folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Nurculuk Denilen Sayıklama...

Nurculuk Denilen Sayıklama...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Qin' in söylediğinin çoğu doğru fakat Said o zaman sadece kendini öne çıkarmaya çalışan bir cahildir... Doğrudur yani Kuran-ı Kerimlerin gizlendiği okumanın yasak olduğu bu yüzden kaç kişinin kellesinin gittiği Arapça ezan okuyanların ilticaa ilticaaa diye şehit edilmesi sadece kendi akrabalarına bile Kuran dersi veren imamların idam edilmesi... Bunların hepsi doğrudur fakat kayıtlara geçmemiştir bana resmi kayıtla gel demeyin o yüzden ananem anlatır dedem anlatır...

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

ativaran216 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Said Nursi ye cahil deyen anca fasistiliğinden diyordur ki yazarı atsız onde gidenidir zatan.Said-i sevmesenizde acaip bilglidir nereden biliyon dersenizistanbul a kendini ispatlamaya gitmiş alt eden olmamıs ama gorusu mu sevmeyen sevmezBen marksı sevmem ama adam ne bilgili imiş cok saygı duyarım atsız ırkçılıgını bulastırmıs yıne...

insanlar nasıl birşeye bu kadar körü körüne bağlanabiliyor anlamıyorum.Hepinizin beyni öyle bir şekilde yıkanmış ki acaba bu bilgi doğru mu diye araştırmaya bile kalkışmadan bazı yavşaklardan öğrendiğiniz bilgileri heryerde savunabiliyorsunuz. Nasıl insanlar yetişiyo bu ülkede bi düşünmek lazım :(

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bütün bunlardan Atatürk^ün haberi yoktu.Memleketi o zaman sarmışlardı.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

ne kadar zavallı insanlarsınız.

nasıl oluyor da böyle saçma sapan bir ideolojinin arkasından koşuyorsunuz anlamadım. bugün nursiyi seven siz belki günümüzde hasan sabbah yaşasaydı onu da severdiniz.

ne kadar meraklısınız dininizi inancınızı ayaklar altına aldırmaya,sömürtmeye kullandırmaya.

Ömer Lütfi hocam çok güzel değerlendiriyor sizin gibileri; "Allahsız müslümanlar" ..

Allah ın yazdığı kitap dururken gidip onun bunun şarlatanların yazdığı kitaplara sığınıyorsunuz, işte bu yüzden siz zavallısınız, ve Allahsız müslümansınız.

dinin neden geldiğini, amacının ne olduğunu bile bilmeden gözü kapalı dinle ilgili olan herşeyi savunursunuz. Ama dinin sadece bir araç olduğunu, amacının da yaratıcıya bağlanmak olduğunu anlayamıyorsunuz.

siz dinciliğe,dincilere tapıyorsunuz, Allah a değil.

işte bu yüzden siz zavallısınız. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gawath
    gawath's avatar
    Erkek

cold-m4 bunu yazdı:

nasıl oluyor da böyle saçma sapan bir ideolojinin arkasından koşuyorsunuz anlamadım. bugün nursiyi seven siz belki günümüzde hasan sabbah yaşasaydı onu da severdiniz.

ne kadar meraklısınız dininizi inancınızı ayaklar altına aldırmaya,sömürtmeye kullandırmaya.

Ömer Lütfi hocam çok güzel değerlendiriyor sizin gibileri; "Allahsız müslümanlar" ..

Allah ın yazdığı kitap dururken gidip onun bunun şarlatanların yazdığı kitaplara sığınıyorsunuz, işte bu yüzden siz zavallısınız, ve Allahsız müslümansınız.

dinin neden geldiğini, amacının ne olduğunu bile bilmeden gözü kapalı dinle ilgili olan herşeyi savunursunuz. Ama dinin sadece bir araç olduğunu, amacının da yaratıcıya bağlanmak olduğunu anlayamıyorsunuz.

artı rep

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    cagatay09 bunu yazdı:

ismet inünö ve 250 bin kürdü zilan deresinde nasıl kursuna dizdirdi siz bilmessiniz babanız hayal meyal dedeniz iyi bilir ozamanları

atiyon bari yavas at.. bu ne hiz ya.. birilerini etkileyebilmek icinmi yaziyosun su yukarida sacma sapan yaziyi? hemde ismet inönü kürt oldugu halde.. vay be..

Tarihi bu kadar da çarpıtmak çok yazık yaa.Bu kadar da olmaz be.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bencede kişilere takılmak çok yanlış.Ama durmuşken anlatayım.Bende bir gün meraklanıp acaba neler olup bitiyor diyerek bu toplantılardan birinde büyük bir abiyle konuşma fırsatı buldum.

Ben:Acaba neden Fettullah Gülen ve Said Nursi'ye bu kadar bağlanıyorsunuz.Böyle bir yaklaşım dinimiz açısından sakıncalı değilmi sizce?

Abi:Böyle birşey yok.Bizler kişilere takılmıyoruz.Biz dinimizi yaşamaya çalışıyoruz ve kim bunun için çabalarsa bu  Fettullah Gülen'de olur , Said Nursi'de , İbn-i Sina'da , Gazalide , İmamı Azam Ebu Hanife'de kim olursa olsun.Biz sadece kendimize neler katabiliriz bu konuda onun çabasındayız.Peygamberimiz,Kuran-ı Kerim ve sahabeler başta olmak üzere (hepsi insan olduğundan dolayı) birçok alimden yararlanmaya çalışıyoruz.Kişiler bizim için önemli değil.

Ben:Peki neden biz sizi bu şekilde tanımlıyor ve tanıyoruz?

Abi:Çünkü öyle gösteriliyoruz.Zaten bunun gibi toplantılara nail olduğunuzda böyle olmadığını anlıyorsunuz.

Ben:Peki teşekkürler! iyi akşamlar!

Aynen aramızda böyle bir konuşma geçti ve bende anladım kişilere takılmadıklarını , görmeden ve bulunmadan bunu anlayamıyoruz malesef. 

https://t.me/pump_upp
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek

ben de bir masonla konuştum hocam vakti zamanında, kendisine neden kötü bilindiklerini ve yahudi gözüyle bakıldığını sordum. o da bana bu iftiraları ülkeyi sevmeyenlerin attığını, kendilerinin tek amacının insanlığa hizmet olduğunu söyledi.

ne olacak şimdi :) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cold-m4 bunu yazdı:

ben de bir masonla konuştum hocam vakti zamanında, kendisine neden kötü bilindiklerini ve yahudi gözüyle bakıldığını sordum. o da bana bu iftiraları ülkeyi sevmeyenlerin attığını, kendilerinin tek amacının insanlığa hizmet olduğunu söyledi.

ne olacak şimdi :) 

Dalga geçmiyorum.(:

https://t.me/pump_upp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Empyrium
    Empyrium's avatar
    Erkek
    gawath bunu yazdı:

cold-m4 bunu yazdı:

artı rep

Ömer lütfi mete o kitabında Allah aşkını ve bu aşka nasıl bağlanabilineceğini anlatıyor.. bir mürşide bağlanmayı felan anlatıyor.. Aşk oklarını atanlar diyor.. bu Qin arkadaşta ondan bahsediyor mürşid olarak said nursiyi görmüşler.. sende söylediğin şeyde çelişkilisin şu anda..

Konuşsam tesiri yok , Sussam gönül razı değil..
Toplam Hit: 9738 Toplam Mesaj: 73