Neden Bu Kavga !
-
Meftuni bunu yazdı:
-----------------------------
aga bisey sorcam CEM açılımı ne ?
C Cebrail
A Azrail
M Mikail
İ İsrafil
kuran'da var mı CEM diye bisey ?
-----------------------------bu kadar derin ve sapabilitesi yüksek bi konuyu kimle tartıyoz :S
-
Meftuni bunu yazdı:
-----------------------------Cem evi diye birşey var saz çalınıyor kadın erkek sadece secde ediyor dem diye içki içiyor bunu ne amaçla yaptıklarını çok merak ediyorum
Bu gerçekten ibadetmi ?
Bizde içki içenler 40 gün camiye giremezken onlarda ibadet olmuş çok garip..Meftuni bunu yazdı:
teşekkür ederim anlamını öğrendiğim iyi oldu bu arada ben cem evinde içki içiliyor demedim ki neden öyle bi anlam çıkardınız sadece dem diye içki içiyolar dedim
-----------------------------Dostum önce ne yazdığını bil daha sonra ben öyle birşey yazmadım de.
-
Kumanaga bunu yazdı:
-----------------------------Meftuni bunu yazdı:
-----------------------------Cem evi diye birşey var saz çalınıyor kadın erkek sadece secde ediyor dem diye içki içiyor bunu ne amaçla yaptıklarını çok merak ediyorum
Bu gerçekten ibadetmi ?
Bizde içki içenler 40 gün camiye giremezken onlarda ibadet olmuş çok garip..Meftuni bunu yazdı:
teşekkür ederim anlamını öğrendiğim iyi oldu bu arada ben cem evinde içki içiliyor demedim ki neden öyle bi anlam çıkardınız sadece dem diye içki içiyolar dedim
-----------------------------Dostum önce ne yazdığını bil daha sonra ben öyle birşey yazmadım de.
-----------------------------Ahahaha :D yok artık ya çift kişiliklimisin arkadaşım sen?
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------konuyu acan arkadas sormus soyleyeyim,
yillardir kardes olarak yasamis bu insanlar zamaninda ulkeyi parcalamaya calisanlarin dini kullanarak topluma nifak olarak soktuklari ve sen ondan sen bundan diye ayirarak kavga ortami yaratmislardir.
ve su anki durum o Alevi-Sunni catismasinin bir urunudur.
Alevilerde Sunni lerden kiz alir kiz verir,
Sunnilerde Alevilerden kiz alir kiz verirler,
ama hala o zamanin etkisinde kalan insanlar, karsisindakinin insan oldugunu dusunmeden sen ondansin sen bundansin diyerek sevenleri ayirma yoluna giderler.
Alevi olup hirsiz sarhos uckaatci olan yokmu ? var
sunni olup hirsiz sarhos uckaatci olan yokmu ? var
o zaman tek kriter kaliyor "insan olarak bakmak"
İnsan olarak bakmak olsaydı konu inançları tartışmazdık. Alevilerin insanlığına ahlakına ya da huylarına diyecek birşeyim yok. Burada benim salladığımı savunanlar alevi mi yoksa hiç alevilerle arkadaş olmadı mı
-
Meftuni bunu yazdı:
underzero bunu yazdı:
yillardir kardes olarak yasamis bu insanlar zamaninda ulkeyi parcalamaya calisanlarin dini kullanarak topluma nifak olarak soktuklari ve sen ondan sen bundan diye ayirarak
İnsan olarak bakmak olsaydı konu inançları tartışmazdık. Alevilerin insanlığına ahlakına ya da huylarına diyecek birşeyim yok. Burada benim salladığımı savunanlar alevi mi yoksa hiç alevilerle arkadaş olmadı mı
-----------------------------Yok ben karar verdim beynin basmıyo
C ebrail
a zrail
m ikail
i srafil
Açılımını alevi arkadaşlarındanmı öğrendin
yada alevilerin ibadet ederken içki içtiklerinidemi onlar söyledi
güldürme 2 dk da çark ettin bari msj larını editle
-
Meftuni bunu yazdı:
underzero bunu yazdı:
yillardir kardes olarak yasamis bu insanlar zamaninda ulkeyi parcalamaya calisanlarin dini kullanarak topluma nifak olarak soktuklari ve sen ondan sen bundan diye ayirarak kavga ortami yaratmislardir.
ve su anki durum o Alevi-Sunni catismasinin bir urunudur.
Alevilerde Sunni lerden kiz alir kiz verir,
Sunnilerde Alevilerden kiz alir kiz verirler,
ama hala o zamanin etkisinde kalan insanlar, karsisindakinin insan oldugunu dusunmeden sen ondansin sen bundansin diyerek sevenleri ayirma yoluna giderler.
Alevi olup hirsiz sarhos uckaatci olan yokmu ? var
sunni olup hirsiz sarhos uckaatci olan yokmu ? var
o zaman tek kriter kaliyor "insan olarak bakmak"
-----------------------------Meftuni Yobazlığın Cehaletin En Somut Örneğisin : |
-
yeter a.k ne zorunuza gitti anlamadım biliyosanız aleviyi biri çıksın ayrıntılarıyla yazsın yazdıklarımı kopyalayarak ne anlatmaya çalışıyosunuz
-
Meftuni bunu yazdı:
yeter a.k ne zorunuza gitti anlamadım biliyosanız aleviyi biri çıksın ayrıntılarıyla yazsın yazdıklarımı kopyalayarak ne anlatmaya çalışıyosunuz
-----------------------------Zorumuza gitmedi gerizekalı herif kıçından salladığın belli underzero gelmiş araştırdım ilgilendim baktım diyo yok öle bişey diyo insanca sallama diyo halen devam ediyosun bide insanları kışkırtmıyorum diyosun
-
meftuni sen bildiğin yoldan ayrılma bizi de aydınlatma mümkünse :W
son olarakta;
selam ve dua ile :W
-
bence alevilik bir yastır ve yas olarak kalmalıdır, bu yas bir dine dönüştürülmemelidir.