Okumadan Ölmemek Gerek Dediğiniz Kitaplar Nelerdir?
-
kazasker1 bunu yazdıfuturist bunu yazdıkartalenes bunu yazdı
Bende şöyle bir durum oluştu Amazondan toplu kitap almaya başladım her seferinde 10-15 kitap gibi ama hiç birisini okuyamadım. Ne zaman kitap okumaya yeltensem kafam başka taraflara dalıyor okuduğumu anlamadan boşluğa düşüyorum. Hiç bir şekilde yoğunlaşamıyorum sürekli dikkatim dağılıyor. Oysa ne çok severdim okumayı..
Lütfen bi akıl verin üzülüyorum kitaplığımdakileri görünce :(
kafanın daldığı yerlere neden daldığını çözmeden bu sorunu pek kolay atlatamazsın.
mesela bir arkadaşınla mı bozuksun.
ya barışacak yada tamamen onu sileceksin
yada eğer kalp kırıklığı gibi birşey ise onu düşünmemeyi sağlayacak bir motivasyonda birşeyler okuyabilirsin
işten dolayı zihinsel yorgunluk varsa yeni iş için gerekli kitaplara yöneleceksin
bir komedi filmi + bir kitap şeklinde git.
açık havada okursan da güzel olabilir
Düşünülenin tam tersine, kalabalık yerlerde kitap okurken konsantre olabiliyorum. Özellikle açık havada. Yanımda sürekli çay ile. Benim için büyük motivasyon. Bir de ortamdaki insanlara, "kitap okumak" gibi bir kavramın halen var olduğunu göstermek bence güzel bir duygu.
Bende öyleydim hocam. Mecidiyeköyde Starbucks da oturup saatlerce kitap okurdum. Kendimi çok iyi soyutlardım ama artık olmuyor yapamıyorum.
-
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar, deneyeceğim..
-
çok faydalı bir konu oldu, kütüphaneme çok değerli kitaplar eklenecek. tavsiyelerinizin devamı gelir umarım.
-
kitap almayın alınmışı varken :)
tabiki gücünüz varsa alın
ancak şuan ki krizi düşününce almak istemeyenler için , şehinizdeki kütüphanelerden alıp okuyup verebilirsiniz. hatta online bir liste yayınlıyorlar istediğin kitap, hangi şehirde? hangi kütüphanede ?görünüyor
http://koha.ekutuphane.gov.tr/
üye olup sepet oluşturabilirsiniz.
kütüphane kuralları:
kitabı okuman için 15 gün süren var önce ancak bitmediyse online yada telefonla arayıp süreyi uzatabiliyorsun bir sefer yani toplamda 1 ay oluyor
bir ay sonunda yine devam edebilirsin ancak kütüphaneye gidip tekrar alman lazım
eğer götürmezsen seni kara listeye alıyorlar ve 1 yıl yada 6 ay kitap alamıyorsun
-
*İnsanın Anlam Arayışı -Viktor Emil Frankl
*amak-ı hayal- filibeli ahmet hilmi(kaknüs yay. baskısı)
*vatan ve führer için. -
prf dr yaşar nuri öztürk bütün kitaplarını okumanı
-
Güncelleyelim
-
göz attım hepsi baya iyi kitaplar çoğunuda okudum eksik kalmış:
tanrı tebdili kıyafet gezer -
Arkadas(Mihail) - Panait Istrati
Dinle Kucuk Adam - Wilhelm Reich
Bir Ada Hikayesi( Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana (1) Karıncanın Su İçtiği (2) Tanyeri Horozları (3) Çıplak Deniz Çıplak Ada (4) ) - Yasar Kemal
-
unbalanced bunu yazdı
Kitap okumayı sevmiyorsun ama kendine bir şeyler katacak kitap arıyorsun.. Öncelikle az kitap okumuş insanların kitaptan daha çabuk sıkılma ihtimali fazla.
Kitap okumak bir boş zaman aktivitesi değil de, yemek gibi su gibi bir ihtiyaç olmalı. O yüzden kendin için bir zaman ayırıp kitap okumaya başlayabilirsin.
Bir kaç tavsiye vereyim kendine bir şeyler katabileceğin kitaplardan
:59 saniye
Bu kitap kişisel gelişim kitabı gibi görünse de aksine tamamen bilimsel makalaler eşliğinde insan psikolojisi üzerine yazılmış enfes bir kitap. İnanırsan aya bile zıplarsın zırvaları yok. Eğer çevrene farklı bir gözle bakmak ve insanlarda etki bırakmak istersen tavsiye ederim. Çok fazla konuya değiniyor kitap.
Babil'in en zengin adamı
Bu kitabı tbtden biri tavsiye etmişti. Sanırım 3000 yıl önce bulunan tabletlerden oluşturulmuş bir hikayeyi anlatıyor. Orada zengin birinin öğütleri ve diğer insanlara tavsiyelerini göreceksin. Günümüz insanından çok da farkı olmadığını göreceksin ve güzel öneriler var. Ben çok severek okudum.
Beyinde ararken bağırsakda buldum
Yazarın kendisi sinirbilimcidir. Bu kitap bağırsaklarla ilgili enfes bir kitap. Hemen hemen bir çok kararının bağırsaklardan geçtiğini öğreneceksin. Bağırsağın neden 2. Beyin olduğunu ne kadar önemli organ olduğunu göreceksin. Evleneceğin kıza bile kararı bağırsağının verdiğini öğrenip şaşıracaksın ;) yazarın kadın beyni erkek beyni diye de kitabı var o da güzeldi ve 3 cilt romanı var enfes. Bir solukta 1000 lerde sayfa okunabiliyor. Kitapları beğenme garantilidir. Beğenmediğin kitabı geri iade ederek parasını alabiliyorsun.
Tongue fu
Sözlü savunma sanatı. Bu kitabı henüz okuma fırsatım olmadı ama çok araştırmıştım. Karşıdakinin söylediklerine karşı iyi cevaplar vermeyle ilgili. Daha etkili iletişim için iyi bir kitap. Saldırı için ise ikna psikolojisi
Siddhartha
Kısa ve değişik bir kitap. Hindistan'da geçiyor olay. Zengin bir ailenin çocuğu, Hindistan'ın en fakirleri olan bir gruba katılıyor. Çok değişik şeyler yaşıyor. Kendini dinlemek için iyi bir kitap. Bana farklı ve güzel geldi.
Stefan Zweig'in kısa hikayeleri var yaklaşık 80 sayfalık kitapları var. Onlar gayet güzel hikayelerden oluşuyor. Ne kadar sana bir şey katar bilmiyorum ama okumayı sevdirecek kitaplar.
Hayatın Kaynağı
Bu kitabı tbtden bir arkadaş tavsiye etmişti. 1000 sayfalık bir kitap ama fiyatı pahalı ve yayınevinin biri artık basmıyor. Başka bir yayınevi basmaya başladı. Bir inşaat mühendisinin hayatını anlatıyor. Toplumun bakış açısı yerine bireyselliğin daha doğru olduğunu anlatıyor. Ben çok beğenmiştim ve baya da bir etkisi altında kalmıştım.
İnce memed
Bu kitabı yıllar önce okudum ve okuduğumda nasıl bu kadar geç okudum bir kitabı diye kendime kızmıştım. 4 ciltllik bir kitap. Adana'da ağalara karşı bir hareketi anlatıyor. Memed sisteme karşı çıkıp dağlara gidip eşkiya oluyor ve ağaya, ağalara karşı mücadeleye giriyor. Yaşar Kemal harika bir yazar
Şuanlık aklıma gelenler bunlar.. bir kaç kitap daha var, isteyen olursa başka yazarım..
cogunu sipariş verdim. eline saglık