Neden Evleniyoruz?
-
insan hayatının içine etmek ister.o yüzden evlenir.
-
sandman petal ve compüye katılıyorum;
bizleri hayvanlardan ayıran en büyük ve en saçma özellikte budur bana göre
-
hergün zevk için çocuk için hacı bebek yapmak için ki biz sürüyle doğuruyoruz çin gibi tek doğrumuyoruz
karı kucağında istediğin zaman işini görürsün bu rahatlıkla yaşamak için bide bu sünnettir sevişirsin
SAMİMİ OLARAK YAZIYORUM ZEVKLE Bİ ANLAM İFADE OLMUYOR ŞÖYLE ;
PEYGAMBER EFENDİMİZ EVLİLİĞİ FARZ KILMIŞTIR buda var bunuda katmalıyız
-
kendini güvende huzurda hissetmek, zor durumlarda eşinin sana destek olması sana yol göstermesi seninde başını onun omzuna koyup kendini rahat hissetmen için evlenirsin bunların yanı sıra kolay bi yaşam sürebilmek maddi destek için sen çalısıyorsun eşin çalısıyor evin ve senin masrafların her koşulda 2'ye bölünüyor böylelikle maddi açıdanda destek oluyosunuz ne olursa olsun Allah herkezin gönlüne göre temiz kız versin
lütfen amin demeyi unutmayın
-
dini açıdan farz değil sünnettir.
toplumsal etik, aile yapısının genel manada tüm toplumu güçlü kılmasının etkileri, işin resmiyet tarafı, ve her kafan bozulduğunda çekip gitmenin olamayacağı, sorumluluk hissiyatının kuvvetlendirilmesi gibi etkenler..
-
Birgün mutlaka evleneceğimiz için .Tabi işin espirisi yalnızlık zor be.
-
TugrulBaba bunu yazdı:
-----------------------------dini açıdan farz değil sünnettir.
toplumsal etik, aile yapısının genel manada tüm toplumu güçlü kılmasının etkileri, işin resmiyet tarafı, ve her kafan bozulduğunda çekip gitmenin olamayacağı, sorumluluk hissiyatının kuvvetlendirilmesi gibi etkenler..
-----------------------------evt sünnetde nerdeyse farza girecek gibi
çoğalın büyüyün anlamında
-
-
bence evlenmek işini bitirdikten sonra dişiyi bi kenara atmamak içindir kesin evliliği kadınlar çıkarmıştır:D
-
toplumsal ahlakı korumak içindir.