folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nurculuk Denilen Sayıklama...

Nurculuk Denilen Sayıklama...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek
    cagatay09 bunu yazdı:
    -----------------------------

Bulanık'ta halk tarafından "Tayfunê Zilani" olarak anılan Susak, o günü şöyle anlattı: "Yüzbaşı Derviş Bey'e bağlı askerler, isyana kalkışacağız diye bir anda Zilan Deresi'ndeki 7 köye baskın yaparak, taramaya başladılar. Herkesi öldürmeye başladılar. Kısa bir süre içinde ortalık cesetlerle doldu. Ben de kaçarken yere düştüm. Cesetlerin altında kaldım. Benim öldüğümü zannettiler. Bütün cesetleri üst üste yığdılar, ben de cesetlerin altında kaldım. Askerler gittikten sonra ortaya çıktım. Ancak ailemden sadece ben sağ kalmıştım. Babam, annem ve bütün akrabalarım öldürülmüştü. Çok az kişi sağ kurtuldu. Kurtululanlar da benim gibi akli dengelerini yetirdiler."

alti cizili yazidan bu haberin fossss oldugu belgelenmis oldu:)

Yaşanılanlar Malesef doğrudur fakat rakamlar apaçık abartılmış ve maksatlı şişirilmiştir... Yani T.C vakti zamanında çözümü  çoluk çocuk , genç yaşlı demeden öldürmekte bulmuştur çözümü ki tek yapılabilicek olan da budur.

PKK nın propaganda amacı ile kullandığı bu olaylara dikkatli yaklaşılmalı ve Atatürk ölene kadar her sene, mutlaka en az bir kürt isyanının çıktığını, cumhuriyetin ve onun getirilerinin dış ülkeler tarafdan şişirilen kürt milliyetçiliği kullanılarak tehdit edildiğini de bilmek lazım.

Seçilen politikanın ne derece başarılı olduğunuda hala süren kardeş kavgasından anlayabilirsiniz umarım.

Fettullah gibi Cia ajanları milyarlarca dolar ve İslamiyet adı ile yıllardır Müslümanları dolandırmış veya kışkırtmışlar fakat milletimiz hala uyanıp bu şarlatanların defterlerini dürememiştir..

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turan-Mete
    Turan-Mete's avatar
    Erkek

elmasekeri bunu yazdı:
    ırkçılığa laf eden adamın avatarında hitler =) garip..

bak iste genclik ne hallere dustu :D 

Nasıl ki doyurulmayan açlık bir müddet sonra, açlık hissinin iptali ve neticede ölüme yol açıyorsa, okuma ve fikretme davası için de aynı şeyler sözkonusu...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek
    oyy oyy yine saçmalamışsınız be size bir soru said nursinin hayatını okuyupta(objektif olarak) burada konuşan oldumu hiç?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ömer Kerem
    MuTReFT
    MuTReFT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

SiyanojeN bunu yazdı:
    oyy oyy yine saçmalamışsınız be size bir soru said nursinin hayatını okuyupta(objektif olarak) burada konuşan oldumu hiç?

Öyle birşeyin olması, bizim AB ye girmemizden daha da fazla imkansız!

Mecburi not: Cahilliğin verdiği CESARET ile ettiği lafın nereye gideceğini hesap edemeyen, düşünemeyen, fikir yoksunu mahlukatlara CEVAP vermiyorum. Adalet Ve Kalkınma Partisi - İstanbul Beyoğlu Teşkilatı 2024/1 dönem aktif üyesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KingOfTheAngel
    KingOfTheAngel's avatar
    Erkek
    hocalar ben bişeyi merak ettim bu dini kullanmak nasıl oluyor ben said kurdi için soylemiyorum  bunu  ama  dini kullansın kullanmasın birisi dinine hizmet etmeye kalkınca o hemen dini kullanıyor oluyor

BENDEN NE KÖY OLUR NE KASABA BENDEN OLSA OLSA MEMLEKET OLUR MEMLEKET...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

kingoftheangel bunu yazdı:
    hocalar ben bişeyi merak ettim bu dini kullanmak nasıl oluyor ben said kurdi için soylemiyorum  bunu  ama  dini kullansın kullanmasın birisi dinine hizmet etmeye kalkınca o hemen dini kullanıyor oluyor

türk insanının genel özelliği bu bknz:recep tayyeap erdoğan,turgut özal(o zaman şu andaki gibi cahiller yoktu ama cahiller zehirledi),fethullah gülen(cahillerinn tavrıyla feto), şimdi bne diyo bu leyla diyeceksiniz, de sizin beyinler buna basmıyo ;) 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    said kürdünün hayatini farkli farkli kaynaklardan yüzlerce kez okudum arastirdim. ama isin bityenigi kurtulus savasindan sonrakiler ortaya cikariyor. iste buradasa said siciyor zaten...... öyle bi zamanda vatana hayri olmamis adamin baska konularda önemli olsun yada olmasin ne anlami kaliyor.. kaynaklarinin coguda beyin yikamaya birebir.. yok su olayda böyle dedi bunu yapti.. herkes apisti kaldi.. zihniyet belli a.q... bu adamin kitabini okuyunca müslüman oldugunu zanneden hirbolarda mevcut.. peygamber gibi kollayan denyolarda.. feto dedim ya cahil mi oldum simdi. feto fetossssss diyorum evet gayette cuukk diye oturuyo.. ne diycektin lan.. sizin gibi efendi.. hazretleri gibi ukalalikmi gösterecektik.. sakın saygi demeyin.. resmen rezilliginiz belgesidir bu..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siganfu
    siganfu's avatar
    Erkek
    işinize gelmeyince siz beyinsizsiniz, sizin kafanız basmaz vs... bu ne a.q madem güveniyonuz kendinize derin konular bölümüne iq testi asp koysun adminler :) hala anlamadığınız konu müslümanlık, laiklik degil. konu fethullah gülen de değil. konu said-i nursi (nurs.. doğduğu yerin ismidir.kutsal ışık degildir. zaten resmine bakarsanız pekne nurlu bi sıfatı olmadığını anlarsınız) nasıl oluyorda bir din adamı bağımsız kürt devleti kurmak için ayaklanıyor? olay bu. konuya yeni cevap yazan arkadaşlar konunun başındaki yazıyı ve iddaları okusun ondan sonra cevap yazsın.

Elin ekmeği ile yaşayan kurt kahrolsun, Boynunda tasma izi taşıyan kurt kahrolsun, Kar yağmış dağlarına, üşüyen kurt kahrolsun, Kahrolsun kurt postunu giyen yalancı kuzu,Dağıtanlar kahrolsun kurt sesli ordumuzu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    Risale-i Nur gibi devasa yapıtlar sıradan insanların ürünleri değildirler. O kitaplar ilim sahibi âlimlerin İslâm'ı insanlara anlatımıdır. Kur'an-ı Kerim İslâm'ın öğretilerinin temel kaynağıdır ve bundan şüphemiz de yoktur. Fakat böyle ilahî bir kitabın anlattıklarını tefsirler aracılığı ile pekiştirmenin hiç bir zararını da göremiyorum ben şahsen. Risale-i Nur'un da öyle zannettiğiniz gibi siyasi bir içeriği mevcut değildir. Bu külliyat içerisinde Kur'an-ı Kerim'in tüm ayetlerinin ele alınmadığı gibi genellikle imanî hakikatleri anlatan 1000 kadar ayet ele alınmıştır.

Fakat bu demek değildir ki haydi hep beraber Said-î Nursî'nin kulu-kölesi olalım. Sonuçta bu şahıs Kur'an'da bizzat müjdelenmiş biri değildir. Bu konuda farklı bir nokta da Gülen cemaatinin Risale-i Nur'u kullanıyor olmasıdır. Şahsen bir kısmımız gibi bende bu cemaatin aktivitelerine katıldım. Fethullah Gülen'e tartışmasız ve koşulsuz bir itaat söz konusu olduğu zaten aşikar. Gülencilerin ve Gülen'in siyasi boyutu da zaten tartışmaya değmez çünkü zaten herşey ayan beyan ortadadır.

Velhasıl-i kelâm;

Risale-i Nur'un, Gülencilerin, Nurcuların, bu alanda ki radikalcilerin ve at gözlüklülerin; farklarını, günümüz dünyasında ki durumlarını ve özlerini(ne mal olduklarını) iyi anlamak lazımdır.

Kabaca söylemek gerekirse "bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunamaz."

Umarım okumaya değer bir mesaj hazırlayabilmişimdir.
    Esenlikle kalın :)

kendinize ayığ olunuz
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    @melece....
    Bilimsel veriymiş :) elektron mikroskobuna mı koyacaz saiti?
    saidin dediği cümleyi söylüyor sana adam,kavrayamıyor muyuz?
Toplam Hit: 10448 Toplam Mesaj: 73