum 3 haftada sarjı hıc sonuna kadar kullanamadım ıkıncısı ise gercekten telefon hızlı samsungta görunmeyen şeyler var bir kere emınım su parmak okuma note 2de olsa onu bıle okurken res atardı gıttım donmasın dıye custom romda yukledım herşeyi yaptım ama bu iphonedaki stabilligi birtürlü yakalayamadım su anda elime aldıgımda degerlı ve kalıtelı birsey durdugunu göruyorum belki cok şey yapılabılıyor androidde fakat keske yapmasada iphone gibi stabil olsa 

    3 yıl note 2 kullandım, 1 kere donup da reset attığına tanık olmadım. şarjı da 1 - 1.5 gün civarı gidiyodu, son zamanlarında 8 saat civarıydı. Eşek gibi oyun oynarsam tabi.

    Bence sen virüsü doldurmuşsun telefona, çamur atma bari :D


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek
    ozgunlu bunu yazdı
    MeTiN_7 bunu yazdı

    bende söyle analtayım bu zamana kadar hep note 2 kullandım android olarak ilk zamanlarda gercekten mukemmeldi 1 kere güncelleme geldi stabile yakındı ama aradın 1 yıl gectı basladı donmalar bırını arıycam rehbere gırerken donuyor acılmıyor bırde yetmıyor ustune res atıyor ne oldu benım acele işime yalan oldu acil zamanımda yanımda olmadıktan sonra 3310da cebımde aynı buyuklukte duruyor br fark kalmıyor ama 3 hafta oncesıne kadar note 2mı sattım hıc aklımda yokken kafam attı kız arkadasımdan ayrıldım 3000 tl tek tas parasını gıttım 6s yatırdım kız arkadasımın gıttıne bır tek bu yuzden sevındım dıyebılırım :D abartmıyalımda :) ama gercekten mukemmel note 2 3100 mah pıl kullanırken 6s 1750 aynı uygulamalar aynı işleri yapıyorum note 2 gunde 2 kere sarj yerden iphone eve gittigimde yata gırereken %40 sarjlarda kalıyor tekrar dolduruyorum 3 haftada sarjı hıc sonuna kadar kullanamadım ıkıncısı ise gercekten telefon hızlı samsungta görunmeyen şeyler var bir kere emınım su parmak okuma note 2de olsa onu bıle okurken res atardı gıttım donmasın dıye custom romda yukledım herşeyi yaptım ama bu iphonedaki stabilligi birtürlü yakalayamadım su anda elime aldıgımda degerlı ve kalıtelı birsey durdugunu göruyorum belki cok şey yapılabılıyor androidde fakat keske yapmasada iphone gibi stabil olsa 

    3 yıl note 2 kullandım, 1 kere donup da reset attığına tanık olmadım. şarjı da 1 - 1.5 gün civarı gidiyodu, son zamanlarında 8 saat civarıydı. Eşek gibi oyun oynarsam tabi.

    Bence sen virüsü doldurmuşsun telefona, çamur atma bari :D


    olay da bu zaten, andoride virüs girmesi çok kolay, ancak iphone e kolay kolay virüs giremiyor.


    goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    ozgunlu bunu yazdı
    MeTiN_7 bunu yazdı

    bende söyle analtayım bu zamana kadar hep note 2 kullandım android olarak ilk zamanlarda gercekten mukemmeldi 1 kere güncelleme geldi stabile yakındı ama aradın 1 yıl gectı basladı donmalar bırını arıycam rehbere gırerken donuyor acılmıyor bırde yetmıyor ustune res atıyor ne oldu benım acele işime yalan oldu acil zamanımda yanımda olmadıktan sonra 3310da cebımde aynı buyuklukte duruyor br fark kalmıyor ama 3 hafta oncesıne kadar note 2mı sattım hıc aklımda yokken kafam attı kız arkadasımdan ayrıldım 3000 tl tek tas parasını gıttım 6s yatırdım kız arkadasımın gıttıne bır tek bu yuzden sevındım dıyebılırım :D abartmıyalımda :) ama gercekten mukemmel note 2 3100 mah pıl kullanırken 6s 1750 aynı uygulamalar aynı işleri yapıyorum note 2 gunde 2 kere sarj yerden iphone eve gittigimde yata gırereken %40 sarjlarda kalıyor tekrar dolduruyorum 3 haftada sarjı hıc sonuna kadar kullanamadım ıkıncısı ise gercekten telefon hızlı samsungta görunmeyen şeyler var bir kere emınım su parmak okuma note 2de olsa onu bıle okurken res atardı gıttım donmasın dıye custom romda yukledım herşeyi yaptım ama bu iphonedaki stabilligi birtürlü yakalayamadım su anda elime aldıgımda degerlı ve kalıtelı birsey durdugunu göruyorum belki cok şey yapılabılıyor androidde fakat keske yapmasada iphone gibi stabil olsa 

    3 yıl note 2 kullandım, 1 kere donup da reset attığına tanık olmadım. şarjı da 1 - 1.5 gün civarı gidiyodu, son zamanlarında 8 saat civarıydı. Eşek gibi oyun oynarsam tabi.

    Bence sen virüsü doldurmuşsun telefona, çamur atma bari :D


    olay da bu zaten, andoride virüs girmesi çok kolay, ancak iphone e kolay kolay virüs giremiyor.

    Çünkü hiçbir şeye izin vermiyor. Bilgisayardaki linux işletim sistemini kullanıyorsun gibi düşün, (ki aynı zaten).

    Yapamayacağın hiçbir şey yok, herşey senin kontrolünde. 

    Uçak kullanmayı bilmekle bilmemek gibi, birinde oto pilotta sadece 3-5 iş yapıyorsun, diğerinde uçak tamamen senin kontrolünde kullanmayı bilmiyosan çakılırsın, biliyorsan zevkin doruklarını yaşatır :D

     

    ozgunlu tarafından 13/Kas/15 10:05 tarihinde düzenlenmiştir

    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2011
    Erkek

    Apple kendi hardware'ina gore OS uretiyor. O yuzden de stabil ve performansi iyi.

    Android ise bir cok ureticinin cihazinda calisiyor. Ayni windows gibi. Macinda performansi dusmez cunku isletim sistemi ona gore.

    Windowsun duser cunku adamlar her makinede calissin diye tasarlamis.

    E hem hepsinde calissin hemde donmasin olur mu ?

    Telefon olarak iphone iyidir. Ama diger isler icin android.

     


    Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 6967 Toplam Mesaj: 64
iphone iphone