Nurculuk Denilen Sayıklama...
-
bu konuyu ilk ben açmıştım ama silinmişti neyse güzel bir paylaşım
atsız ne güzel söylemiş sayıklama.
-
orada şarlatanlardan bahsetmiyor ;)
Kendine yol gösterici olarak Mevlana yı seçebilirsin,Hacı Bektaş Veli yi seçebilirsin, Yunus Emre yi seçebilirsin, ama onlar da bir yere kadardır. sadece sana yolu gösterir. yola onunla birlikte girmezsin.
Yola Allah la devam edersin.
Bana dini felsefemde Mevlana yol gösterdi, o yüzden ona saygım büyüktür. Ama sadece gösterdi, ben onu hayatıma katmadım. sadece yolun başında muhattap oldum o kadar.
anlamak için biraz daha sıkman gerek :)
-
bazılarının dini imanı sait ve nurculuk başka bi şey yok.
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------ben de bir masonla konuştum hocam vakti zamanında, kendisine neden kötü bilindiklerini ve yahudi gözüyle bakıldığını sordum. o da bana bu iftiraları ülkeyi sevmeyenlerin attığını, kendilerinin tek amacının insanlığa hizmet olduğunu söyledi.
ne olacak şimdi :)
-----------------------------Dalga geçmiyorum.(:
-----------------------------
ben de geçmiyorum :)adam tabiki biz fetoşa sait nursuza tapıyoruz demez. potansiyel kurbanı kaçırmak istemez ;)
-
Dallama hepsi :D Yobazlar. Asıl din imanları para..
-
inanmayan gitsin osmanlı ve başbakanlık arşivlerine baksın bu fetoşun ermeni soyundan geldiğini görür.
-
cold-m4 bunu yazdı:
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------ben de bir masonla konuştum hocam vakti zamanında, kendisine neden kötü bilindiklerini ve yahudi gözüyle bakıldığını sordum. o da bana bu iftiraları ülkeyi sevmeyenlerin attığını, kendilerinin tek amacının insanlığa hizmet olduğunu söyledi.
ne olacak şimdi :)
-----------------------------Dalga geçmiyorum.(:
ben de geçmiyorum :)adam tabiki biz fetoşa sait nursuza tapıyoruz demez. potansiyel kurbanı kaçırmak istemez ;)
-----------------------------Ne tapması hoca neden bahsediyosun tapmak ne demek ya. Baştan zaten kafanda bi önyargı oluşmuş. Konuşmaların kendini ele veriyo zaten. Şu konuşmayı kim görür de kale alır çok merak ediyorum. Görüşlere saygılı olmak lazım.
Arkadaş orda konuşup görüp bildiklerini anlatmış. Saygı duyarım. Sözlerimin konuşmaların doğru, yanlış ya da hatalı olduğuyla alakası yoktur.
-
edit. iki kez gitmiş pardon :)
-
Bulanık'ta halk tarafından "Tayfunê Zilani" olarak anılan Susak, o günü şöyle anlattı: "Yüzbaşı Derviş Bey'e bağlı askerler, isyana kalkışacağız diye bir anda Zilan Deresi'ndeki 7 köye baskın yaparak, taramaya başladılar. Herkesi öldürmeye başladılar. Kısa bir süre içinde ortalık cesetlerle doldu. Ben de kaçarken yere düştüm. Cesetlerin altında kaldım. Benim öldüğümü zannettiler. Bütün cesetleri üst üste yığdılar, ben de cesetlerin altında kaldım. Askerler gittikten sonra ortaya çıktım. Ancak ailemden sadece ben sağ kalmıştım. Babam, annem ve bütün akrabalarım öldürülmüştü. Çok az kişi sağ kurtuldu. Kurtululanlar da benim gibi akli dengelerini yetirdiler."
alti cizili yazidan bu haberin fossss oldugu belgelenmis oldu:) -
adam 25 milyar doları imamlık yaparak mı kazandı?
sizlerden sömürdüler, hala da devam ediyorlar, şu an devlet kurumlarına sızmış binlerce fetocu fetonun emirlerini uyguluyor, sşz daha devam edin böyle.. yarın öbür gün amerika gelir kurtarır dinimizi.