folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Okullardaki Son Durum (Gözlemlerim)

Okullardaki Son Durum (Gözlemlerim)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OdiN
    OdiN's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

yazdıklarımı anlamayan bazı arkadaşlar türklerin dini taa öteden beri şamanizm falan demişler, ben ne yazmışım? 1000 yıldır demişim, ki burada MÜSLÜMAN selçuklu devletini kast ettim, ama şimdi baktım da yine türk olan karahanlı devleti 840 yılında islamı kabul etmiş, ee islam 6. yüzyılda kabul gelmiş bir din? siz daha neyin hesabındasınız? bundan 5000 yıl önce mi islamı seçmiş olsalardı demek istiyorsunuz :)

ayrıca türklerin islama hizmet etmesi müslümanlığından önce olmuştur, abbasilerin ordusu ekseriyle türk'tü..

neyse daha fazla konuşmaya gerek yok, şaman olmak istiyorsan ol, hatta daha geriye git pagan ol sana karışan eden yok..

kaptan isteyen şaman isteyen pagan olsun diyosun ama adamların demek istediği şey kendi tercihlerini yapabilecek, bilgili, dinden korkup günah diyerek birşeyi yapmamak yerine bu yanlış, saygısızlık diyerek birşeyleri yapmamayı öğrenmiş insanlar yetiştirmek istiyorlar..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    OdiN bunu yazdı
    kaptan isteyen şaman isteyen pagan olsun diyosun ama adamların demek istediği şey kendi tercihlerini yapabilecek, bilgili, dinden korkup günah diyerek birşeyi yapmamak yerine bu yanlış, saygısızlık diyerek birşeyleri yapmamayı öğrenmiş insanlar yetiştirmek istiyorlar..

hocam türkiye gerek geçmişinde gerekse günümüzde müslüman halklardan teşekkül ediyor. Anlamadığım nokta, neden amerika ya gidip de ya hristiyan inancına göre yetiştirme nesillerini demiyorsun da halkın ekserisi müslüman olan bir ülkede bu gibi bir teklifde bulunuyorsun? 

bir müslüman dine yabancılaşamaz, müslüman demek Allah ın kanunları kabul etmiş demektir. dinsiz bir yaşam istiyorsan kuzey kore, çin v.s. seni bekliyor. (zamanında süleyman demirel, başörtüsüyle okumak isteyenlere suudi arabistan yolunu göstermişti, şimdi hakimiyet diğerlerinin eline geçti onlar da aynılarını yaşatıyorlar.. ) Saygısızlık kavramı islam'da çok farklı. Yani sen küçücük bir çerçeveye alıyorsun. Senin mantığa göre zina helaldir o halde? Ama İslam'da haramdır.  Şimdi yetişen çocuk sadece müslümanım diyecek ama yaşantısı gayr-i müslim gibi olacak?  Böyle bir şey olur mu yaa :) 

Bugün bir kesimin bağrış çağrışları hiç şüphe yok ki, türkiyedeki islami hareketin yükselmesidir. Şuanki hareketin namuslu, doğru dürüst insanlardan teşekkül ettiğini söylemiyorum ama açıkça görülüyor ki yükseliyor. İşte o yüzden son çırpınışlar oynanıyor.. Ama önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, buna kimsenin gücü yetmeyecek, bu ilahi bir kader.. Aslında dönecektir..

unbalanced tarafından 09/Şub/14 13:02 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

bin yıldır veya tarihin başından beri milletin çoğunluğunun hangi dinden olduğu hiçbirşeyi haklı çıkarmaz. her insan yeni bi hayattır. hakları vardır, olmalıdır. neden amerikaya gidip hristiyan yetiştirme demiyormuşlar? aslında cevap vermek bile gereksiz. 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    OdiN bunu yazdı

hocam türkiye gerek geçmişinde gerekse günümüzde müslüman halklardan teşekkül ediyor. Anlamadığım nokta, neden amerika ya gidip de ya hristiyan inancına göre yetiştirme nesillerini demiyorsun da halkın ekserisi müslüman olan bir ülkede bu gibi bir teklifde bulunuyorsun? 

bir müslüman dine yabancılaşamaz, müslüman demek Allah ın kanunları kabul etmiş demektir. dinsiz bir yaşam istiyorsan kuzey kore, çin v.s. seni bekliyor. (zamanında süleyman demirel, başörtüsüyle okumak isteyenlere suudi arabistan yolunu göstermişti, şimdi hakimiyet diğerlerinin eline geçti onlar da aynılarını yaşatıyorlar.. ) Saygısızlık kavramı islam'da çok farklı. Yani sen küçücük bir çerçeveye alıyorsun. Senin mantığa göre zina helaldir o halde? Ama İslam'da haramdır.  Şimdi yetişen çocuk sadece müslümanım diyecek ama yaşantısı gayr-i müslim gibi olacak?  Böyle bir şey olur mu yaa :) 

Bugün bir kesimin bağrış çağrışları hiç şüphe yok ki, türkiyedeki islami hareketin yükselmesidir. Şuanki hareketin namuslu, doğru dürüst insanlardan teşekkül ettiğini söylemiyorum ama açıkça görülüyor ki yükseliyor. İşte o yüzden son çırpınışlar oynanıyor.. Ama önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, buna kimsenin gücü yetmeyecek, bu ilahi bir kader.. Aslında dönecektir..

Yabancılaşamaz demişsin ama kusura bakma yabancılaştılar. Çoğusu öyle.

Cübbeli Ahmet hoca ve diğer saçma-sapan hacıhoca tayfaları ile Buhari'nin "Hz.Peygamber'in Sözleri" diyerek ortaya koyduğu "İçki içerdi, cuma namaz kılarken öldü cennete gitti" laflarına inanıyor. 

Belki bu yazdığım hadis örneği değildir ama inan buna benzer şeyler çok.

Böylelikle yabancılaşıyorlar. Misal Kuran-ı Kerim'de "İçki içen 40 gün yaklaşmasın namaza" ibaresi gördün mü? Hayır.

"Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, cünüp iken-yolcu değilseniz-gusledinceye kadar namaza yaklaşmayın. Hasta veya yolcu olursanız, yahut abdest bozduktan veya kadınlarınızla münasebette bulunduktan sonra su bulamayacak olursanız, temiz bir toprakla teyemmüm ederek yüzünüzü ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah çok affedici, çok bağışlayıcıdır. (Nisa Süresi'43)" der aslında. 

Fakat okulda bazı hocalar bu hadis midir, bişiy midir nedir artık "40 gün yaklaşmayacaksınız olalalallala" der. 

Ben mesajımı burada sonlandırıyorum. Din üzerinden bu tür şeyleri tartışmak yersiz.

Daniel-Koo tarafından 09/Şub/14 13:28 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sml
    sml's avatar
    Erkek

kafalarına silah dayamışlarda  tehtid etmişler gibi degilmi hacım, sanki zorla yaptırmışlar

ikna ederek güzellikle yapsalardı bunların hiçbiri olmazdı halbuki, kimseyede rahatsızlık verilmezdi

çok kötü beterin beteri  insan bunlar

kaka kötüler :D

nayzingraftzentlinkarl__os1
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@Prometheus, sana kimse müslümanlığı zorla dayatmıyor,zaten değilsin :) ayrıca islami bir idarede gider dersin ben müslüman değilim, onlar da seni özgür bırakır, dinin neyse ya da ne değilse o şekilde yargılanırsın. müslüman olmayan biri islam kanunu ile yargılanmaz zaten (örneklerini araştırabilirsin), bunu türkler yıllar önce önce yapmış,çok hukuklu devlet olarak, 21. yüzyılda bu seviyeye gelen tek devlet şuan ingiltere, 6 tane şeriat mahkemesi var, müslümanlar toplumu ilgilendirmeyen konularda orada yargılanıyorlar, bilmem kaç milyon müslüman için açılmış bu.. türkiye halkının çoğu müslüman olduğu halde bırak şeriat mahkemesini, ş yi bile kabul edemiyor insanlar.. ne acı.. işte medeniyet dediğin böyle bir şey.. elin gavuru bile kendi kanununu müslümanlara tatbik etmekten utanıyor, bir de sizin düşündüğünüz şeylere bak.. evet haklısın, cevap bile vermeye gerek yok ;))

@Daniel-Koo, ben hacı hocalara bakmam, beni onlar bağlamaz, benim referansım kur'an. oradan yola çıkarak söylüyorum, dine yabancı olmak dinsizliktir bundan öte söz yok.. türkiye de din eğitimi adam gibi hiç bir zaman verilmediği için böyle hoca tipleri çok çıkmıştır. zamanında orta çağdaki kilisenin yerini bu adamlar almıştır diye düşünüyorum, çünkü baya zenginler (hepsi için konuşmuyorum tabi..) .. bu tarz adamlar silinip gidecekler, şüphem yok..suç aslında o adamlarda da değil hocam, elini vicdanına koy, kaç kişi kur'an ı okumuştur (türkçe olarak)? ateistler, müslümanlardan daha çok kur'an okumuşlardır hiç şüphesiz..  işte müslümanlardaki bu tembellik, aymazlık bu hale düşürmüştür.. Allah ın dininden el çekersen, böyle çamura yuvarlanırsın işte.. Ondan sonra türbelere koşup, boş cüzdan koyarlar para gelmesi için, kalemlerini türbe duvarlarına sürerler sınavlarda başarılı olmak için, ya da kağıda ev falan çizip ev olmasını isterler..  Allah aklını kullanmayan bir topluluğu pisliğe mahkum eder ayetini bunlar üzerinde görüyoruz..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

Bu dersleri görücek olan çocuklar gençler ama yine münakaşasını büyükler yapıyo. yani yine bir sikin değiştiği yok. 

yalnız şöylede bişey var ben üni. de canlı canlı şahit oldum adam'ın cümlesin şu oldu " allaha inanmayan adam bana ne öğretebilir ki?" dediği insanda paleontolog prof.

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

götümle güldüm. peki şeriat el kesme kararı verince napıyor ingiltere?

birşey daha, kafanda siz biz diye ayırıp süleyman demirele kadar bize yazmışsın oha ama nedense en müslüman adam bile işine gelmiyorsa senden değil. önce bi mantık hatalarını düzelt hacı. o kadar saçma şeyler yazıyon ki cevap yazsam nerden başlayacağımı şaşıtıyorum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

Boşunaya bir tartışma

Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

@Prometheus, sana kimse müslümanlığı zorla dayatmıyor,zaten değilsin :) ayrıca islami bir idarede gider dersin ben müslüman değilim, onlar da seni özgür bırakır, dinin neyse ya da ne değilse o şekilde yargılanırsın. müslüman olmayan biri islam kanunu ile yargılanmaz zaten (örneklerini araştırabilirsin), bunu türkler yıllar önce önce yapmış,çok hukuklu devlet olarak, 21. yüzyılda bu seviyeye gelen tek devlet şuan ingiltere, 6 tane şeriat mahkemesi var, müslümanlar toplumu ilgilendirmeyen konularda orada yargılanıyorlar, bilmem kaç milyon müslüman için açılmış bu.. türkiye halkının çoğu müslüman olduğu halde bırak şeriat mahkemesini, ş yi bile kabul edemiyor insanlar.. ne acı.. işte medeniyet dediğin böyle bir şey.. elin gavuru bile kendi kanununu müslümanlara tatbik etmekten utanıyor, bir de sizin düşündüğünüz şeylere bak.. evet haklısın, cevap bile vermeye gerek yok ;))

@Daniel-Koo, ben hacı hocalara bakmam, beni onlar bağlamaz, benim referansım kur'an. oradan yola çıkarak söylüyorum, dine yabancı olmak dinsizliktir bundan öte söz yok.. türkiye de din eğitimi adam gibi hiç bir zaman verilmediği için böyle hoca tipleri çok çıkmıştır. zamanında orta çağdaki kilisenin yerini bu adamlar almıştır diye düşünüyorum, çünkü baya zenginler (hepsi için konuşmuyorum tabi..) .. bu tarz adamlar silinip gidecekler, şüphem yok..suç aslında o adamlarda da değil hocam, elini vicdanına koy, kaç kişi kur'an ı okumuştur (türkçe olarak)? ateistler, müslümanlardan daha çok kur'an okumuşlardır hiç şüphesiz..  işte müslümanlardaki bu tembellik, aymazlık bu hale düşürmüştür.. Allah ın dininden el çekersen, böyle çamura yuvarlanırsın işte.. Ondan sonra türbelere koşup, boş cüzdan koyarlar para gelmesi için, kalemlerini türbe duvarlarına sürerler sınavlarda başarılı olmak için, ya da kağıda ev falan çizip ev olmasını isterler..  Allah aklını kullanmayan bir topluluğu pisliğe mahkum eder ayetini bunlar üzerinde görüyoruz..

Evet okumuştur. Ateist'in mantığına uymamıştır ayrılmıştır. 

Suç tam olarak o adamlarda hocam. Kendisine iletilen bir dini sorgulamadan, araştırmadan yeni nesile aktarmaya çalışıyorsa kendisi de hatalıdır. 

Sen de belirtmişsin, ben de belirteyim. Kuran-ı Kerim'i anlayabilmem için hacı-hoca, hadis ve mezheplere ihtiyacım yok.

O diğer hatalılar ile burada ayrılıyor aslında diğer insanlar. Referansı Kuran-ı Kerim olması gerek. 

ne diyon?
Toplam Hit: 5015 Toplam Mesaj: 46