Okumadan Ölmemek Gerek Dediğiniz Kitaplar Nelerdir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C10H15N
    C10H15N's avatar
    Homo

*İnsanın Anlam Arayışı -Viktor Emil Frankl

*Dönüşüm - Franz Kafka 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

Gödel escher bach - douglas hofstadter

Biraz kalın bir kitap. baskısı da yok sanırım şu an. ben pfdten okudum ufak ufak. Türkçe çevirisi biraz ağır geldi bana. İngilizce orijinal haliyle beraber okudum biraz ondan biraz bundan. Ama çok iyi kitap tavsiye ederim. 

om mani padme hum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Kitap Adı: Asla Yalnız Yeme

Yazar: Keith Ferrazzi

Yayınevi: Mediacat Yayıncılık

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CISSP
    CISSP's avatar
    Erkek

@unbalanced teşekkür ederim borsa ile ilgili kitapların hepsini okudum aalttakileri sipariş geçerim 1 haftaya digerlerinide yavaş yavaş alırım 

https://www.kitapyurdu.com/kitap/bahse-var-misin/488467.html&filter_name=bahse+var+misin tavsiye ederim.

https://www.kitapyurdu.com/yazar/robert-greene/5428.html

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    CISSP bunu yazdı

@unbalanced teşekkür ederim borsa ile ilgili kitapların hepsini okudum aalttakileri sipariş geçerim 1 haftaya digerlerinide yavaş yavaş alırım 

https://www.kitapyurdu.com/kitap/bahse-var-misin/488467.html&filter_name=bahse+var+misin tavsiye ederim.

https://www.kitapyurdu.com/yazar/robert-greene/5428.html

bu kitabi ilk kez duydum hocam, pek bir bilgi de yok zaten satisi da pek olmamis, yorumlara bakinca onlar da olumlu degil. Icerigine baktim da ben almazdim ama tabi gidip kitapcida incelenebilir de.. 

Bir cok sey icin robert greene'in kitaplari yetecektir, zaten onlarin hepsini okursan ermis olursun. 

Bu arada internetten bir arastir hangi siralamayla okuman gerektigine bak.  mesela https://chilkibopublishing.com/what-order-should-i-read-the-robert-greene-books/ 

bu arada yatirim ve borsa ile ilgili yanlis hatirlamiyorsam Efe Bulduk'un tavsiye kitaplarinin listesini almistim

unbalanced tarafından 02/Nis/23 22:32 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben de çok şey okudum her hafta belki binlerce sayfa okudum bu yaşa kadar ama hep teknik döküman =)

Kitap bana çok yavaş geliyor malesef o kültürlü insanların aldığı hazzı alamıyorum ama daha geç yaşlarda bütün dünya klasiklerini okumak istiyorum

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Ulan ben hep mesleki şeyler okuyorum ömrüm makale, jeoloji, inşaat, jeofizik, geoteknik makale ve kitaplarıyla geçti bunlardan aldığım zevki hiçbir romandan falan alamıyorum.

"bea"
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ben de çok şey okudum her hafta belki binlerce sayfa okudum bu yaşa kadar ama hep teknik döküman =)

Kitap bana çok yavaş geliyor malesef o kültürlü insanların aldığı hazzı alamıyorum ama daha geç yaşlarda bütün dünya klasiklerini okumak istiyorum

Sen goncharov dan oblomov u oku. o tuglayi gordugunde goncharov un 1 ayda yazdigini unutma.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vegapc
    vegapc's avatar
    Erkek
    kartalenes bunu yazdı

Bende şöyle bir durum oluştu Amazondan toplu kitap almaya başladım her seferinde 10-15 kitap gibi ama hiç birisini okuyamadım. Ne zaman kitap okumaya yeltensem kafam başka taraflara dalıyor okuduğumu anlamadan boşluğa düşüyorum. Hiç bir şekilde yoğunlaşamıyorum sürekli dikkatim dağılıyor. Oysa ne çok severdim okumayı..

Lütfen bi akıl verin üzülüyorum kitaplığımdakileri görünce :(

Kendi özelimde o an neye ihtiyacım oluyorsa o konu üzerine okuyorum. Şu an kendimi senin yerine koysaydım alışkanlık edinme ile ilgili okurdum ve kendi hayatımda uygulayabileceğim maddeleri çıkartıp ara ara tekrar ederdim. 
    atomik alışkanlıklar kitabı örnek. Oradan aldığım bilgilerle iş yerinde yapabileceğim tasarrufları çıkartıp, uygulayabildim. Daha önce yapılan deneylerin sonuçlarını görüp uyguladığında çoğu zaman aynı sonuçları alabiliyorsun. Buda ilgilendiğin konu üzerine okumayı teşvik ediyor.

Yıl başında çocuklarla kitap okuma hedefi çıkardık. Küçük olanı yılda 300, büyük olanı 74, ben 52 kitap okuyacağım hedefimiz var. Hedef bazlı olmakta sana katkı sağlayabilir.

Kısacası bana lazım olan bilgileri alıp hayatımda uygulayabileceklerimin-uygulamam gerekenlerin notlarını çıkartıyorum. Zaman zaman notların üzerinden geçip ilerlemeyi görmek, okuma alışkanlığı kazanmaya pozitif etki sağlıyor.

Okurken de başkasına anlatacakmış gibi okuyorum. Bir kaç defa anlattığım bilgi çok daha kalıcı hale geliyor ve o konu önüme çıktığında karar verme ve dahil olma sürecine büyük katkı sağlayabiliyor.

Selam ve dua ile...
Toplam Hit: 8304 Toplam Mesaj: 83
kitap önerisi