Nurculuk Denilen Sayıklama...
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------
Risale-i Nur gibi devasa yapıtlar sıradan insanların ürünleri değildirler. O kitaplar ilim sahibi âlimlerin İslâm'ı insanlara anlatımıdır. Kur'an-ı Kerim İslâm'ın öğretilerinin temel kaynağıdır ve bundan şüphemiz de yoktur. Fakat böyle ilahî bir kitabın anlattıklarını tefsirler aracılığı ile pekiştirmenin hiç bir zararını da göremiyorum ben şahsen. Risale-i Nur'un da öyle zannettiğiniz gibi siyasi bir içeriği mevcut değildir. Bu külliyat içerisinde Kur'an-ı Kerim'in tüm ayetlerinin ele alınmadığı gibi genellikle imanî hakikatleri anlatan 1000 kadar ayet ele alınmıştır.
Fakat bu demek değildir ki haydi hep beraber Said-î Nursî'nin kulu-kölesi olalım. Sonuçta bu şahıs Kur'an'da bizzat müjdelenmiş biri değildir. Bu konuda farklı bir nokta da Gülen cemaatinin Risale-i Nur'u kullanıyor olmasıdır. Şahsen bir kısmımız gibi bende bu cemaatin aktivitelerine katıldım. Fethullah Gülen'e tartışmasız ve koşulsuz bir itaat söz konusu olduğu zaten aşikar. Gülencilerin ve Gülen'in siyasi boyutu da zaten tartışmaya değmez çünkü zaten herşey ayan beyan ortadadır.
Velhasıl-i kelâm;
Risale-i Nur'un, Gülencilerin, Nurcuların, bu alanda ki radikalcilerin ve at gözlüklülerin; farklarını, günümüz dünyasında ki durumlarını ve özlerini(ne mal olduklarını) iyi anlamak lazımdır.
Kabaca söylemek gerekirse "bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunamaz."
Umarım okumaya değer bir mesaj hazırlayabilmişimdir.
Esenlikle kalın :)
-----------------------------
Yazılanlar arasında en ama en güzel mesaj kürdom!.. insanların anlamak istemediği bu işte.. -
asil sana yazik bee.. ne idügü belirsiz seyler pesinde kostugun mechul.. neyin ne oldugunu biliyoruz sen canini sıkma...
Toplam Hit: 10374 Toplam Mesaj: 73