Okumadan Ölmemek Gerek Dediğiniz Kitaplar Nelerdir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jocus
    jocus's avatar
    Erkek

Platon - Devlet,

Michel Foucault - tüm kitapları. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek

Go go go

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    CISSP bunu yazdı

@unbalanced teşekkür ederim borsa ile ilgili kitapların hepsini okudum aalttakileri sipariş geçerim 1 haftaya digerlerinide yavaş yavaş alırım 

https://www.kitapyurdu.com/kitap/bahse-var-misin/488467.html&filter_name=bahse+var+misin tavsiye ederim.

https://www.kitapyurdu.com/yazar/robert-greene/5428.html

bu kitabi ilk kez duydum hocam, pek bir bilgi de yok zaten satisi da pek olmamis, yorumlara bakinca onlar da olumlu degil. Icerigine baktim da ben almazdim ama tabi gidip kitapcida incelenebilir de.. 

Bir cok sey icin robert greene'in kitaplari yetecektir, zaten onlarin hepsini okursan ermis olursun. 

Bu arada internetten bir arastir hangi siralamayla okuman gerektigine bak.  mesela https://chilkibopublishing.com/what-order-should-i-read-the-robert-greene-books/ 

bu arada yatirim ve borsa ile ilgili yanlis hatirlamiyorsam Efe Bulduk'un tavsiye kitaplarinin listesini almistim

unbalanced Robert Green kitaplarını aldım sıralama alttaki gibi mi olacak verdigin adreste öyle gözüküyor araştırmadım sana sorayım dedim.

1. The Laws of Human Nature.
    2. The 48 Laws of Power.
    3. The 33 Strategies of War.
    4. Mastery.
    5. The Art of Seduction. 
    6. The 50th Law.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Kitap okumayı sevmiyorsun ama kendine bir şeyler katacak kitap arıyorsun.. Öncelikle az kitap okumuş insanların kitaptan daha çabuk sıkılma ihtimali fazla. 

Kitap okumak bir boş zaman aktivitesi değil de, yemek gibi su gibi bir ihtiyaç olmalı. O yüzden kendin için bir zaman ayırıp kitap okumaya başlayabilirsin. 

Bir kaç tavsiye vereyim kendine bir şeyler katabileceğin kitaplardan 

:59 saniye 

Bu kitap kişisel gelişim kitabı gibi görünse de aksine tamamen bilimsel makalaler eşliğinde insan psikolojisi üzerine yazılmış enfes bir kitap. İnanırsan aya bile zıplarsın zırvaları yok. Eğer çevrene farklı bir gözle bakmak ve insanlarda etki bırakmak istersen tavsiye ederim. Çok fazla konuya değiniyor kitap. 

Babil'in en zengin adamı 

Bu kitabı tbtden biri tavsiye etmişti. Sanırım 3000 yıl önce bulunan tabletlerden oluşturulmuş bir hikayeyi anlatıyor. Orada zengin birinin öğütleri ve diğer insanlara tavsiyelerini göreceksin. Günümüz insanından çok da farkı olmadığını göreceksin ve güzel öneriler var. Ben çok severek okudum. 

Beyinde ararken bağırsakda buldum

Yazarın kendisi sinirbilimcidir. Bu kitap bağırsaklarla ilgili enfes bir kitap. Hemen hemen bir çok kararının bağırsaklardan geçtiğini öğreneceksin. Bağırsağın neden 2. Beyin olduğunu ne kadar önemli organ olduğunu göreceksin. Evleneceğin kıza bile kararı bağırsağının verdiğini öğrenip şaşıracaksın ;)  yazarın kadın beyni erkek beyni diye de kitabı var o da güzeldi ve 3 cilt romanı var enfes. Bir solukta 1000 lerde sayfa okunabiliyor. Kitapları beğenme garantilidir. Beğenmediğin kitabı geri iade ederek parasını alabiliyorsun. 

Tongue fu 

Sözlü savunma sanatı. Bu kitabı henüz okuma fırsatım olmadı ama çok araştırmıştım. Karşıdakinin söylediklerine karşı iyi cevaplar vermeyle ilgili. Daha etkili iletişim için iyi bir kitap. Saldırı için ise ikna psikolojisi 

Siddhartha 

Kısa ve değişik bir kitap. Hindistan'da geçiyor olay. Zengin bir ailenin çocuğu, Hindistan'ın en fakirleri olan bir gruba katılıyor. Çok değişik şeyler yaşıyor. Kendini dinlemek için iyi bir kitap. Bana farklı ve güzel geldi.

Stefan Zweig'in kısa hikayeleri var yaklaşık 80 sayfalık kitapları var. Onlar gayet güzel hikayelerden oluşuyor. Ne kadar sana bir şey katar bilmiyorum ama okumayı sevdirecek kitaplar. 

Hayatın Kaynağı 

Bu kitabı tbtden bir arkadaş tavsiye etmişti. 1000 sayfalık bir kitap ama fiyatı pahalı ve yayınevinin biri artık basmıyor. Başka bir yayınevi basmaya başladı. Bir inşaat mühendisinin hayatını anlatıyor. Toplumun bakış açısı yerine bireyselliğin daha doğru olduğunu anlatıyor. Ben çok beğenmiştim ve baya da bir etkisi altında kalmıştım. 

İnce memed 

Bu kitabı yıllar önce okudum ve okuduğumda nasıl bu kadar geç okudum bir kitabı diye kendime kızmıştım. 4 ciltllik bir kitap. Adana'da ağalara karşı bir hareketi anlatıyor. Memed sisteme karşı çıkıp dağlara gidip eşkiya oluyor ve ağaya, ağalara karşı mücadeleye giriyor. Yaşar Kemal harika bir yazar

Şuanlık aklıma gelenler bunlar.. bir kaç kitap daha var, isteyen olursa başka yazarım.. 

:59 saniye Yi senin önerin üzerine almıştım. Şu an okuyorum ve sırf teşekkür etmek için geldim. Uygulanabilir ve kesinlikle işe yarayacak birçok not çıkardım. Teşekkürler...

Selam ve dua ile...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@CISSP mesajı yeni gördüm pardon hocam. 

Bu sıralamalar aslında biraz öznel. O yüzden illa bu sıra olacak diye bir kaide yok. İlk basım tarihine göre de okuyabilirsin. 

@vegapc beğenmene sevindim. İçerisinde bir kaç taktiği kullanıyorum ve işe yarıyor :) 

Ders kitabı hariç ilk kez bir kitaptan bu kadar not çıkardım. 

Çok fazla güzel kitap var ama bu yıl okuma işini erteledim, ara ara okuyorum. Seneye umarım yeniden başlayacağım. Daha iyi bir zamanlama kurgulamak gerek. 

Kitap okumanın tadını alan insanlar kolay kolay kitapsız yaşayamaz. Bu alışkanlığı elde etmek için de sevdiğiniz alanlarda kitaplar okuyun. 

Mesela oyun alanında çalışıyorsanız ya da çalışmak istiyorsanız Kan, Ter ve Pixeller kitabını okuyabilirsiniz örnek olarak

unbalanced tarafından 25/Nis/23 13:00 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

gençliğimde mobi-epub-pdf vesaire formatlarda online kitap indirebildiğim telegram grupları vardı.

bir göz atayım dedim, hiçbirini bulamadım.

varsa bilen gören pm'den yeşillendirebilir (: konu public.

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek

konuyu güncelleyelim önerilere devam :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

ekitap.site

Birçok kitabı buradan bulabilirsiniz. 

Zülfü Livanelinin bir çok kitabını önerebilirim. 

Son Ada gerçekten beğendiğim bir kitabı, güzel bir distopya anlatılıyor. Her şeyin çok güzel olduğu huzurlu, mutlu bir ada huzursuz ve yaşanması çileli bir hale geliyor hikayede. Bir solukta okunabilecek bir kitap.

Mutluluk, 2007de filmini de çektiler. çok anlatmaya gerek yok :) Okurken keyif aldım gerçekten. 

Okumadıysanız klasiklerden Otomatik Portakal, Şeker Portakalı'nı okuyun. Görece kısa kitaplar, fazla vakit  almaz okuması. Yüzyıllık Yalnızlık, birazcık uzun ama ayrılan vakite değer.

Ramachandran'ın "Öykücü Beyin"i önerebilirim. İnsanlığın beynin nasıl çalıştığını anladığını hastalar, deneyler ve olaylar üzerinden basitçe ve çok güzel anlatıyor.  

punto cero
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Okuma abi.

Bol bol bira iç, çerez ye masterchef izle.

Cehalet mutluluktur.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek

@unbalanced  konuya yeni eklemelerini bekliyoruz :)

konu günceldir.

Toplam Hit: 8311 Toplam Mesaj: 83
kitap önerisi