folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Pahalı Cep Telefonu Kullanıyoruz?

Neden Pahalı Cep Telefonu Kullanıyoruz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

9 ay kadar önceydi sanırım. Telefonuma 1600 TL peşin fiyatına 24 ay taksit yaptırmıştım. Ödemeyide babam yaptı. Kendi teklif etmeseydi ben yapacaktım. Ancak bana özel bir konuda başarımdan dolayı hediye almak istedi. Kendim yapsamda ayda 65 tl gibi birşey ödeyecektim. 

Telefona gelince, Samsung Galaxy S2 i9100. Bundan önce kullandığım telefon ise, kendim biriktirerek peşin aldığım Samsung Star'dı. Zaten Star bozulduğu için yeni telefon ihtiyacım doğmuştu.

Herneyse, aldığım zaman akıllı telefon piyasasının amiral gemilerinden olan telefonumun bana ne katkısı oldu ? Önceden telefonu sadece arama ve mesaj çekme için kullanırdım. Yeni telefonun bana internet gibi bir artısı vardı ve yapabildiklerinin boyutu çok yüksekti. Öncelikle güzel bir tarife buldum kendime ve 7-8 mbit e kadar internet hızına kavuştum.(sınırsız net-2gb a kadar hız kesimi yok, 500 dk her yöne, 2000 sms her yöne..) İlk keşfettiğim artı özellik dosya paylaşımıydı, eskisi gibi fotolarımı kabloyla atmıyordum. Daha doğrusu ben atmıyordum, alttan birileri hallediyordu. :). Sonrasında ise internet üzerinden arama olayını keşfettim. Çoğu kişiyle dakika harcamadan görüşüyordum ve mesajlaşıyordum. Aklıma takılan şeyi anında tak diye internetten bulabiliyordum. Evde ki bilgisayarımda ki torrentleri düzenleyebiliyordum. Bankada beklemek zevkliydi artık, en yakın atm yi yolda ki insanlara sormuyordum. Yeni kız arkadaşımla ilk buluşmam için bulunduğum şehirde ki mekanları bile telefonum öneriyordu bana.. Uykumun kalitesini hesaplayıp kaç saat uyumam gerektiğini hesaplıyordu. Günün hava durumunu, güncel haberleri anında veriyordu. Oyunlar çok hoş ve zaman geçiriciydi. 2 saat oynadığım ve vaktin nasıl geçtiğini anlamadığım oyunlar oldu. 

Anlayacağınız sadece bir telefon olarak bakmamalısınız. Ben yanımda mobil bir sorun çözücü taşıyorum. Hayatımı kolaylaştırıyor. Sizce masaya koyduğumda şeklim olacak diye mi taşıyorum telefonumu ? 

:)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Ihtiyaclara gore hareket ettigimiz zaman bu sorunu da halletmis olacagiz. Diger bir bakis acisi da altta kalmama duygusu onun var bende niye yok. Inanki calistigim yerde etrafa bir baktim s2 s3 htc iphone bu telefonlari kullananlarda isci. Cogu ozelligini kullanamiyorlar zaten bilmiyorlarda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bunla ilgili çok konu açıldı hacım.
    bi konuda tarladaki buğdayla kıyas ediliyordu.
    /reklam/

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

(en baştan belirteyim hazel kullanıyorum ve bir çok ihtiyacımı 1000 tllik telefon yerine 350 tllik telefonla yerine getirebiliyor olmak bana ayrı bir haz veriyor)

kardeşim eğer lüks bir restorana gidip yemek yersen bu alım gücünü sürekli insanların gözüne sokamazsın bu yüzden aç kalmak feragat edebileceğin birşey; fakat telefon ne güzel bir nimet hiç olmladık anda çıkartıp etrafına gösterebiliyorsun böylece yalnızca bir seferlik ödediğin mebla ile modası geçene kadar alım gücünü etrafına göstermiş oluyorsun. Hani önemli değil telefonu nasıl kullandığın ne android desteği ne navigasyonu ne şarz süresi ne sensörleri.....  İşte uyuz oluyorum böyle adamlara sevgili tahribat müridlerden umarım yoktur böyle olan zira görmemişlikten öte birşey değil bana kalırsa he paran vardır istediğin yere harcarsın o ayrı mevzu da... İnsan karakterinin hiçbir eksiğini bu tarz şeylerle kapatamaz bence. Ama gel görki bu yalnızca telefon konusunda değil aşağı yukarı her bir konuda böyle hadi hayırlısı bakalım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Aslinda kimse kicinda yamali don varken pahali telefon almaz.

Ama aldirilir.

Nasil? Reklam yoluyla dikte ederek. Al bi tane iphone 5 etrafinda hatunlar olsun. Al bitane Samsung ortamda havan olsun...  Bunlara ilaveten
     insanlarin gosteris budalasi olmasi(gercekten ihtiyaci olanlar haric), hayatta hic bir bok olamadiklari halde pahali esya kullanarak kendilerini bir halt olarak gosterme cabasi... vs vs gibi nedenlerden oturu insanlar pahali esya alirlar.

Misal :

Giydigi ayakkabinin eriyen topuklarini tamir ettirecek parasi olmayan dangalagin kolunda 9000 dolarlik louis vuitton canta tasimasi gibi.

Veya aksama ne yiyecegini dusunen ogrencinin elinde 3000tl lik telefon olmasi gibi.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

8 senedir telefon almadım.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

reyiz çok pahalı tel kullanmadım, ama bi s3'üm olmasını isterdim. ( android için kobay modu :D )

yada galaxy note.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Hocam genelde millette gösteriş manyaklığı var.

Şahsen benimde kullanma amacım hem görüntüsü, hemde makinede arıza olduğunda internet üzerinden rahatça bakabiliyorum arızasına :p

Laptopla uğraşmak zorunda kalmıyorum :))

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

tamamen şekilcilik duygusunu tatmin etmek:)

profeyşınıl olarak cep telefonunu kullanan olduğunu sanmıyorum. en verimli kullanan maillerini kontrol edendir :)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

3 senedir iphone 3gs kullanıyordum pert oldu s3 aldım yani iş güç hepsi için yeni takıntım yok zaten aldığımı en az 3 sene kullanıyorum temiz kullandığım içinde bir sıkıntı yaşamıyorum

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
Toplam Hit: 6506 Toplam Mesaj: 63