ODTÜ Olaylarının Videoları
-
Olayları izlemiştim. Videosu şu;
http://www.youtube.com/watch?v=SfAmNK7Qsg0
Fakat (sanırım dün dü) CNN Türk'te tartışmayı izledim ve video yayınlandı. Olayların başlangıcı diye. Bu videoki ile aynı. Tek fark, bir yerde kesmiş sayın emniyetimiz. CNN deki videolarda, öğrenciler yürürken birden üzerine gaz bombası atılıyor. Ve olaylar oradan sonra başlıyor.
Kesilmemiş videoyu bulamadım (DHA videosu). Her yerde emniyetin kesip, sansürleyerek verdiği video var.
Videoda görürseniz, molotof yok, bilyeler yok. Taşlar ve polisin attığı gaz bombaları geri atılıyor ve çöpler yakılıyor. Hepsi bu. Zaten bunları yapanda (sanırım) 500-600 kişilik grup içinden 5-6 kişi. Yani ortada ne başbakanın abarttığı gibi molotof var, ne bilye tabancaları var.
Demokratik bir hak olan protestoyu engelledikleri yetmiyormuş gibiiftira atıyorlar. Zaten sevgili(!) başbakanımız her zaman eziliyor. Darbelerde ezilmiş, bütün devlet kadrosunu ele geçirdiği halde ezilmiş. Vah vah vah...
GökTürk'te ODTÜ'lerin emeği çok fazla. Önce diyorlar ki Göktürk gibi harika iş... E o işi yapan ODTÜ'lülerin vizyonu, hayata bakışı sağlamdır. Sonra diyorlar ki bu heriflerin yetiştirdiği öğrenciler işte... Vay halimize. Yahu saçmalığın daniskası. Aptallık ötesi.
İktidar ve iktidar yalakaları hemen kınadılar ve hepbir ağızdan "molotof molotof" diye bağırmaya başladılar. Hayır emniyetin yayınladığı görüntülerde molotof yokken nerede merak ediyorum.
Görüntüleri bilen, bulan var mı ? Ama eski değil, şu son olay.
-
ilk gazı emniyet atmış olabilir hocam ama o öğrenciler oraya çanak çömlek patlatmaya gelmediler.24 saat önceden belirli yerlere taş ve şişe depolanması yapıldı.amaç tamamen başbakanın odtüye gelmesini engellemekti
basındaki görüntülerde sadece olayların başı ve başbakanın geldiği andaki görüntüler var.olaylar 3 gibi başlayıp 9.30da son buldu.yani bu süre zarfında sapanlı ve molotoflu saldırılar oldu
kısacası polis mecbur kalmasa o müdahale yapılmazdı
jayde tarafından 29/Ara/12 01:30 tarihinde düzenlenmiştir -
onu bunu bilmem de ordakilerin alayı terorist orospu çocukları
-
hadi bakalım; let the game begin..
-
saybirs bunu yazdı
onu bunu bilmem de ordakilerin alayı terorist orospu çocukları
diğer uydu atılırken neredeydilerde şimdi atılanda geliyorlar siyasete çevirmek istemem ama bence açını değiştir sende elinde bilgisayarlı gençliktensin
-
içinde biraz vatan sevgisi olan orayı öyle dağıtmaz ha haklı olabilriler ama bu şiddeti görünce aklıma pkklı piçlerden başka hiç bişey gelmiyor. solcuda olsa sağcıda olsan vatanını seven böyle yapmaz. Komünizmin sol görüşün arkasına sığınıp neler neler yapılıyor bla bla..
HeYeT tarafından 29/Ara/12 01:32 tarihinde düzenlenmiştir -
MEcbur kalmasa ?? Hocam öğrenciler yürürken gaz bombası atıyorlar direkt. Uyarı yok, birşey yok. Dediğim gibi emniyet tarafından kesilmiş görüntüler. CNN Türk'te olay başlangıcı vardı.
MAdem biliyordu polis niye uyarı falan kullanmadı tak diye gaz bombasıyla girişti ? Protesto yasal olmayan birşey değil. Zaten sıkıntı polisin haldur huldur dalması, başbakanın aptal saptal açıklamaları.
Darbeleri okuduysan, araştırdıysan ; önce sendikalar ile polis bozuşuyor, sonra üniversiteler karışıyor. Böyle bir durumda başkbanın soğuk kanlılıkla uyarması lazımdı. Türkiye'nin en seçkin 5 üniversinden biri olan ODTÜ öğretim üyeleri hakkında sen öyle konuşamazsın. Zaten ortam gerilmiş, polislerini saldırgan tavıra sokmak, üzeirne çıkıp langur lungur köşe başı serserisi gibi konuşmak aptallığn daniskası.
--
Öte yandan taş şişe depoladılar diyorsun da merak ediyorum nerden ulaştın bu bilgiye ? Nasıl ulaştın ?
-
saybirs bunu yazdı
onu bunu bilmem de ordakilerin alayı terorist orospu çocukları
yaklaşık 600 kişiden bahsediyoruz. Görüntülerde gördüğün gibi (dikkatini çekerim emniyetin görüntüleri), 10 kişiden fazla değil taşkınlık yapanlar. Diğerlri slogan atıyor ve yürüyor.
Kaldı ki toplamda 10 kişi yakalandı 2 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı, diğer 8 kişi ise tutuksuz yargılanma istemiyle savıcılığa sevk edildi. Dikkatini çekerim, istemiyle. Yani ortada suç , şu bu yok henüz yok.
Çok kesin ve çok keskin konuşuyorsunuz.
Zaten sizden olmayan ya Türk değil, yada tinerci. Ohh memleket ne güzel be. KEdni görüşünden değilse orospu çocuğu oluyor. Süpermiş. Tebrik ediyorum sizi. Türkiyenin böyle gençlere ihtiyacı var.
-
nasılmı ulaştım? ordaki polislerden biriyim
-
Öte yandan taş şişe depoladılar diyorsun da merak ediyorum nerden ulaştın bu bilgiye ? Nasıl ulaştın ?
benim ünide mersin olay olmadan önce çuvallların içinde getirip taş soda şişesi çalıların dibine yığınak yaparlardı hacım. kaç kere şahit oldum adamın içinde kin var. Hangi hükümet olursa olsun.
-
bensiz_aglama bunu yazdısaybirs bunu yazdı
onu bunu bilmem de ordakilerin alayı terorist orospu çocukları
diğer uydu atılırken neredeydilerde şimdi atılanda geliyorlar siyasete çevirmek istemem ama bence açını değiştir sende elinde bilgisayarlı gençliktensin
bak hocam pkk'li dememişim
terorist demişim dikkatını çekerim .
Devlet malına zarar veren teroristtir her ne olursa olsun
Hadi onu geçtim
İşini güzel yolla halletmek varken niye polise taş atıyorsun başka bişey atıyorsun ?
Doğuda polise taş atan çocuktan ne farkı kaldı bu şerefsizlerin onu söyler misin ?
Bunlar gibi vatan haini olacağıma vatanıma milletime hayırlı elinde bilgisayarlı gençlikten olmayı yeğlerim
@zumsuk : devlet malına zarar veren benim gözümde teroristtir orospu çocuğudur
not :videonun tamamını izlemedim net'im yavaş,polise molotof atanları görünce kapadım zaten
saybirs tarafından 29/Ara/12 01:38 tarihinde düzenlenmiştir
