Okumadan Ölmemek Gerek Dediğiniz Kitaplar Nelerdir?
-
Arkadaşlar, 30 yaşına geldim ama malesef ki kitap okuma konusunda yıllarımı boşa harcadım.
Klasikler dahil çoğu kitabı okumadım. okumanın yaşı olmaz mantığıyla kendimi, karakterimi, psikolojimi, yaşama hayata bakış açımı genişletecek ufkumu açacak ve olgunlaştıracak kitap önerileri istiyorum.
O kadar fazla kitap var ki bu kitap çöplüğün de de boğulmak sıkılmak istemiyorum.
Kişisel gelişim zırvaları olmayan altın kitap önerileriniz varsa bilindik bilinmedik lütfen önerin. önerirken de 2-3 cümleyle ne anlattığını çıtlatırsanız müthiş olur. Sadece isim verip bunu oku biraz yavan kalır. Zamanım dar ve okumam gereken kitapların arada kaybolmasını istemem.
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Bir kütüphane oluşturacağım evimde aldığım kitapları isteyenlerede emanet verebilirim değiş tokuş yapabiliriz okuma furyası bile başlatabiliriz zamanla belki
-
Kuran, Tevrat , incil.
-
Adam Fawer
Olasılıksız
Empati
Dam Brown serisi
İhanet noktası
Dijital kale
Kayıp sembol
Başlangıç
Cehennem
Melekler ve şeytanlar
Davinci şifresi
-
https://tr.wikipedia.org/wiki/MEB_100_temel_eser_listesi_(orta%C3%B6%C4%9Fretim)
-
1 - Kürk Mantolu Madonna (Sabahattin Ali) - kesinlikle okunmali.
2 - Olasılıksız (Adam Fawer)
3 - Nineteen Eighty-Four (George Orwell) - asiri klasik oldu bu ama okunmali
asagidakinden ise uzak durulmali :P - olasiliksiza aldanip aldim, yarisina gelemedim.
Empati (Adam Fawer)
-
samaccc bunu yazdı
Adam Fawer
Olasılıksız
Empati
Dam Brown serisi
İhanet noktası
Dijital kale
Kayıp sembol
Başlangıç
Cehennem
Melekler ve şeytanlar
Davinci şifresi
aga ben olasiliksizi soluksuz bitirip, empatide patladim ya. ilerleyemedim bir turlu.
-
Kitap okumanın, film izlemekle aynı vakit kaybı olduğu görüşündeyim çünkü kitapların %90ı farazi senaryolardan ibaret. İnsanı geliştiricek medyanın öğretici olması gerektiğini savunuyorum, okunan kitap kişiye birşeyler katmalı. Yetişkin bir insanın eğlence dışında roman okuması bana saçma geliyor.
Edit: Tavsiye vermeyi unutmuşum Popüler Kültür Kitapları öneririm başlangıç olarak
Weldox tarafından 31/Mar/23 18:12 tarihinde düzenlenmiştir
Zamanın kısa tarihi -
Mevlana hazretlerinin mesnevisini okumanı şiddetle tavsiye ederim hocam.
-
1984
cesur yeni dunya
Bozkurt (ataturkun kendisi hayattayken yazilan biyografisi)
Daha cok var da aslinda sen nelerden hoslanirsin ilgi alanlarin nelerdir ne gibi filmleri seversin ona gore okuyacagin kitap belli olur
-
Kutsal Savaş-Susurluk Raporu
-
Ali Seriati - Dine Karşı Din
Sahaftan eski basımını temin edip okuyun. Güncel basimları tarumar edilmiş söylentisi var.