folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Okullarda Mescit.Siz Ne Düşünüyorsunuz ?



Okullarda Mescit.Siz Ne Düşünüyorsunuz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek
    okullarda mescit bunun nesi normal olabilir ki. herkesin görüşüne dinine sonsuz saygımız var ama bilimle din kesinlikle birbirine karışamaz diye düşünüyorum. belki dinsiz biri olarak göreceksiniz beni ama dinde mantık yoktur. başlangıç kesinlikle tartışılamaz dinde. şüphe duymadan inanmaktır. bir nebzede olsa körü körüne inanmaktır. yani düşünmeyi bi yerden sonra sınırlar. bilime bu sınırlama ters düşer. bilim sınır kabul etmez. imkansızı tanımaz. bilimi bilim yapanda budur. zaten 100 metrede bir cami var. saygımız sonsuz onlara. zaten namaza gidiyorum diyince hocalarda izin veriyor. o zaman sorun ne. sırf kendi egolarını tatmin etmeye gösteriş yapmaya çalışmışlar bence. din gösteriş için değildir.. neyse kısaca okullarda mescit gereksizdir.. 

    ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    tamam okulda mescit gereksizdir onca camii vardır, oraya gitsinler. ama bu olayın bu kadar büyütülmesi yaygaraya verilmesi de ayıptır.

    ///______________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek
    kardes hepınıze gunaydın dıyorum ben gecen yıla kadar erzurum fen lısesınde okuyordum mescıt cemaat tarıkat ne arasanız var yanı bana hıc garıp gelmedı bu konu

    İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2007
    Erkek

    baron_27 bunu yazdı:
    -----------------------------
    tamam okulda mescit gereksizdir onca camii vardır, oraya gitsinler. ama bu olayın bu kadar büyütülmesi yaygaraya verilmesi de ayıptır.
    -----------------------------

    kesinlikle haklısın kardeş. dini küçük düşürmeyelim bu tarz tartışmalarla..


    ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek

    DecaMeroN bunu yazdı:
    -----------------------------
    ya bi gidin allaşkına özgürlük özgürlük diye diye şeriat getireceksiniz sonunda yavaş getirin. Eğitim kurumunda dini ibadetin yeri yoktur. madem çok olur diyorsunuz yönetmeliğe koyun. Çok mu din adamı olmak istiyorsunuz çıkın gidin imam hatipe camiye hoca olun. İmamın yeri Cumhurbaşkanlığı değildir. İmamın yeri camide vaaz vermektir. Düşünsenize her okulda küçük kiliseler , küçk mescitler , tapınaklar... Ne saçmalıyorsunuz siz ya ? Okul bu okul! Tapınak yada CAMİ değil... Namazını çok kılmak istiyorsan mutlaka iki adım ötede Cami vardır 4 minarelisinden. Millet sizin namazınıza niyazınıza mı karışıyor ? yoo... Okulda yönetmelik uyarınca dini faaliyetler olarak İbadethane yoktur. Aslada olmayacaktır , bir anadolu lisesi - imam hatip le karıştırılmaz. İmam hatip camiye hoca yetiştirir , Anadolu lisesi üniversiteye adam yetiştirir.
    -----------------------------

    görüyoz üni. ye yetişenleri , herşeyleri tam ya dinleri de tam sorsan sabah namazı kac rekat die, rekat ne yeni parfüm markasımı der, ölesine bi cüzdana islam yazdırmıslar ,zaten bi ara onuda mesele etmişlerdi, garipsemedim yani, millet okulda hapın esrarın mına koyuyo, ona laf yok , arada bi böyle bi haber cıkıo hobaaaaaaa kıyamet kopuo amg, lan yönetmelik yönetmelik diip duruonuz, yönetmelik die bişi mi kalmış, öyle okul varki(istanbulda) gözümle gördüm amg, adam sigara içio tuvaletin yanında içerde de deil, tuvalete de kaşarın tekini atmış işini bitirmiş, hoca caırıo(sigarayıda garipsemio nedense) gel derse die, lavugun cevabı" ya hoca dur bi sigara bitsin"  , yönetmelikmiş, anca böyle durumlarda ortaya cıkıo yönetmelik...okullar fuhuş, esrar yuvasına dönmüş sen neden bahsedion?

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heydarx
    Heydarx's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mayıs/2007
    Erkek

    Gavur bir millet olduğumuz için olmaz. Pardon bir kaç gavur ülke buna izin vermişti. (yani okulda mescide) demekki biz daha gavuruz. En gavur biziz afferin bize. (Biliyorum bizim ki gavurluk değil, irtica şey olmasın diye yapıyoruz. Öyleya ne kadar gavur olursak irticayı o kdar çok sindiririz)

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hitbaytar
    hitbaytar's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Eylül/2005
    Erkek
    PARLIAMENT bunu yazdı:
    -----------------------------

    Tarih bilimi hakkında ufak sempatisi olan veyahut bu bilimle haşır neşir olan bir insan şunu bilir ki; "Zamanla İslamiyet yerine başka bir din benimseyip bu dine uyan Türk toplulukları, kabileleri zamanla Türklük özelliklerini kaybedip asimile olmuşlardır."

    Örnek vermek gerekirse, "Slavlar"... Köken olarak Türk seceresine bağlı bu topluluk, zaman içerisinde milli karakterlerini(öz benliklerini) teorik olarak uygulayabilecekleri İslam dininden uzaklaşıp Hristiyanlığı kabul ettikleri için; Türk özelliklerini koruyamayıp yabancı milletlerle kaynaşıp zaman içinde bu kültür içinde erimiş ve Slav'laşmışlardır...

    Dolayısı ile şuanki Türkiye'nin konumu, tamamen yabancı kültürlere maruz kalan, ve görünüş olarak Türk'lere asla benzemeyen[ruh halleride çoğunlukla]bir sürü genç görüyoruz kalabalık metropollerde..

    Asıl Türkiye'ye dayatılmak istenen bu saçma mesaj zamanla toplumu katı kurallarla birlikte sadece ismen Türk olmaya maruz bırakıyor.

    Çoğunuz Atatürk İlkeleri diyorsunuz, biliyoruz ki; Mustafa Kemal Atatürk dinsiz, ateist, materyalist bir insan değildi. Sadece zamanın şartlarında din maskesi altında, yobazlık ve saçmalıklarını sürdürmek isteyen bir takım azınlıkları tamamen kurutmak için uyguladığı tek mantıklı yol, "laiklik"tir.

    [Şartlar değişti ve artık herşey şeffaf...]

    Bunun açık örneği Yeni Türkiye Cumhuriyet(1923) kurulurken, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Resmi Dini İslam'dır" ibaresidir.

    [Şartlar değişti ve artık herşey şeffaf...] 

    Bu maddenin değiştirilmesinin asıl sebebi, azınlıklara maddeden dolayı hak bulmalarını engellemek ve dış müdahalelere açılan yolu tamamen tıkamaktı.

    [Şartlar değişti ve artık herşey şeffaf...] 

    Velhasıl, okullarda mescidlerin bulunması toplum için katiyen zararlı değildir; birinci etken toplumsal kaynaştırmayı, adaleti, barışı sağlayacaktır. Türklerin asıl kimliklerine ve kültürlerine dönüşlerini hızlandıracaktır ve tıpkı İbn-i Sinâlar, Mimar Sinan benzeri asıl temel çekirdekten yetişecek insanlara sağlıklı ortam sunacaktır.

    Bilinmelidir ki, bu toplum bu ülke ne çekti ise, Atatürkçü maskesi altında yiyip içen, milli benliğinden haberi olmayan üçkağıtçı lanet rektörler, enteller, burjuvalar ve sömürgeciler yüzünden acı çekmekte..

    Millet olarak başarı sağlamak, eğitim, öğretim ve ibadetin hür ve özgür bir ortamda, birebir kaynaşmış şekilde yürütmekten yola çıkılarak sağlayabilir..

    Sorarım size... Hiç !hakiki müslüman!, !hakiki dindar! öğrenciden, adamdan vesaireden kapkaççı, miskin, tecavüzcü, hapçı, yobaz, ahlaksız, namussuz adam gördünüz mü?

    Sonuç itibari ile, toplumun düzelmesi için, âhlak, barış ve insan sevgisinin olması zorunludur; bu da İslam, İslamiyet dininde hakiki ve mantıki bir şekilde mevcuttur.

    Türkiye'ye, anayasaya, kanuna, millete zarar vermiyorsa bu uygulamaların kısıtlanması ve ambargoya gidilmesi tamamen safsata nedenlerde donatılmıştır; ki aşikar bir şekilde görünen hiçbir tahribat ve yıkım yoktur; tersine milliyetçiliğe olumlu ve Atatürk İlkeleri ile dost ve uyumcu bir yapısı vardır.

    Sözüm onlara: "Yoksa siz batı tokadını şiddetli bir şekilde yüzünüze vuracak ve ülkenize akınlar düzenleyecek diye mi endişeleniyorsunuz?"

    "Cesaret odur ki, başka uluslar için değil, sırf kendiniz için yaptığınız iyilikler ve iyi ihsanlardır; ve bunlara(?) karşı pısırık olmaktansa ulusunu omuzlamayı görev edinmektir."

    *Deniz Baykal, Hınçal Uluç ve birtakım entel insanların kulakları çınlar umarım, hatta patlar..

    Ekstra eklenti(EDIT): Okullarda kilise olmasının tezi saçmadır. Niçin? Uluslararası ilkelere ve Atatürk ilkeleri ile ile bağdaşan asıl ilke: "...Kendini Türk hisseden herkes, bir toprak parçasını vatan edinden herkes Türktür..."

    "Toprak parçasında benimsenen asıl düşünce(Türklük mesela), toprak parçasında asıl benimsenen madde(1. ve 2. anayasa maddesi gibi mesela), toprak parçasında asıl benimsenen ülkü(din mesela) o toplumu yansıtır ve o toplumun zaruri ihtiyacıdır. Bu ülkede Türk(fikren ve zikren) olanları sayısı %99.1 ise, bu ülkede Müslüman olanların sayısı %99.7 ise sizce kilise(ibadethane hakkı) topluma mı aittir, azınlıklara mı aittir?

    V.
    -----------------------------
    deca ve deca gibi düşünenlerde şunu bi okusun , özellikle son paragrafı....

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2005
    Erkek
    Antikky bunu yazdı:
    -----------------------------
    sahmaran bunu yazdı:
    -----------------------------

    Derslere, kimseye bi zarar olmadan namaz kilmak çok güzel.

    Yada her okulun yanibasina bir mescit olmali, giden gider gitmeyen bakar öle :D 


    -----------------------------

     

    Sonra kılanlar birleşip,kılmayanlara neden kılmıyorsunuz lan siz allaha inanmıyormusunuz diecekler,zorlama olacak.Bir grup kılmayan dövülecek.ve sonrası.

    Oruçlardan hiçmi akıllanmadınız?
    hiçmi göremiyorsunuz örneklerini.

    Okulda eğitim alınır.Namaz kılacaksın gidersin,camide nerde kılınıyorsa orda kılarsın bu kadar kolay.

    müslümanın ne kadar müslüman olduğunu görmek için,sivas'ı hatırlamanız kafi..


    -----------------------------

    Yuh be arkadaş bahaneye bak.Ben sana niye namaz kılmıyorsun diye soruyormuyum bu kadar aciz bu kadar korkakcabir laf ne diyim Allah kurtarsın.İslamiyet hoş görü dinidir eğer birilerini zorla dine çağırıyorsa yada dine devetine icabet etmedi diye ortalığı karıştırıyorsa bunun islam diniyle bir alakası yoktur.Direkt caniliktir .Bunlar istisnalar bokunu çıkartanların yaptıkları şeyler hangi gerçek müslüman senin dediklerini yapar.


    Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Kayıt Tarihi: 29/Haziran/2003
    Erkek
    hitbaytar bunu yazdı:
    -----------------------------

    deca ve deca gibi düşünenlerde şunu bi okusun , özellikle son paragrafı....


    -----------------------------

    Okudumda bana ve benim gibilerden kastın dediklerine diyeceğine , git bunu yönetmeliğe söyle :) Burada harcıyorsun kendini falla , dersleri La ilahe illallahla açalım birde ne güzel olur dimi :) Anadolu liselerinde Kuran Kursuda olsun. Üniversitelere ileri İslami dersler konulsun , ne güzel olur tam senlik olur heryer ha ;)

    Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2005
    Erkek
    HolySeclorum bunu yazdı:
    -----------------------------
    lifeless bunu yazdı:
    -----------------------------

    Okulda mescit olması bence çok doğal sonuçta halkının %90 küsuru müslüman olan bi ülkede yaşıyoruz. Her dindar olanın imamhatipe gitmesi gerekmez bence. Adam öğlen arası camiye mi gitsin ? Hadi yakınlarda cami yoksa ? ki olsa bile mesela ikindi namazında tenefüste gitmek zorunda kalkıp 10dk tenefüs içinde camiye mi gitsin ? bence büyütülecek bi durum yok. gayet doğal isteyen kılar namazını gider dersine.

    -----------------------------

    O yaşta namazı düşüneceğine gitsin dersini düşünsün. Nasıl normal karşılanırmış bu olay.Evet çok istiyosa öğlen arası camiye gitsin. Başkalarının telkinleriyle dindarmı olunurmuş,namazmı kılınırmış.Okul devlete meydan okunacak yer mi?Yaptıklarının bilincinde bile değiller,bi çobanın peşine takılmışlar öyle boş boş gidiyolar...


    -----------------------------Holy cim başkalarının telkiniyle olduğunu nereden biliyorsun bakim???

    Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
Toplam Hit: 16435 Toplam Mesaj: 151