Neden Pahalı Cep Telefonu Kullanıyoruz?
-
Triumph bunu yazdı
asgari ucretle 2000 liralik telefon alan beden iscisi adam karizma olsun diye aliyordur ve zkilmeye mustehaktir. onun disinda bu akilli telefonlar is sahibi, yogun calisan ve zaman problemi olan insanlar icin el, kol vazifesi goruyor.
Evet gerçekten ihtiyacı olduğu için alanlara lafım yok zaten.
Metrobüste giderken gelirken bir çoğunun elinde telefonu ya oyun oynuyor, yada face, twitter gibi uygulamaları kullanıyor. Hiç yolculuk ederken aklıma bile gelmiyor face'de bir gelişme oldu mu? Yada twitter da kim ne dedi filan...Şu da bir gerçek sanırım, gençler hele hele üniversite öğrencileri arasında çok yaygın son model telefon kullanım oranı...
-
Reskam bunu yazdı
beni bilgisayarcıyım o yüzden son model olması lazım işimin eri gözükmek için
Ne alakası var !
Biz de IT'ciyiz ama 6,5 yıldır 6230i kullanıyoruz.
-
parasi olan alsin karisamayiz da elinde s2 olanin s3 ve 4veya4s olanin 5 almasini ihtiyacla aciklamaya kalkmayalim lutfen tamamen tuketim cilginligi
-
geçen biri diyodu iphone 5 alcam diye. dedim aynı fiyata daha iyisini bulursun falan diye muhabbete girdim. en sonunda şunu sormak zorunda kaldım : hangi özelliği seni bu teli almaya itiyor? yani hangi özelliğini kullanacaksın, ne yapacaksın bu telefonla? hangi işini görecek?
telefonun özelliklerinden bile bi'haberdi. işlemcisini geçtim kamerası kaç mp onu sorsam bilemeyecek gibiydi. tek diyebildiği şu oldu : işimde iyi bi telefonla görünmem gerekiyor.
-
Fakirliğimizi Ört Bas Etmek İçin Olabilür diye Düşünüyorum..
Ben Asla Yapmadım böyle Bir Şey Ama Adamın Yiyecek Ekmeği Yok, Cebinde Marlboro İle Dolaşır, Çok Gördüm Böylelerini.. Pahalı Cep Telefonu Olayıda Aynı Sebep Olsa Gerek...
ShockMan tarafından 18/Eki/12 13:54 tarihinde düzenlenmiştir -
Herkes kötülemiş ama ben bunu yanlış buluyorum.ulan adam fakir diye yaşamasın mı?onun da egosunu tatmin etmeye hakkı,bazı lükslerden yararlanma hakkı yok mu?e tabi sonucunu daha fazla çalışarak ya da bazı şeylerden fedakarlık yaparak katlanacak ama ne yapsın yani yaşamasın mı?kaldı ki burda suçlanması gereken şey bu eşyaların bu kadar lüks olması ve o insanların bunu alamayacak kadar fakir olmasına sebebiyet verenlerdir
-
Marka takıntım var arkadaşım! Apple diyorum başka birşey demiyorum.
ilk nesil iphone ile başladı bu olayım.
2 yıla yakın onu kullandım
ardından 3g aldım ve uzun süre kullandım askere giderken sattım
askerde çeşit çeşit telefon geçti elime hiç birisi alodan başka bir işe yaramadı.
döndüğüm gibi iphone 4 aldım 5 ay kullandım ve iyi bir fiyata satıp 4s aldım. bu gereksiz bir işlemdi ama 4 parasına 4s de kaçmaz.
he şimdi 5 alırmıym ? almam.
iPad'im var. şu an telefonum sadece alo ve mesaj a yarıyor. birde internet paketimi iPad'ime aktarıyorum
whatsapp, mail, sms ( iMessage ), oyun, müzik, foto, surf, film keyfi ( Flash desteklemiyor ama puffin browser ile bütün işimi hallediyorum ),
ve cebimde de gerçekten bazı zamanlar çay içecek para olmuyor. fakat bizler asosyalleşiyoruz. ben şahsen iPhone 4s i satıp daha normal bir telefon alıp artık iPhone'umda yapacağım işlemleri iPad'imde yapacağım.
-
Banka (havale,Eft cepte beleş ve değerli zamanlarını paraya çeviriyosun)işlemleri için cep telefonu olmazsa olmaz.birader iphone 5 aldı kendine bana samsung s1 i kullan dedi baktım takoz gibi telefon gibi geldi bana kullanamadım.gittim alışkanlığım olan sony e xperia s 2 aldım çok mükemmel makina ama benim w995 alışkanlığım hiç bitmedi ou kullanmaya devam kararı aldım çünkü samsung un da sony nin de batarya sorunu var çabuk bitiyorlar w995 biraz daha dayanıklı uzun görüşmeler 3 saat video çekimine vs interneti olmazsa olmaz kazanç kapısı.hayatımızı telefonun üstüne yıkmışlar meselemiz bu sanırım.
-
Thelordmax bunu yazdı
Zamana ayak uydurma deniliyor buna. Hiçkimse telefonların türkiyede abartıldığını söylemesin. Nasılki amerikada japonyada almanyada iphone sony samsung gibi son moda telefonlar kullanılıyorsa bunun türkiyede kullanılması da gayet normal. Enteresan olan tek şey Bir iphone 300 $'a türkiyeye giriş yaparken 1850 TLye raflarda yerini alması. Fahiş fiyat fahiş vergi.
Türkiyenin ekonomisi hiçbir zaman batmaz. Çünkü bu kadar verginin alınabildiği bir ülkede her türlü küresel ekonomik denge sağlanabilir.
Iyide sen ne diye Turkiye'yi Amerika veya Japonya ile kiyasliyorsun?
Amerikada adam 2000 dolar maas aliyor, Japonya'da asgari ucret 4000tl falan. Normal bir iste calisan hanzo bile en az 6000tl maas aliyor.
iPhone TR de ne kadar? 1800tl? Tr deki asgari ucret kac para? 600tl. Yani 1 iphone asgari ucretin tam 3 kati.
Japonya'da asgari ucret 4000 civari * 3 kati = 12.000tl. Burada kimsenin o parayi telefona verecegini sanmiyorum.
Ayrica kimsenin luks urun almasina itirazimiz yok, itirazimiz ay sonunu ucu ucuna getiren birinin tutupta iPhone almasi kimse kusura bakmasin ama ahmakliktan baska birsey degildir.
-
Ben gayet memnunum. Hayal gücüm genişliyor.
Bundan 2 sene önce toplu taşıma aracının orta yerinde, elindeki aleti açıp havadaki sebze meyveleri kesme oyunu oynayan garip insanlar görebileceğim ihtimali bana uzak gelirdi.
Sen dur daha neler göreceğiz.