Neden Bu Kavga !
-
YesTERFoX bunu yazdı:
-----------------------------şii olarak denen hede de, hz ali yi muhammed den üstün tutarlar ve normal islam kurallarının hepsini benimsemezler, camiye gitmezler falan :W
kuran ı kabul etmezler falan :W
--------------------------Hz.ALİ 'yi Peygamberimiz (S.A.S) HZ.MUHAMMED'den Üstün Tutmuyoruz Deme Söylerken Bile YA MUHAMMED YA ALİ Diye Başlanır..Bence Aleviliğe Kin Kusanlar Gidip Yerinde Görmelidir Olayları Cem Evlerinde Her Perşemde CEM Yapılır Gidin Bi Görün Bakalım Anlatıldığı Gibimi BEN BİR ALEVİ'YİM RAMAZAN GELDİĞİNDE ORUCUMUDA TUTARIM MUHARREM AYI GELDİĞİNDEDE ORUCUMU TUTARIM CAMİYEDE GİDERİM CEM EVİNEDE CAMİDEKİ SOHBETLERE KATILDIĞIMDA OLMUŞTUR..MANTIKLI OLAN Bİ İNSAN ZATEN NİYETİ DÜŞÜNÜR YERİ DEĞİL CEM EVİNEDE GİTTİĞİNDE ALLAH'A EL AÇIYOSUN CAMİYE GİTTİĞİNDEDE ODANDADA NAMAZ KILSAN ALLAH'A EL AÇIYOSUN ÇADIRDADA..İNSANLARA SEN BUSUN SEN ŞUSUN DİYE AYRIM YAPMAM AİLESİNDEN MEZHEBİNDEN ÖTÜRÜ YARGILAMAM...AYRICA Bİ SORUDA BEN SORAYIM'' BUNA İNANMIYORUM AMA KURAN-I KERİM'DE MEZHEPLER GEÇİYOMU:s TEK Bİ DİN YOKMU MÜSLÜMANLIK DİYE ÖTEKİ TARAFTA MEZHEBİMİZE GÖREMİ YARGILANICAZ:s:s
BUNU BİRİLERİNE SORDUĞUMDA YOBAZCA CEVAP VERİYORLAR BİDE SİZDEN DUYALIM_?_
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------:S amma salladiniz. bir zamanlar bayaa bi arastirmistim ve sunu acikca soyleyeyim.
meftunicigim
cem evleri ibadet edilen yerdir nasil ki cami ye ickili giremezsin oraya da ickili almazlar, ickili alinmayan yerde nasil icki icebilecegini saniyorsun meftuni :) gittim gordum izledim.
sen oyle bi yazmissin ki hani gormus gibi orda bulunmus yasamis gibi ufurmussunyasterfox
Alevi ler Kuran-i Kerim i kabul etmemis olsalardi Alevi dedelerin elinde Kuran-i Kerim bulunmazdi. Oturup Kuran-i Kerim okuyan alevi dedeleri vardir.Hz. Muhammed i sevmiyor olsalar cem evlerinde kocaman harflerle "Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali" diye yazmazdi
gidin arastirin gozlerinizle gorun
-----------------------------
Aga ilk önce mesajımı sildiğin için çok teşekkür ederim bu lag beni öldürüyor istemeden iki kere kaydoluyor.
ikincisi ben bunları içki onların demi burda sanırım hem fikiriz. İslamda haram olan bir şey ne derece kutsal olabilir.
üçüncüsüde TRT çok güzel bir belgesel tarzı program yapıyor alevilerle ilgili sanırım başka tekrar yayınlayacaklar sabahat ablamızda türkü çığırıyo :)
-
HolygaN bunu yazdı:
-----------------------------Underzero alevilikle şiilik aynı şeymıdır.
Ciddi soruyorum
-----------------------------bilmiyorum ama burda aciklama yapmislar. meftuni sende bak istersen her buldugun internet sayfasina guvenme
http://www.cemvakfi.org/blddetay3.asp?ID=145
-
Alevilik bir yaşam felsefesidir.Kültürdür, birliktir, beraberliktir. bunu daha bu foruma kaç kez yazmamız lazım ?
Aleviler namaz kılmıyormuş ? evet normaldir isteyen kılar isteyen kılmaz sanki bütün sünniler kılıyormu ? Bütün sünniler oruç tutuyor mu ?
Alevi ile sünni evlenemez diye bi kaide yok tabiki bu tür sacmalıklar cahilliğin getirisidir başka bir anlam taşımaz..
@Meftuni
"Cem evi diye birşey var saz çalınıyor kadın erkek sadece secde ediyor dem diye içki içiyor bunu ne amaçla yaptıklarını çok merak ediyorum ?"
sanada kocaman bi "hassiktir" çekiyorum buradan madem merak ediyon elinin altında internet var araştır sende yanlış bilgilerin kurbanı olma !
-
aga bisey sorcam CEM açılımı ne ?
C Cebrail
A Azrail
M Mikail
İ İsrafil
kuran'da var mı CEM diye bisey ? -
Alevilik, Dini İslam, Kitabı Kuran, Allah'a kul, Hz.Muhammet’e bağlı, Hz. Ali'ye talip, Ehli-i Beyt yolunu süren, Hacı Bektaşi-ı Veli'nin "eline, beline, diline sahip" olmayı ilke edinen, iyi düşünce, iyi söz ve iyi davranışta kendini bulan, tanrı korkusu yerine sevgisini benimseyen, zâhiri bâtınla, bâtini zâhirle birleştiren, şeriat kapısını aşıp, marifet yoluyla hakikat dünyasını ulaşan, Kuran’ın şekline değil, özüne inen, akıl ve gönül ile ruhsal olgunlaşma yoludur.
siteden buldugum bir aciklama.
meftuni;
sabit fikirlisin, salliyorsun, konuyu provoke etme. gittim gordum, git gor ve sor cem de icki icilmez, ickili kimseyi cem evine almazlar. birseyde hem fikir degiliz
-
snnyk bunu yazdı:
-----------------------------"Cem evi diye birşey var saz çalınıyor kadın erkek sadece secde ediyor dem diye içki içiyor bunu ne amaçla yaptıklarını çok merak ediyorum ?"
sanada kocaman bi "hassiktir" çekiyorum buradan madem merak ediyon elinin altında internet var araştır sende yanlış bilgilerin kurbanı olma !
-----------------------------
Hayatta en son merak edeceğim şeydir alevilik. Ama benim kitabımdan ve benim peygamberimden üstün ne bir mezhep tanırım ne de bir din. Hz. Aliye sadece siz değil bizde candan öte muhabbet duyuyoruz. Duymamızın sebebi peygamberimizin damadı olması ve İslamın halifelerinden olması...
-
CEm hacı bektaştan gelir temeli AYNÜL CEM DİR
-
teşekkür ederim anlamını öğrendiğim iyi oldu bu arada ben cem evinde içki içiliyor demedim ki neden öyle bi anlam çıkardınız sadece dem diye içki içiyolar dedim
-
Meftuni
tek cumle kelime daha yazarsan banlarim.
bilmedigin arastirmadigin arastirmayacagini soyleyecegin konuda ne zikime gelip ahkam kesiyorsun milleti de birbirine dusunuyorsun