Okullarda 3 Saniye Kuralı
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------Rahat durursanız hiç bir hoca size vurmaz. Rahat durmuyorsanız okulda ne işiniz var a.q. bırakın okumak isteyenler rahat rahat okusun siz de gidin çalışın, en azından ailenize yük olmazsınız.
-----------------------------öyle deme hocam sen hayatında hiç dayak yememişssin öğretmeninden galiba:D Bizim bi piç hoca vardı kendi hayatındaki sitresini bizim üzerimizde atıyodu.d
-
ya hoca 4. sn de vurdu derse :)?
hocam sen dayak yamemeye bakacan atarsada çekinmeden dalacan ama haklıysan ;)
-
Reberals bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
-----------------------------Rahat durursanız hiç bir hoca size vurmaz. Rahat durmuyorsanız okulda ne işiniz var a.q. bırakın okumak isteyenler rahat rahat okusun siz de gidin çalışın, en azından ailenize yük olmazsınız.
-----------------------------öyle deme hocam sen hayatında hiç dayak yememişssin öğretmeninden galiba:D Bizim bi piç hoca vardı kendi hayatındaki sitresini bizim üzerimizde atıyodu.d
-----------------------------Çok dayak yedim, hepsinde de haklıydı adamlar. fülüdü kafama kafama vuran kanlı nigar hanım hariç hepsi haklıydı. aslına bakarsan o da haklıydı be, bu yaşımdan sonra ağzıma o şeyi almam diyince fülüdü çalmayı bırakıp kafama vurmaya başlamıştı. Dayağımızı yerdik, disiplinimize giderdik, özürümüzü dilerdik okumaya devam ederdik, dayak olayı regülatördür, hocayla öğrenci arasındaki kin nefret duygusunu ortadan kaldırır, siz her boku yiyip sonra zeytin yağı gibi üste çıkmaya kalkışıyorsunuz, bu da eğitim sisteminin a.na koyuyor. Çünkü hoca sizinle başedemediğinde s.ktir et bunlara ders anlatmakla neden uğraşayım ki diyor, o da öğrenciler gibi laçka oluyor, neticede mezun olduğunda hiç bir s.kime yaramayan bir nesil çıkıyor ortaya.
-
ahaha :D yalan hocam o yok öyle birşey.
onunda sana 3 saniyede vurma hakkı var o zaman.
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
Reberals bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
-----------------------------Çok dayak yedim, hepsinde de haklıydı adamlar. fülüdü kafama kafama vuran kanlı nigar hanım hariç hepsi haklıydı. aslına bakarsan o da haklıydı be, bu yaşımdan sonra ağzıma o şeyi almam diyince fülüdü çalmayı bırakıp kafama vurmaya başlamıştı. Dayağımızı yerdik, disiplinimize giderdik, özürümüzü dilerdik okumaya devam ederdik, dayak olayı regülatördür, hocayla öğrenci arasındaki kin nefret duygusunu ortadan kaldırır, siz her boku yiyip sonra zeytin yağı gibi üste çıkmaya kalkışıyorsunuz, bu da eğitim sisteminin a.na koyuyor. Çünkü hoca sizinle başedemediğinde s.ktir et bunlara ders anlatmakla neden uğraşayım ki diyor, o da öğrenciler gibi laçka oluyor, neticede mezun olduğunda hiç bir s.kime yaramayan bir nesil çıkıyor ortaya.
-----------------------------hocam benim ağzımdan hocaya karşılık vericem diye bi laf çıktı mı ?
sadece 1-2 kişiden duydum bu kuralı öğreneyim dedim.
-
bu olaya seneler önce şahit olmuştum. hoca cocugu azarlıodu sonra saglam bitane gecirdi cocuga.arkasından cocukta hocanın suratına indirmişti bitane.hocanın kendisi şikayet etmişti cocugu fakat tayini çıkan kendisi oldu :D
-
Bu 3 saniye efsanesi yıllarıdr döner. 3 saniye kuralı denilen yalan salak saçma şeyi uygulayacağınıza size vuran eğitmeni hukukun sonu görünmeyen mağrasına hapsedip bir daha kimseye aynı şeyi yapmamasını sağlamak daha mantıklıdır. O kadar çok uğraşır ki bir daha kimseye eli kalkamaz. Eğitmenin öğrenciye el kardırması ne demek miş? Heleki bir öğrencininde bu şerefsizliğe tepki olarak aynı şeyi yapması? Okul müdürünün sırf insanları hizaya getirmek için beni suçsuz yere beni kurban seçip insanların önünde azarlamasından ve tokat atmaya kalkmasından sonra tokatı elimle engelleyip avazım çıktığı kadar "sen devletin memurunsun bende devletin öğrencisiyim devletin maaşını alıyorsun devletin sana verdiği hangi yetkiyle bana vuruyorsun diyerek azarladıktan sonra odanızda bekliyorum derhal gelin ailemi çağırın" diyerekten tüm planlarını altüst ettim üzerine tüm otoritesini alaşağı ettim. Hikayede fazla yok eksik var.
Diyeceğim odur ki şiddet birşeyi çözmez hukuk kuralları çerçevesinde öyle şeyler yaparsınız ki bir daha dokunamazlar size.
-
Ne senin ne de onun vurmaya hakkı var. Sonuçta o da memur. Dediğinde saçmalık. :) Şimdi ben ziraat bankasına gittiğim zaman sesli konuştuğum zaman beni vuruyorlar mı? Ağızlarını ...erim. :) Aynı hesap işte.
-
hiç bir öğretmen öğrencisine vuramaz. vurdu diyelim öğrenci karşılık veremez. gider şikayette bulunur. soruşturna geçirmesi zaten tüm memuriyet hayatını etkileyecek bir ceza olur öğretmene.
-
okulda basket potası varsa vuran hocayı oraya götür 3 saniye pota altında vurmadan durursa tekme tokat dal..bu ne lan 3sn nerden çıktı :D:D şaka gibi..kim ortaya attıysa fena halde keklemişler :) güldüm amk