folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Neden Yabancı Rumuz?

Neden Yabancı Rumuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    walla ben baktım klavyede karşında duruyor sonradan öğrendimki almancada değer kıtmet değerlı kıymetli saygın anlamına geliomuş

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek
    o da güzel:D

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dipLoit
    dipLoit's avatar
    Erkek

farkli olmasi dusuncesiyle yabanci bir isim secmek belki internet ortami icin masumca olabilir, ne bileyim almancadir japoncadir felan filan, hani degisik olsun diye.

ama cok bilindik kelimelerle (satan, devil, black, badboy bilmemne) ingilizce rumuz secenlerin ozentilikten baska aciklamasi yok bence. seytan yerine devil mesela. oyle cok orjinal bi kelime degil devil. e niye kendini turkce yerine ingilizce ile ifade ediyorsun? duz mantikla hemen denecektir ki zevk meselesi, e birakin su duz mantigi da hadi gelin biraz derinlere inelim:

bi soralim kendimize, rumuz secerken neden aklimiza once ingilizce kelime geliyor? basbaya onu daha yakin hissediyoruz kendimize, daha havali buluyoruz. kimse zevk meselesi felan deyip kolaya kacmasin, boyle ingilizce rumuz secenler (orjinal olanlarinin disinda) kendileriyle yuzlesince mutlaka bir yerlerinde ozentilik bulacaktir. samimi olalim.

bir imzam bile yok
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Daha liseye yeni giderken, otobüsle giderken her gün aynı yerde aynı şekilde park etmiş jeepe hasta oluodum, sol ve sağ köşesinde renegade yazıodu.. Sonra baktım heryerde renegade var, benim ingilizce sözlüğü konuşan sözlükle oynarken alien kelimesi hoşuma gitti, daha dorusu alien türkçeye çevrildiğinde en uzun anlamı olan sözcük idi..

renegadealien ı birlşeştirip okuttum sözlüğe, hoşuma gitti bu oldu :)

haydarın okunması hoşuma gitseydi, jeepinde ismi mustafa olsaydı mustafahaydar yapardım nickimi...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek
    bizde ortaokuldayken yeni bilgisayarla tanışmıştık yani ben kendi adıma konuşuomda 5 sene önce evede kıytırık bi 300 mhz pc geldi amcamdan:D başladık nick aramaya nolsun nolsun benim 3 arkadaşım vardı biri zekiinsan yaptı burayı bize o gösterdi zate sona kayboldu gitti net aleminden biri sizinde tanıdığınız tuncaxxz ipnesi onunda adı tuncaydı böle karizmatik bişiler olsun diye xxz koydu sonuna nerden buldu bilmem ona sorun dieri necoydu :D oda 1000 tane nick kullandı necxyz wissenschaft hp32 vs vs en sonunda hp32de karar kıldı benimde neden delichoban dersen deliyi kendi kendime lakap koydum soyadımda çoban dı deliçoban diyodu millet bende hafif ingilizvari bi edayla delichoban yaptım öle kaldı:D

fikirlerine katılıyorum yani türkçe varken ingilizce rumuz olmamalı olabilir ama bunda şu etkide var herşeyi onlar buluyo ve ingilizce dünya dili anlatabiliyomuyum?mesela adamlar computeri bulmuş bizim dil kurumu müthiş bi başarıyla bilgisayar demişler ama monitor webcam cdrom cd bunları çevirememişler türkçe karşılık bulamayınca dilimize yer etmiş internet alemide böyle sen mirce bi girion ingiliz dolu e onlardan özeniosun haliyle nickinide ingilizce yapıosun bence yapanlara yüklenmektense nazik bi dille uyarmalıyız bilinçlendirmeliiyiz

punto cero
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ravage
    Ravage's avatar
    Erkek

hocam benimde nickim octopus ama simdi olsa almazdım sonradan pisman oldum ama seviorum artık sorunda olmuyor bana fakat tabi türkçe güzel-değisik kelimeler var onlardan'da olabilirdi.

Buralar bizden sorulur... Ravage@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek
    benim nickde pek orijinal değil ama zaten hoşuma gittiği için almıştım;Star Wars'da Sith'lerin asıl adı Dark Lords Of The Siths idi ben ordan Dark Lord'u aldım ama bir de korriban'da(sith'lerin gezegenin'de) Walley Of The Dark Lords var ki orası da şahane.

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

bi gün otobüsle kızılaya giderken, düşünüyodum , adsl de bağlandı kendime bi nick bulmalıyım dedim,  düşündüm düşündüm ,hox dedim ilk başta, sonra biraz daha düşündüm hoxxly olsun dedim , sonra foxxly daha sexy geldi okunuşu yazılışı filan bu nici kullanmaya başladım , yıllardır foxxly im :)

önceden korsan dı nickim , korsan cd sattığım için mesela  , ama artık yıllardır foxxly izz 

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    yok amk nick kalmadı türkçedeki bütün terimler var nette... 6-7 yasındaki cocuğun bile 5-10 tane msn var hepside farklı nicklerde ben o yasta alfebeyi bilmezken simdiki cocuklar bütün msnleri farklı nickle hepsininde sifresi farklı aklında tutuyolar yani nick kalmadı nette ingilizce nicke dönüş yapıldı o bitti aq.yakında arapça farsça nick bulcaz.Bak nick kalmadı TorNaVida yı kullanıyoz amk :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Bunun başka bir versiyonu da tişörtlerde var.Türkçe kelime yazan bir tane tişört bulamıyorum.Arz-talep ilişkisi var tabi.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 8694 Toplam Mesaj: 62