Okumadan Ölmemek Gerek Dediğiniz Kitaplar Nelerdir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek

ince memed

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek

Hayvan Çiftliği - G. Orwell

Koku - Le Parfüme - P. Süskind 

alektamovikmovik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    garga bunu yazdı
    samaccc bunu yazdı

Adam Fawer  

Olasılıksız 

Empati 

Dam Brown serisi

İhanet noktası 

Dijital kale 

Kayıp sembol 

Başlangıç 

Cehennem 

Melekler ve şeytanlar 

Davinci şifresi 

aga ben olasiliksizi soluksuz bitirip, empatide patladim ya. ilerleyemedim bir turlu.

olasılıksız ile patladı, diğer kitap cacık çıktı.

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

Hocam tarzın nedir bilmiyorum, kişisel gelişim sevmiyorsun benim gibi :) onun için aklıma gelenleri yazıyorum..

Dune serisi - fantazi kurgu türünde, 4. kitaptayım. Çöl gezegeninin, tek bir ürün ve dinle evreni şekillendirmesini anlatan, petrole gönderme yapan, geçmişiyle ve şimdisiyle muazzam bi evren kurgulamış bi kitap..

Yüzüklerin efendisi serisi - çocuk arkadaşlarıyla bide dedesiyle babasının yüzüğünü satmaya götürüyor, canavarlar falan var

Gazap Üzümleri - finansal sistem yüzünden evini bankaya kaptırınca yerinden yurdundan ayrılıp başka eyalete çalışmaya giden ailenin fakirliğin dibini ekmekle sıyıran üzücü hikayesi

Kürk mantolu madonna - alelade bi aşk hikayesi gibi başlayıp hassktrrr bee ile bitiyo, kısa bi kitap 1 solukta bitirdim..

Sherlock Holmes kitapları - hocam anlatmaya gerek yok herhalde, diziler filmler halt etmiş. Mantık hatalarını göz ardı edersen akar gider..

Suç ve ceza - Raskolnikov diye bi eleman hata yapıyo, vicdan azabı çekiyo..

Başlangıç - Dan Brown'ın yarıda bıraktığım, bırakmayı bırak sinirimden kitabı yırttığım yegane kitabı. Konu güzel lakin ortamı, binayı anlatmaktan konuya odaklanamadım. Vay bu bina şu yılda şu tarafından şöyle böyle yapıldı vıdı vıdı eeehhh skerm diyerek caaarrttt :)) diğer kitapları iyidir ama..

Aklıma şimdilik bu kadar geldi.. 

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Kitap okumayı sevmiyorsun ama kendine bir şeyler katacak kitap arıyorsun.. Öncelikle az kitap okumuş insanların kitaptan daha çabuk sıkılma ihtimali fazla. 

Kitap okumak bir boş zaman aktivitesi değil de, yemek gibi su gibi bir ihtiyaç olmalı. O yüzden kendin için bir zaman ayırıp kitap okumaya başlayabilirsin. 

Bir kaç tavsiye vereyim kendine bir şeyler katabileceğin kitaplardan 

:59 saniye 

Bu kitap kişisel gelişim kitabı gibi görünse de aksine tamamen bilimsel makalaler eşliğinde insan psikolojisi üzerine yazılmış enfes bir kitap. İnanırsan aya bile zıplarsın zırvaları yok. Eğer çevrene farklı bir gözle bakmak ve insanlarda etki bırakmak istersen tavsiye ederim. Çok fazla konuya değiniyor kitap. 

Babil'in en zengin adamı 

Bu kitabı tbtden biri tavsiye etmişti. Sanırım 3000 yıl önce bulunan tabletlerden oluşturulmuş bir hikayeyi anlatıyor. Orada zengin birinin öğütleri ve diğer insanlara tavsiyelerini göreceksin. Günümüz insanından çok da farkı olmadığını göreceksin ve güzel öneriler var. Ben çok severek okudum. 

Beyinde ararken bağırsakda buldum

Yazarın kendisi sinirbilimcidir. Bu kitap bağırsaklarla ilgili enfes bir kitap. Hemen hemen bir çok kararının bağırsaklardan geçtiğini öğreneceksin. Bağırsağın neden 2. Beyin olduğunu ne kadar önemli organ olduğunu göreceksin. Evleneceğin kıza bile kararı bağırsağının verdiğini öğrenip şaşıracaksın ;)  yazarın kadın beyni erkek beyni diye de kitabı var o da güzeldi ve 3 cilt romanı var enfes. Bir solukta 1000 lerde sayfa okunabiliyor. Kitapları beğenme garantilidir. Beğenmediğin kitabı geri iade ederek parasını alabiliyorsun. 

Tongue fu 

Sözlü savunma sanatı. Bu kitabı henüz okuma fırsatım olmadı ama çok araştırmıştım. Karşıdakinin söylediklerine karşı iyi cevaplar vermeyle ilgili. Daha etkili iletişim için iyi bir kitap. Saldırı için ise ikna psikolojisi 

Siddhartha 

Kısa ve değişik bir kitap. Hindistan'da geçiyor olay. Zengin bir ailenin çocuğu, Hindistan'ın en fakirleri olan bir gruba katılıyor. Çok değişik şeyler yaşıyor. Kendini dinlemek için iyi bir kitap. Bana farklı ve güzel geldi.

Stefan Zweig'in kısa hikayeleri var yaklaşık 80 sayfalık kitapları var. Onlar gayet güzel hikayelerden oluşuyor. Ne kadar sana bir şey katar bilmiyorum ama okumayı sevdirecek kitaplar. 

Hayatın Kaynağı 

Bu kitabı tbtden bir arkadaş tavsiye etmişti. 1000 sayfalık bir kitap ama fiyatı pahalı ve yayınevinin biri artık basmıyor. Başka bir yayınevi basmaya başladı. Bir inşaat mühendisinin hayatını anlatıyor. Toplumun bakış açısı yerine bireyselliğin daha doğru olduğunu anlatıyor. Ben çok beğenmiştim ve baya da bir etkisi altında kalmıştım. 

İnce memed 

Bu kitabı yıllar önce okudum ve okuduğumda nasıl bu kadar geç okudum bir kitabı diye kendime kızmıştım. 4 ciltllik bir kitap. Adana'da ağalara karşı bir hareketi anlatıyor. Memed sisteme karşı çıkıp dağlara gidip eşkiya oluyor ve ağaya, ağalara karşı mücadeleye giriyor. Yaşar Kemal harika bir yazar

Şuanlık aklıma gelenler bunlar.. bir kaç kitap daha var, isteyen olursa başka yazarım.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Kitap okumayı sevmiyorsun ama kendine bir şeyler katacak kitap arıyorsun.. Öncelikle az kitap okumuş insanların kitaptan daha çabuk sıkılma ihtimali fazla. 

Kitap okumak bir boş zaman aktivitesi değil de, yemek gibi su gibi bir ihtiyaç olmalı. O yüzden kendin için bir zaman ayırıp kitap okumaya başlayabilirsin. 

Bir kaç tavsiye vereyim kendine bir şeyler katabileceğin kitaplardan 

:59 saniye 

Bu kitap kişisel gelişim kitabı gibi görünse de aksine tamamen bilimsel makalaler eşliğinde insan psikolojisi üzerine yazılmış enfes bir kitap. İnanırsan aya bile zıplarsın zırvaları yok. Eğer çevrene farklı bir gözle bakmak ve insanlarda etki bırakmak istersen tavsiye ederim. Çok fazla konuya değiniyor kitap. 

Babil'in en zengin adamı 

Bu kitabı tbtden biri tavsiye etmişti. Sanırım 3000 yıl önce bulunan tabletlerden oluşturulmuş bir hikayeyi anlatıyor. Orada zengin birinin öğütleri ve diğer insanlara tavsiyelerini göreceksin. Günümüz insanından çok da farkı olmadığını göreceksin ve güzel öneriler var. Ben çok severek okudum. 

Beyinde ararken bağırsakda buldum

Yazarın kendisi sinirbilimcidir. Bu kitap bağırsaklarla ilgili enfes bir kitap. Hemen hemen bir çok kararının bağırsaklardan geçtiğini öğreneceksin. Bağırsağın neden 2. Beyin olduğunu ne kadar önemli organ olduğunu göreceksin. Evleneceğin kıza bile kararı bağırsağının verdiğini öğrenip şaşıracaksın ;)  yazarın kadın beyni erkek beyni diye de kitabı var o da güzeldi ve 3 cilt romanı var enfes. Bir solukta 1000 lerde sayfa okunabiliyor. Kitapları beğenme garantilidir. Beğenmediğin kitabı geri iade ederek parasını alabiliyorsun. 

Tongue fu 

Sözlü savunma sanatı. Bu kitabı henüz okuma fırsatım olmadı ama çok araştırmıştım. Karşıdakinin söylediklerine karşı iyi cevaplar vermeyle ilgili. Daha etkili iletişim için iyi bir kitap. Saldırı için ise ikna psikolojisi 

Siddhartha 

Kısa ve değişik bir kitap. Hindistan'da geçiyor olay. Zengin bir ailenin çocuğu, Hindistan'ın en fakirleri olan bir gruba katılıyor. Çok değişik şeyler yaşıyor. Kendini dinlemek için iyi bir kitap. Bana farklı ve güzel geldi.

Stefan Zweig'in kısa hikayeleri var yaklaşık 80 sayfalık kitapları var. Onlar gayet güzel hikayelerden oluşuyor. Ne kadar sana bir şey katar bilmiyorum ama okumayı sevdirecek kitaplar. 

Hayatın Kaynağı 

Bu kitabı tbtden bir arkadaş tavsiye etmişti. 1000 sayfalık bir kitap ama fiyatı pahalı ve yayınevinin biri artık basmıyor. Başka bir yayınevi basmaya başladı. Bir inşaat mühendisinin hayatını anlatıyor. Toplumun bakış açısı yerine bireyselliğin daha doğru olduğunu anlatıyor. Ben çok beğenmiştim ve baya da bir etkisi altında kalmıştım. 

İnce memed 

Bu kitabı yıllar önce okudum ve okuduğumda nasıl bu kadar geç okudum bir kitabı diye kendime kızmıştım. 4 ciltllik bir kitap. Adana'da ağalara karşı bir hareketi anlatıyor. Memed sisteme karşı çıkıp dağlara gidip eşkiya oluyor ve ağaya, ağalara karşı mücadeleye giriyor. Yaşar Kemal harika bir yazar

Şuanlık aklıma gelenler bunlar.. bir kaç kitap daha var, isteyen olursa başka yazarım.. 

hocam hemen hemen okumaktan sıkılmayacağımı düşündüğüm kitapları önermişsin. hemen sipariş veriyorum.

diğer arkadaşlarında önerdiği kitaplara baktım. aralarından sectiklerim var. Lütfen önermeye devam edin. hemen hepsini okuyamam tabiki ama sıraya koyacağım. Teşekkür ederim.

Bu arada okumayı sevmiyorum değil de okuma alışkanlığım yok. daha çok görsel yanımı geliştirdim. Sinema Sektöründe çalışıyorum ve meleki deformasyon oldu.

bir kaç kitap bitirdiğimde zevkle okuyacağımdan eminim diğer kitapları da. Okuma alışkanlığı edinmeye çalışıyorum.

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Kitap okumamış olmanın eksikliğini çok yaşıyorum.

Güzel konu.

Ben de ekleyim bir tane,

Yunus Çengel, termodinamik

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

Uzun zamandır güncellemiyorum ama:

https://www.goodreads.com/user/show/72240342-enes-erg-n 4 ve 5 yıldız verdiklerime bakabilirsin. 5 olanlar özellikle benim nezdimde kesinlikle okunması gereken kitaplar.

Genellikle distopya ve high fantasy okuyorum. İlk 3 yazarım

1- Brandon Sanderson
    2- Robert Jordan
    3- Patrick Rothfuss

0x656e tarafından 01/Nis/23 02:30 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

simyacı:

sandiago diye bir gencin babasına gidip ben dünyayı keşfetmek istiyorum dediğinde  babası pek istemese de buna bir sürü alıp çobanlık yapmasını öneriyor.

koyunların başında bir rüya görüyor ve o rüyadaki yere gitmek için koyunları satıp yola çıkıyor

kitap en çok satanlar listesinde gayet ince akıcı bir kitap şimdiye kadar kimse pişman olmadı 

sanayileşmenin gizli tarihi

Harika bir kitap.
    Koreli bir yazar olan ha-joon, Kore'nin ekonomik tarihini anlatarak kitaba başlıyor ve kitabın ana teması korelilerin büyük bir sefaletten nasıl kendini hızlıca toparlayabildiği.
    ancak aralarda dünyadaki birçok ülkeden örnekler veriyor ve aslında herşeyin göründüğü kadar basit olmadığını ve ekonomisi güçlü devletlerin zayıf devletleri hangi yöntemle ezmeye çalıştığından bahsediyor.

Nasıl bir yöntemle bu durumdan kurtulmak gerektiğini çok basit ve akıcı bir dille anlatıyor.
    ekonomiden ve tarihten hiç anlamasanız bile masal gibi okuyacağınız güzel bir kitap
    herkese tavsiye ederim

aşk (elif şafak)

popülerliği dolayısıyla merak edip almıştım. çok beğendim.
    kitabın en önemli mesajı bence "hiç birşeyin göründüğü gibi olmadığı".
    kitaptan sonra herkese daha farklı bakmaya başladım.
    çok güzeldi tavsiye ederim

şemsi tebrizinin mevlanayı araması ve bulması mevlanayı mevlana yapmasını anlatıyor

Thêrêse raquin  (emile zola)

Therese, anne babasi olmus ve teyzesi tarafindan büyütülmüş bir kizdir. Teyzesinin ayni yasit oglu ile evlendirilir.

Teherese, teyzesinin hasta ve sevmedigi ogluyla biraz minnet duyarak evlenir. Parisin en ücra boğuk dar bir sokaginda bir dukkan tutar ve orada yasarlar.
    Oglunun arkadasinin dukkana gelip gitmesiyle teherese onunla yasak ask yasar ve kocasini öldürürler.

Roman cok akici ve anlasilmasi kolaydi. Bir oturusta 150 sayfayi rahatlikla okudum. Çok büyük olaylar aksiyon yok romanda. Zaten yukaridaki konudan baska birseyde olmuyor. Kitabin arkasinda bile yaziyor.
    Romani güzel kilan sey. Bu olaylarin kisilerin uzerindeki psikolojik durumu yansitmasi.
    Olay yerinin betimlemeleri guzeldi.
    Butun roman boyunca, kasvetli dukkanda yasamis gibi hissettim kendimi.
    Karakterler cok guzel betimlenmisti.

hayatın kaynağı (ayn rand)

834 sayfayi görünce insan bir tereddüt ediyor ama cok akıcı ve güzel bir hikayeydi.
    Konusu roark isimli bir mimarin cevresinde dönüyor olsada aslinda ona karsi olan yada onu destekleyen insanlarin karakter analizi yasamlarida ayri hikayelerdi.
    Bu mimar kendi siradisi tasarimlarini savundugundan ogrencilik yilinda okuldan kovuluyor ve devaminda bu idealisligi yuzunden heryerden kovuluyor davalar acilor. Butun ulke bir olmus bununla adeta savasiyor.
    Onu bitirmek mahvetmek icin ugrasiyorlar. Parasiz ac kaliyor. Yinede bildiginde devam ediyor.

834 sayfa bu mucadeleyi okuyacaksiniz. Yer yer kizacaksiniz. Manyak açsın yap su isi diyeceksiniz. İnsanin romanin icine girip dövesi geliyor :)
    Neyseki bizim yerimize yapanlar cikiyorda okurken rahatliyoruz :)
    Harika laf dalaşlari , zeka pırıltılarini okumak ayri bir zevk.
    Gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.

adam fawer yazarın

1- olasılıksız

2- empati

3 kitabıda  var ama okumadım 

bu romanlar birden fazla olayın film gibi iç içe geçerek anlatıyor

eğer ki ara vererek okursan günlük okumazsan tekrar tekrar geriye dönersin

günlük ve mümkünse 10 a r sayfa şeklinde okumalısın yoksa olaylardan kopabilirsin.

victor hugo " sefiller"

hapisten çıkmış bir genci bir papaz yanına alır. ama bu iyiliğine karşılık papazın evinden gümüşlerini çalarak kaçmak ister ancak yaklanır .

papazın yanına getirdiklerinde papaz "ben söyledim onları satmalarını diyerek" onun ihanetine karşılık tekrar iyilik yapar ve bütün roman tarihinin en çok konuşulan hikayesi başlar 

cerrah (tess geritsen)

bence super bir polisiye romandır . 

yazarı gerçekten bir cerrah. cinayetleri katilin gözünden de anlatıyor çok beğenmiştim.

aklıma gelenler ve başlangıç kitapları bnlar

ilerde kitap okumayı hızlandırırsan 

1984 ve hayvan çiftliği tartışmasız romanlardan bilim kurgu. adamda nasıl bir kafa varsa romandaki herşeyi yaşıyoruz sanki 

hayvan çiftliğ biraz daha basit anlatımlı. yine okumayana kitap kurdu demiyoruz, kınıyoruz ,hatta dışlıyoruz :)

tanrılar okulu (felsefik) ,

suç ve ceza ( çok güzel ama sanki fazla kitap alışkanlığı olmayan biri için biraz yavaş gelebilir mi tereddüt ettim bir sonraki zamana kesin oku)

nietzche ağladığında ( felsefik ve çok yavaş ilerliyor. bütün roman iki kişinin konuşması üzerine nerdeyse ),

kürk mantolu madonna (okumayanı dövüyorlar ama çok övüldüğü kadar olmasada fena değil)

yeni cesur dünyayı da hiç sevemedim neyini millet sevdi bilemiyorum

dan brown kitapları ne hikmetse hangi romanını başladıysam bitiremedim

bu kitapta hiç işin gücün olmayacak tatilde olacaksın devamlı okuyup bitireceksin yoksa boş vaktimde okurum deyip ara verdiğinde yine kopukluk yaşayıp geriye döneceğin kitaplardan. kitaba kötü diyemem ama bir çırpıda okunması lazım bence

futurist tarafından 01/Nis/23 02:42 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
Toplam Hit: 6787 Toplam Mesaj: 78
kitap önerisi