folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nurculuk Denilen Sayıklama...

Nurculuk Denilen Sayıklama...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Qin bunu yazdı:
    -----------------------------
    AmoR bunu yazdı:
    Qin bunu yazdı:

ativaran216 bunu yazdı:
    Said Nursi ye cahil deyen anca fasistiliğinden diyordur ki yazarı atsız onde gidenidir zatan.Said-i sevmesenizde acaip bilglidir nereden biliyon dersenizistanbul a kendini ispatlamaya gitmiş alt eden olmamıs ama gorusu mu sevmeyen sevmezBen marksı sevmem ama adam ne bilgili imiş cok saygı duyarım atsız ırkçılıgını bulastırmıs yıne...
    bırak herkes yaşadığı gibi inansın gerçekleri arastıranlar hereyi biliyor  googlede olmasa naparlardı bilmiyorum

ismet inünö ve 250 bin kürdü zilan deresinde nasıl kursuna dizdirdi siz bilmessiniz babanız hayal meyal dedeniz iyi bilir ozamanları

ha simdi ben faşist ülke düşmanı oldum bunu yazdım diye gercekler acı olsada gercekdir buu yasayanları bizzat tanıdıklarım var

kurani kerimi yeri yeri kazıp yasaklandığı dönemi  kmse bilmez çünkü tarh  bunları yazmaz

ama siyasetten anlamayan sadece gödükleri anlatanlar var hala bitmedi

menemen olaylarında iki sarhoşa iki subay öldürtülüp sonra bunları dinciler yaptı diyip yüzlerce din adamının kfasını ucurtanları siz bilmessiniz

cünkü tarihiniz sizi sadece gözünüze at gölüğü taktırmış hadi sağa sola bakma direk önüene bak demiştir

gercek tarihği bilen çok az var içinizde o yüzden hiç tartışmaya geerek yok cünkü simideden ne yazcağını cok iyi biliyorum

cünkü siz bildiklerinizin dısındakileri dinlemeyen anlamak istemeyenlerdensiniz cünkü siz tarih dene  üç beş safsatayla uyutulmusunuz

osmanlıdan kalan toprkların nasıl peşkeş çekildiğini desemde inanmassanız cünkü siz kendi tarihinizi okursunuz kendi yazdığınız tarihi okursunuz ama gercekler bunlar değildir

cok iyi araştranlar bilir ve beni çok iyi anlamışlardır  tarih dediğimiz düzmece evrim gecirmiş ve  üzerinde oynanmış bir geçmiş sunuldu önümüze ilk okuldan taaa yetişip koca adam olana kadar aynı hikayeleri okur okur dururuz

ama gerceğini asla örenmeye cesaretimiz olmaz

dinle bağlantılı olan her insan sizin gözünüzde sucludur

cünkü sizin dinle alakanız yokda ondan cünkü inandığınız gibi yaşamıyor yasadığınız gibi inanıyorsunuz

ve bu döngüde sadece kendinizi kandırdığınızıda unutmayın

dostum tebrik ederim

1. Zilan deresinde 250 bin Kürt öldürülmemiştir( Ki o yıllar itibariyle o kadar insanın bulunup , toplanıp öldürülmesi mümkün değil ).  Çıkan ayaklanma bastırılmak istenmiş ve sonucunda 1200 kişi ölmüştür ki Atıcaksın bari rakamı bu kadarda sallama. Edit: İsmet inönü zamanında değil Atatürk zamanındadır olay.

Tanıdık istiyorsan benimde tanıdıklarım var tokuşturalım istersen :) Çamur atıcam diye sallamaya gerek yok!

2. Menemen olayı adli kayıtlara geçmiş ve onlarca şahitle beraber tutanak tutulmuş bi olaydır. Gerçi senin sallama kabiliyetin yeterli kuvvette olduğundan dolayı kılıf bulabilirsin ya da Tanıdıkların bu konuda da yorumlarını konuştururlar..

3. Osmanlılardan kalan topraklar derken neyi kastediyorsun ? Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını kastediyorsan eğer Peşkeş çekildiği doğrudur.. Yıllarca ve hala çeşitli kılıktaki politik acılar peşkeş çekmişlerdir ve Akp başta çekmeye devam etmektedirler.. Acaba bilmeden doğruyumu söyledin ?

4. Siyaset sallama sanatı değildir!

Aslında sorun kullanılan Tarih te değilde senin gibilerin beyinlerinin yıkandığı cemaat evlerinde.

O kadar beyinleriniz büzüşmüş ki neyin doğru, neyin yanlış olabileceğini bile seçemiyorsunuz. Beyin soğanınıza kadar kazınmış , artık refleks halini almış cümleciklerinizle konuşmaya ve çamur atmaya devam,  Mazlum kılığına girip oy dilenmeye devam!  

Bırakın insanlarıda uğruna savaştıkları , öldükleri ve yüzyıllarca acı çektikleri şeyi doyasıya yaşasınlar! Binbir yolla geri getirmeye çalıştığınız Yobaz kafaları istemiyoruz!

:))) ben dedim ankara sen dedin tavanın dibi kara had dediğin olsun yorul dum hocam nato kafa nato mermer :))

Bu tip tartışmalar sürüyorsa hala kimse nato kafa nato mermer diye suçlanamaz. Millet nası katılaşmış koyulaşmış ki anlatamam. Bu siz biz konuşmaları sürerse cürmüm olmamasına rağmen rene vs irtabata geçicem gereğinin yapılmasını istiycem.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    Qin bunu yazdı:

vs.vs.vs.

:))) ben dedim ankara sen dedin tavanın dibi kara had dediğin olsun yorul dum hocam nato kafa nato mermer :))

Ya senden tek bişi isticem. Zilan deresi dediğin yerde şu an 250 bin kürt yaşıyormu ?

Şu an itibariyle Patnos + Erciş te yaşayan Türk + Kürt + Alman + Fransız + Japon u koy o kadar insan  çıkmaz :l  Nasıl salladın bu rakamı?

Bende aslen Ercişliyim ve bunu duydum, araştırdım, buldum. Peki sen duyduğun bişeyi araştırmadan bu kadar insanın olduğu bi foruma yazarken hiç düşünmüyormusun ben bunu yazıyorum ama ya biri gerçeği biliyorsa ? Yazıyorsun saçma sapan şeyleri biri yanlışlıkla okucak sonra kafasında yer edicek.

Tarih kitaplarında yok diye yok olduğu anlamına gelmez. Eğer herşeyi koymaya kalksalardı 749354 sene tarih kitabı okurduk biz tarih olurduk, hiç mi tarihe güvenini sarsan düşünceler kafanda dolaşırken bunlarda geçmiyor kafandan ?

Sen 2 satır yazı yazmışsın yorulmuşsun. Bende yıllardır yorulmadan bıkmadan cevaplıyorum böyle saçmalıkları ne yapmalıyım ? Senin gibi ortaya bişi sallayıp gülüp kaçmalımıydım yoksa  ? 

Hala bana mermer kafa diyip sıyrılmayamı kalkıyorsun ?

Konuyla alakalı olarakta ;  Said-i Nursi nin içinde Nur geçiyor diye, Nurs lu olduğunu bilmeden taparcasına sevenler var :l

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Qin
    Qin's avatar
    Erkek
    AmoR bunu yazdı:
    Qin bunu yazdı:

vs.vs.vs.

Ya senden tek bişi isticem. Zilan deresi dediğin yerde şu an 250 bin kürt yaşıyormu ?

Şu an itibariyle Patnos + Erciş te yaşayan Türk + Kürt + Alman + Fransız + Japon u koy o kadar insan  çıkmaz :l  Nasıl salladın bu rakamı?

Bende aslen Ercişliyim ve bunu duydum, araştırdım, buldum. Peki sen duyduğun bişeyi araştırmadan bu kadar insanın olduğu bi foruma yazarken hiç düşünmüyormusun ben bunu yazıyorum ama ya biri gerçeği biliyorsa ? Yazıyorsun saçma sapan şeyleri biri yanlışlıkla okucak sonra kafasında yer edicek.

Tarih kitaplarında yok diye yok olduğu anlamına gelmez. Eğer herşeyi koymaya kalksalardı 749354 sene tarih kitabı okurduk biz tarih olurduk, hiç mi tarihe güvenini sarsan düşünceler kafanda dolaşırken bunlarda geçmiyor kafandan ?

Sen 2 satır yazı yazmışsın yorulmuşsun. Bende yıllardır yorulmadan bıkmadan cevaplıyorum böyle saçmalıkları ne yapmalıyım ? Senin gibi ortaya bişi sallayıp gülüp kaçmalımıydım yoksa  ? 

Konuyla alakalı olarakta ;  Said-i Nursi nin içinde Nur geçiyor diye, Nurs lu olduğunu bilmeden taparcasına sevenler var :l

van erciş nufus olarak il sayılcak sayıda nufusu varr bi araştır öyle gel artı iki satır değğil ve cidden sabahdan beri burdayım iş yorgunluğu ve ellerim ağrıyor inan yoksa yarın devam ederiz

yazmakla bitmiyor demekki bak sende cok yazmıssın anlatamadıkdan sonra veya anlaşılmadıkdan sonra yazmanın boş olduğunu anlıyorsun

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    Qin bunu yazdı:
    AmoR bunu yazdı:
    Qin bunu yazdı:

vs.vs.vs.

van erciş nufus olarak il sayılcak sayıda nufusu varr bi araştır öyle gel artı iki satır değğil ve cidden sabahdan beri burdayım iş yorgunluğu ve ellerim ağrıyor inan yoksa yarın devam ederiz

yazmakla bitmiyor demekki bak sende cok yazmıssın anlatamadıkdan sonra veya anlaşılmadıkdan sonra yazmanın boş olduğunu anlıyorsun

Dostum şu an Erciş ilçesiyle aramda 69 km yol var.. Neyini araştırmamı bekliyorsun ?

Erciş hakkında istediğin bi bilgi varsa aydınlatayım istersen seni ?

Ayrıca yukarıdaki soruya rakamlarla bi cevap ver ( Sallamadan ) valla bişi demicem daha sana artık :l 

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Qin
    Qin's avatar
    Erkek
    AmoR bunu yazdı:
    Qin bunu yazdı:
    AmoR bunu yazdı:
    Qin bunu yazdı:

vs.vs.vs.

Dostum şu an Erciş ilçesiyle aramda 69 km yol var.. Neyini araştırmamı bekliyorsun ?

Erciş hakkında istediğin bi bilgi varsa aydınlatayım istersen seni ?

Ayrıca yukarıdaki soruya rakamlarla bi cevap ver ( Sallamadan ) valla bişi demicem daha sana artık :l 

SIDDIK GÜLER/DİHA/VAN

'Zilan Deresi'nde 13 Temmuz 1930 yılında yaşanan olaylardan şans eseri kurtulan Susak, şimdi Bulanık'ta dilencilik yapıyor. Olaylar sonrası akli dengesini yitiren ve şimdi 95 yaşında olan Susak, olaylardan sağ kurtulmayı başaranlarıdan haber alamadığını, o yüzden yıllardır tek başına yaşadığını söyledi. Bulanık'ta kötü bir hayat sürdürdüğünü belirten Susak, yaşadıklarını unutamadığını vurguladı.

Bulanık'ta halk tarafından "Tayfunê Zilani" olarak anılan Susak, o günü şöyle anlattı: "Yüzbaşı Derviş Bey'e bağlı askerler, isyana kalkışacağız diye bir anda Zilan Deresi'ndeki 7 köye baskın yaparak, taramaya başladılar. Herkesi öldürmeye başladılar. Kısa bir süre içinde ortalık cesetlerle doldu. Ben de kaçarken yere düştüm. Cesetlerin altında kaldım. Benim öldüğümü zannettiler. Bütün cesetleri üst üste yığdılar, ben de cesetlerin altında kaldım. Askerler gittikten sonra ortaya çıktım. Ancak ailemden sadece ben sağ kalmıştım. Babam, annem ve bütün akrabalarım öldürülmüştü. Çok az kişi sağ kurtuldu. Kurtululanlar da benim gibi akli dengelerini yetirdiler."

'Zilan katliamından sonra esirlik başladı'

Olaylardan sonra tekrar askerlerce gözaltına alındığını belirten Susak, şöyle devam etti: "Bir süre sonra askerler tekrar bölgeye geldiler ve sağ kurtulanları Muş, Ağrı ve Doğubeyazıt'a götürdüler. Aralarında ben de vardım. Buralarda günlerce aç kaldık ve işkencelere tabi tutulduk. Daha sonra esir olarak birkaç yıl askerler için çobanlık yaptım. Çobanlıktan sonra beni Elazığ Deliler Hastanesi'ne gönderdiler. Uzun bir zaman burada kaldım. Burada hayvan muamelesi yapıyorlardı. Hastanede çok acı çektim. Burada ortalığın düzelmesi ile birlikte serbest bıraktılar. Ben de tekrar köyüme gelmek istedim. Ancak oraya gittiğim zaman evler dahi yoktu. Ben de Muş'a geldim. Ve Bulanık İlçesi'ne yerleştim. O günden bu yana buralarda dilencilik yaparak geçiniyorum."

'Burada rahat vermiyorlar'

Dönemin Bulanık Belediye Başkanı'nın barınmak için kendisine tahsis ettiği evde tek başına kaldığını belirten Susak, "Devlet köylerimize Afganlıları yerleştirdi, biz de sağ kalanlar ortada kaldık. Sonra burada kalmaya başladım. Dilencilik yapıyorum ama polisler sokaklarda dolaşmamı istemiyor" dedi.

Yakınları doğruluyor

Susak, o günden beri yakınlarından haber alamadığını belirtirken, Erciş ilçe merkezinde oturan yakınları ise, Susak'ın anlattıklarını doğrula****** yıllardır görüşmediklerini belirttiler.
    Geliye Zilan katliamı

"Ağrı Dağı bozgunundan (Ağrı İsyanı: 1930) sonra Kürtler akın akın Geliye Zilan'a sığınmışlardı. Toplanan insanların sayısı hiç kimse tarafından hiçbir zaman saptanamadı. Ama Geliye Zilan, tarihte benzeri olmayan bir katliama tanık oldu.

Gelinin giriş ve çıkışları tutulmuş, on binlerce asker tarafından baştan başa sarılmış, sonra kırım başlamış, kırım boyunca yer gök insan feryatlarıyla dolmuştu. Yeni doğmuş bebekten 90'lık ihtiyara kadar her yaş ve cinsiyetten sayısız insan; mitralyöze tutularak, süngülenerek, buğday başağı biçilircesine yok edildi.

Devletin yarı resmi gazetesi durumunda olan Cumhuriyet gazetesi, 16 Temmuz 1930 tarihindeki sayısında Zilan vadisindeki toplu katliamı şöyle veriyordu:

"Karaköse, 14 (Özel muhabirimiz bildiriyor)- Ağrı eteklerinde eşkıyaya katılan köyler yakılarak, ahalisi Erciş'e sevk ve orda iskan olunmuştur. Zilan harekatında imha edilen eşkıya miktarı, diğer illerde kaybolanlarla birlikde 200 binden fazladır. Yalnız, bir müfreze önünde düşüp ölenler 1000 kişi tahmin ediliyor. Zilan deresine sıvışan 5 şaki teslim olmuştur. Buradaki harp, pek müthiş bir tarzda cereyan etmiştir.

Zilan deresi, lebalep cesetlerle dolmuştur."
    Kaynak:Ahmet Kahramanı'ın Kürt İsyanları (Tedip ve Tenkil) kitabından (s.211

,cok kısa bir alıntıdır

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Bazı görüşler ve fikirler vardır ki ne onlara nede onlara inanlara karşı zerre kadar saygı duyulmaz çünkü duyulmaması gerekir çünkü duyulacak tek bir özelligi tek bir ruhu tek bir şerefi haysiyeti yoktur.Benim için sa-it şerefsiz köpegin tekidir.Yeşil tasmalı köpek ve ardından bıraktıgı büyük truva atlarının mimarı.H.N.Atsız durumu gayet iyi özeltlemiş ve son noktayı koymustur bunun üzerine tek bir laf söylenemez.Açıkcası karşıt görüşlerdekilerin yorumları zerre kadar sikimde olmadıgı için okumaya degil bakmaya bile tenezul etmedim.Kim neyi ispatlamaya çalısıyo ki ?  Bunlara birde kalkıp işte söyle işte böyle diye zaman ayırmayın arkadaşlar bunların ne dili vardır ne gözü nede kulakları Onlar ki şüphesiz ne duyarlar ne görürler.Onlara laf anlatmak duvara anlamaktır.Bunu yapıpta zaman kaybedeceginize onları sokak köpekleri gibi asaglayıp,litaratürlerine yeni küfürler ekleyin.Açıkcası farklı görüşler olmalı,solcusuda bu vatan için çalısıyo milliyetciside ancak bu yeşiller ne ülkeleri ne milletleri için bir tek dal kıpırtdatmazlar onlar için tek önemli şey cennette sikecekleri hurilerdir.Vede vatanı milleti için çalısanların ayagına dolanıp zaman kaybettirmektir.Bu tip konular aslında çok güzel iyi ayıklama oluyor hani güzel oluyor millet içinde yatan köpegi belli ediyor.Ve banlanıp siktir olup gidiyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

@ Qin 

''Nitekim üçüncü ayaklanmayı izlemek üzere bölgeye giden yarı-resmi Cumhuriyet gazetesinin yazarı Yusuf Mahzar, 16 Temmuz tarihli haberinde müjdeyi verir: "Ağrı Dağı tepelerinde kovuklara iltica eden 1500 kadar şaki kalmıştır. Tayyarelerimiz şakiler üzerine çok şiddetli bombardıman ediyorlar. Ağrı Dağı daimi olarak infilak ve ateş içinde inlemektedir. Türk'ün demir kartalları asilerin hesabını temizlemektedir. Eşkiyaya iltica eden köyler tamamen yakılmaktadır. Zilan Harekatı'nda imha edilenlerin sayısı 15.000 kadardır. Zilan deresi ağzına kadar ceset dolmuştur..."

Burada da böyle diyor ? 200 bin nere 15 bin nere ?

Bence doğru bilgiyi edinmek için Tatvan da bulunan Kolordu komutanlığından gereken araştırmayı yap. Orada gereken kayıtlar bulunuyor. Ben orada araştırdım ve atılan kurşun adedine kadar hepsi yazmaktaydı.

Ayrıca PKK nın propaganda amacı için kullandığı bu olayın kimler tarafından şişirildiğinede dikkat etmeni dilerim!

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:

Bazı görüşler ve fikirler vardır ki ne onlara nede onlara inanlara karşı zerre kadar saygı duyulmaz çünkü duyulmaması gerekir çünkü duyulacak tek bir özelligi tek bir ruhu tek bir şerefi haysiyeti yoktur.Benim için sa-it şerefsiz köpegin tekidir.Yeşil tasmalı köpek ve ardından bıraktıgı büyük truva atlarının mimarı.H.N.Atsız durumu gayet iyi özeltlemiş ve son noktayı koymustur bunun üzerine tek bir laf söylenemez.Açıkcası karşıt görüşlerdekilerin yorumları zerre kadar sikimde olmadıgı için okumaya degil bakmaya bile tenezul etmedim.Kim neyi ispatlamaya çalısıyo ki ?  Bunlara birde kalkıp işte söyle işte böyle diye zaman ayırmayın arkadaşlar bunların ne dili vardır ne gözü nede kulakları Onlar ki şüphesiz ne duyarlar ne görürler.Onlara laf anlatmak duvara anlamaktır.Bunu yapıpta zaman kaybedeceginize onları sokak köpekleri gibi asaglayıp,litaratürlerine yeni küfürler ekleyin.Açıkcası farklı görüşler olmalı,solcusuda bu vatan için çalısıyo milliyetciside ancak bu yeşiller ne ülkeleri ne milletleri için bir tek dal kıpırtdatmazlar onlar için tek önemli şey cennette sikecekleri hurilerdir.Vede vatanı milleti için çalısanların ayagına dolanıp zaman kaybettirmektir.Bu tip konular aslında çok güzel iyi ayıklama oluyor hani güzel oluyor millet içinde yatan köpegi belli ediyor.Ve banlanıp siktir olup gidiyor.

Haklı bile olsan! senin okumaya  gerek görmediğin yazılar senin şu yazından daha seviyeli  ve daha edepli. Bence doğru  olduğuna inandığını diğerlerini kötüleyerek karalayarak değil  medeni insanlar gibi fikrini açıklayarak tartışmayı öğrenmelisin arkadaş.

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

KENDİDE HAYATINDA SADECE KUR'AN OKUDUĞUNU , BAŞKA BİR KİTAP OKUMADIĞINI

SÖYLEYEN BİRİ.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu konu bitmez.Eğer insanlar birbirlerinin düşüncelerini değiştiremiyorsa aşşalığıcı sözler yerine saygı duyun ve konuyu kapatın lütfen.Herşey bilindiği gibi internette yer almıyor bizzat kişilerin yazdığı eserlerden ve tarihi kaynaklardan yararlanırsanız doğru bilgiye daha çabuk ulaşırsınız.Sanal alemde ise gerçekler yer almaz.Birçok şey kendiliğinden uydurulmuş olabilir.

Saygılar!

https://t.me/pump_upp
Toplam Hit: 10372 Toplam Mesaj: 73