Nestle 30 Saniyede Bir 10-20-40 TL Kazanma Şansı
-
sirpence bunu yazdı:
-----------------------------CIZIRTI bunu yazdı:
-----------------------------
birde şu açıdan düşünün mesela benim mc te çalışan arkadaşlarım var pizza hutta çalışanda ve nestlede çalışan arkadaşımın babası var diyelim. onlar evine ekmek parasını buralarda çalışarak götürüyor. nestle almim coca cola almim demek çözüm değil eğer çözüm aranıcaksa bu ürünlere alternatif firma sayısı yerli malı olarak artırılmalı ve istihdam o firmalarda sağlanmalı ve bahsi geçen firmalarda azaltılarak zamanla kullanılmamalı. ee benim dediğim şekilde ne olacak peki ülkeler arası paylaşım azalacak dımdızlak kalacak ülkeler çatışma olacak uzun vadedeki senaryo bu olur .bu şekilde davranılırsa uzun vadede bu dediklerim olurki zaten bizlerin çoğunluğu günümüz şartlarında istikrarlı gidemiyoruz kararlarımızda heran ihtiyaca göre değişiyor. yani bu ürünleri kullanmayalım demek israilin gazzeye yaptıkları doğrultusunda tek taraflı düşünmek oluyor devamlılık ve gerçek istikrar için çok taraflı düşünmek gerek. gerçekçi olmak lazım herkes en iyiyi ister ve vazgeçemez en iyiden. e çıksın nestle çikolatadan iyisi ilk fırsatta aldığım nestleden vazgeçeyim. nestle istihdam sağladığı sürece ülkemizden tadıyla vs. ile vazgeçilmez olacaktır.
:s başka ülkenin ürünü Türkiye'de satılınca sorun olmuyacak da Türkiye kendi ürününü üretince mi sorun oluşacak...?bence dediğin gibi alternatif firma sayısını artırıp yabancıları defedersin ama olmadan önce head le canni nin dediği gibi bokykot falan olmaz:)
uzun vadede sorun oluşacak dedim özellikle tabi her konuda olması gerektiği gibi teknoloji ve ciddi tüketim gösteren konulardada israili ve diğer ülkeleri geçersek sorun olmaz. tabiki ülkemizdeki insanlarda her konuda iyi fikirler bulacak potansiyel fazlasıyla mevcut ama yatırım yok dışa bağımlı olmayan tüketim yok YANİ İNSANLARIMIZDAKİ POTANSİYELİ DEĞERLENDİRMEYE KATKI YOK ŞEVK YOK.evet yok çünkü o kadar imalatçı kan ağlıyorki şuan atölyeleri kapatıp tezgahları satma derdinde. yani demek istediğim seninde son cümlende dediğin gibi boykot etmekle falan olmaz :) -
Bu devirde kimse kimseye beleş tarak bile vermez diyerek boş işler bunlar demek istiyorum xD
-
yaf varya bi kampanyadan nereye geldi :)
yok israil yok abd malı bilmem ne ne alakası var aq benim abimde cocacola içmez çocuğunada öretmiş oda içmiyor aq her gelişinde inadına ben bi kutu cola alıp
içiyorum. ayrıca öle markalar ileri sürüyorlar ki almamak mümkün deil en basitinden adamlar gıda pazarını ele geçirmiş durumda şuan ülkeler neden israile
ses çıkartamıyor sanıyorsunuz hepsi biliyor dünya ekomonisi yahudilerin elinde isterlerse dağıtırlar
lan bende size uydum :)
-
eh bee biraz para kazanma hırsım vardı oda kalmadı kampanyanında a.koymuşunuz.. :S almıyorum nescafesinde neyinde çaya devam..
-
bu tür işlerepek güvenmeyelim arkadaşlar..bnde zamanında ülkerin piko metrovb kaplarını biriktiriodum şifre gndermek için 1 saat içinde en çok şifre gnderene ipod vardı 110 civarında olmuştu hepsinide gnderdim ama bi bok çıkmadı..belki ülkerin hıyarlığdr.. siz yinede çıkar die 10 larca paket alıp kendinizi kasmayın..:D
-
Yaw boşa uğraşmayın.. DH de adamlar bunun kitabını yazacaklar nerdeyse :D Accaip abandılar :D
Alıntıdır...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Hepsini ben aldım geç kaldınız
Bugünkü çöpüm
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -
çımıyo yaw 20 tane denedım aq
-
çocukken yaptıklarımı hatırlattı :)
Şirinler albümü biriktirip top alma ümidi .. :D
-
kampanyanın azına s*çtınız lan :D