Osmanlının Gerçek Yüzü !!!
-
paylaşım için saol
-
benim anlamadığım diğer bir konu böyle şerefsizce bir yazı atatürk gibi bir önderin isminin kullanıldığı kitapta olması.
niye atalarımızı kötü olarak algılıyoruz arkadaşlar. geçmişin yoksa eğer geleceğinde olmaz.
-
Bende okuduğum kalın kalın kaynaklara dayanarak şunları söyleyebilirim;
Kürtler Hz. Nuh peygamber'in soyundan gelmiştir. CUDİ dağına ismini kendisi vermiştir ve cudi kürtçe "çu di" gitti-gördi gidip görmek anlamındadır.
Kürt'lerin bir kısmına göre İbrahim peygamberin iki oğlundan biri 'de kürttür. İbranilerle akrabalık vardır.
Eba Müslim Horosani (Büyük İhtilalci) Kürt'lerin büyük atalarındandır. Oğlu Ömer ve Somer iki ayrı toprağa yerleşmiş, Ömer günümüz de ki omeryan aşiretinin dedesiymiş.
ama ben atlıyor muyum böyle carttı da curttu da bu böyle yazıyor haydin inanalım diye :) tarih tarafsız değildir, herkes kendi tarihini en iyimser yorumuyla yazar. Kimse yoğurdum ekşidir demez ;)
Ayrıca ırk kavramı bir yerden sonra kültürle bağdaşır. Benim kanımda yahudilik olabilir, ama bir ya da bir kaç asır boyunca ailem kürt kültüründe yetişmişse ben kürdümdür, ya da kürt kanım olabilir ama ailem ve ben asırlarca türk kültüründe yetişmişsem türkümdür. Bu gün yurt dışında türkçe dahi bilmeyen osmanlı hanedan kanından kişilere türk diyenlere de şaşıyorum şahsen.
ayrıca çok sevdiğim bir mürid kardeşimin dediği gibi;
"biz daha insan olamamışız kürdo ne türkü ne kürdü ne arabı :)" -
bu yazaıyı yazanın a.g osmanlının ölüsünden bile korkuyolar horospu cocukları.....
-
yay bunu yazdı:
-----------------------------
bazı iddialar çok ilginç :) ben bilmiyorum beni eleştirmeyin... barbaros hayrettin paşanın yahudi olduğunu söyleyenler de var, osmanlı imparatorluğunun türklük ve islamiyetin dünyaya yayılmasını engellemek için kurulup desteklendiğini söyleyen de var, hatta fatihin annesi hristiyanmış da oğluna vasiyeti kiliselere dokunulmamasıymış da istanbula girince ilk önce papazı görmüş de size dokunulmayacak falan demiş miş... örnek olarak türk beyliklerini yok ettikleri ve alfabeyi arapça yapıp anadolu türklerini persleştirmeye çalıştıkları da iddia edilir. ne kadar doğrudur bilemem ne kadar yanlıştır onu da bilemem :) banane a.q. yıkılmış gitmiş.
-----------------------------onu H.z.Muhammed (s.a.v.) den yani islam dininin sonsuz hoşgörüsünden öğrenmiştir.
İnsanı hayvandan ayıran akıldır. İnsan, akıldan uzaklaştığı zaman hayvan ortaya çıkar.
-
yazını tamamen kınıyorum
bunu yazdığın yerin ta anasını datdiri datdiri ...
türk değil misin çanakkaledeki şerefimizi , yavuzun mısır seferine giderken yaptıklarını , osmanlının sosyal hayatını hiç mi bilmiyorsun yazıklar olsun sana cahil
-
yazının tamamını okumadm cok tvaletim var ak birazdan okucm =)
ama osmanlı padişahlarının ybncılarla yptıkları evliliklere değinmiş sanırm.
evet dgru hemen hemn her padişahn gayri müslim bi hanımı oldu. daha dogrusu gayri müslim hanmlar önce müslüman oldular daa sora evlendiler.
ve tamamen islami esaslara göre yetştirildiler. yani "ne mutlu Türk olana " değil , " ne mutlu Türk'üm diyene!"
önmli olan soy değildir , Türklüğü hissektir...
kapiş ? =)
-
BozcaN bunu yazdı:
-----------------------------yazının tamamını okumadm cok tvaletim var ak birazdan okucm =)
ama osmanlı padişahlarının ybncılarla yptıkları evliliklere değinmiş sanırm.
evet dgru hemen hemn her padişahn gayri müslim bi hanımı oldu. daha dogrusu gayri müslim hanmlar önce müslüman oldular daa sora evlendiler.
ve tamamen islami esaslara göre yetştirildiler. yani "ne mutlu Türk olana " değil , " ne mutlu Türk'üm diyene!"
önmli olan soy değildir , Türklüğü hissektir...
kapiş ? =)
-----------------------------
budur :) -
vay a.g iyice coştu bunlar, ecdadı kötülemek için yapmadıkları yok...
-
Bu yazı hemen kaldırılmalı!
Herşey sanal, tam bir c/p ustasısın. Osmanlı'nın gerçek yüzü ne demek! Osmanlıu imparatorluktu ve herkesi memnun etti. Kendi halkını mı mutlu etmedi. Ne kadar densiz ve ahlaksız bir yazı! Osmanlı'nın sadece tek bir yönü eleştirilebilir, o da Türkleri saraya sokmamasıydı çünkü Türk devletlerini yıkan yine Türklerdi. Bu nedenle Türkleri saraya sokmadı devletin selahiyeti için.
Başından sonuna kadar saçma sapan ve ahlaksız bir yazıdır. Ceddimizin kemiklerini sızlatır o yuzden kaldırın bu yazıyı