Neden Pahalı Cep Telefonu Kullanıyoruz?
-
Bugüne kadar en çok para verdiğim alet bu
GPS i kimse bilmezken bu alette GPS vardı, windows vardı (bence simdiki windows phonedan daha kaliteliydi) , tüm aramaları mp3 olarak kaydettirebiliordum vs birçok özelliği vardı diye sağlam para vermiştim.
O dönemde nokia çok fiyakalıydı millet snake oynarken ben bunda Duke nukem, Lucas artsin adventure oyunlari ve daha birçok süper şey oynadim.Bugün iphone fiyakalı, ben nokia lumia 900 kullanıyorum. Hic iphoneum olmadı vala okadar para veremedim. Kötü telefonlar değil ama ilk gün iphone4s alıp hiç app kurmayan ve siri den falan haberi olmayan çok angut var.
İşin özeti türk milleti özenti, Evin, arabanın, arazinin en kötüsünü bile alamayan telefonun en iyisini alıp prestij yaptığını sanıyor bana kalırsa
-
Adam 1 milyar maaş alıyo iphone 4s kullanıyo la.
Ayranı yok içmeye faytonla gider gezmeye hesaaabı :D
-
kardeşim özenti olmuş artık yoksa sorun değil o da telefon diğeri fark eden hiç birşey yok
-
Kusura bakmayın ama ben de şu kafayı anlayamıyorum. Herkes kendi kazancıyla bir şeyi alıyor, almadan önce 8 vesikalık, temiz kağıdı vs ile gelip size mi başvuru yapması gerek? Neyin derdi bu, bu kadar? Gizliden kıskançlık mı diyelim yoksa?
Kimi insan, çalışır, birktirir, kendine bir motor alır, kimisi bir bilgisayar, kimisi de belki bir telefon. Kimisi çok işine yarayacağı için almıştır, kimisi de daha iyi hissetmek için.
Karşındaki kişinin ne hissederek aldığı, neden aldığı, kaç para kazandığı seni/sizi neden bu kadar alakadar ediyor? Evlere muhasebe servisi mi veriyorsunuz, nedir yani anlayamıyorum bunu.
Not: Yılda iki sefer telefon değiştiren birisi falan değilim. Ortaokuldan üniversteye kadar 5210'la idare etmiş birisiyim.
-
Mc_cO_By bunu yazdı
Kusura bakmayın ama ben de şu kafayı anlayamıyorum. Herkes kendi kazancıyla bir şeyi alıyor, almadan önce 8 vesikalık, temiz kağıdı vs ile gelip size mi başvuru yapması gerek? Neyin derdi bu, bu kadar? Gizliden kıskançlık mı diyelim yoksa?
Kimi insan, çalışır, birktirir, kendine bir motor alır, kimisi bir bilgisayar, kimisi de belki bir telefon. Kimisi çok işine yarayacağı için almıştır, kimisi de daha iyi hissetmek için.
Karşındaki kişinin ne hissederek aldığı, neden aldığı, kaç para kazandığı seni/sizi neden bu kadar alakadar ediyor? Evlere muhasebe servisi mi veriyorsunuz, nedir yani anlayamıyorum bunu.
Not: Yılda iki sefer telefon değiştiren birisi falan değilim. Ortaokuldan üniversteye kadar 5210'la idare etmiş birisiyim.
+ insanların sosyal sınıflarına göre telefon kullanması gerekmiyor.
+ insan kendini mutlu etmek için de kullanabilir.
+ ayrıca yaratılan bir kültüre ortak olmak içinde kullanabilir (Iphone Kendi başına bir kültürdür bence.)
-
HolyOne bunu yazdı
Bugüne kadar en çok para verdiğim alet bu
GPS i kimse bilmezken bu alette GPS vardı, windows vardı (bence simdiki windows phonedan daha kaliteliydi) , tüm aramaları mp3 olarak kaydettirebiliordum vs birçok özelliği vardı diye sağlam para vermiştim.
O dönemde nokia çok fiyakalıydı millet snake oynarken ben bunda Duke nukem, Lucas artsin adventure oyunlari ve daha birçok süper şey oynadim.Bugün iphone fiyakalı, ben nokia lumia 900 kullanıyorum. Hic iphoneum olmadı vala okadar para veremedim. Kötü telefonlar değil ama ilk gün iphone4s alıp hiç app kurmayan ve siri den falan haberi olmayan çok angut var.
İşin özeti türk milleti özenti, Evin, arabanın, arazinin en kötüsünü bile alamayan telefonun en iyisini alıp prestij yaptığını sanıyor bana kalırsa
Şıhım aynısından bende de vardı :) Hp 6915 mi bu? :) Öyle bişi di sanırım :)
-
orospuluk afedersin.
-
1.cep telefonları da statü gösterme aracı olarak görüldüğü içindir. bir bara gittiğimizde içtiğimiz içki, giyisilerimiz gibi kullandığımız cep telefonu da statü göstergesi olarak algılanmaktadır.
2.gösteriş hacı. kapitalist düzen. benim eski telde 3g vardı bi kez deneme amaçlı kullandım. tüketim çılgınlıgından başka bir şey değil. bknz. benim neden adroidli telefonum yok.
3. ayranı yok içmeye eşekle gider sıçmeye.
-
Bu sektörün içerisindeyim , doğrudur insanlar fuzuli yere pahalı cihaz alıyorlar. Ayagını yorganına göre uzat diye boşuna denmiyor.
-
Zamana ayak uydurma deniliyor buna. Hiçkimse telefonların türkiyede abartıldığını söylemesin. Nasılki amerikada japonyada almanyada iphone sony samsung gibi son moda telefonlar kullanılıyorsa bunun türkiyede kullanılması da gayet normal. Enteresan olan tek şey Bir iphone 300 $'a türkiyeye giriş yaparken 1850 TLye raflarda yerini alması. Fahiş fiyat fahiş vergi.
Türkiyenin ekonomisi hiçbir zaman batmaz. Çünkü bu kadar verginin alınabildiği bir ülkede her türlü küresel ekonomik denge sağlanabilir.