ÖSS De Birinci Olmanın Zeka İle İlişkisi
-
samaccc bunu yazdı
abi bak bazısı cidden yetenekli oluyor yani ben 5 gün tarih çalışıp kalıyorum adam genel bi tekrarla geçiyor gibi !
bazısı sürekli çalışarak , bazısı ezberle , bazısıda cidden akıllı oluyor
Yok abi bende bunun farkındayım zaten :)
Ama herkes istese birinci olabilir. Yeterli çaışmaya bağlı zekaya bağlı değil olay :)
Zeka sadece hızlandırır ama tecrübe seni 1. yapacaktır.
-
0
-
Abi başarı zeka işi değil ama derece tamamen zeka ve şans işi.
-
konpi bunu yazdı
Herkes bu cümleyi söylüyor ama açıklama görmüş değilim.
-
şimdi geçelim sistem zekayı ölçmediği için mağduruz ayaklarını. sistemin bokluğunu reddetmiyorum ama zekayı geliştiren ve ölçen bir sistem gelse bugün türkiyeye, adım gibi eminim ki velilerin yarısı sokağa dökülür çocuklarımız çok zorlanıyor diye. bu ülkede üniversite öğrencileri çanı yükselttiği için tehdit ediliyor la?
zeka, çabuk kavrama becerisidir. össde derece için çabuk kavramadan ziyade yıllarca disiplinli çalışma gerekiyor. o yüzden güvenilir kıyas için 2 tarafın da eşit koşullarda başlaması gerekiyor. birisi 1. sınıftan beri düzenli çalışıp hergün ödevlerini yaparken diğeri ailevi sorunlarıyla uğraşıyorsa ve ömrü boyunca doğru düzgün ödev yapmamış, çalışma disiplini nedir öğrenememişse, utanmadan çoğu sabah derslerinde uyuyorsa (^^) bu 2 kişinin kıyaslanması saçma olur. ben en son 5. sınıfta zekamı kullanmıştım lan. :D iü'de 459 puan alıp annem evden kovdu diye girdiğim iğrenç sıkıcı bir bölüm olan lojistik okuyorum. iğrenç sıkıcı çünkü hukuk, pazarlama gibi dersler var. neyse ki çok boktan bi bölüm değil, aşırı boktan bi yer denk gelse boku yemiştim ömür boyu. :D
*dereceye giren diyelim ki ilk 100 kişi sadece sınava gireceği yılın aralık-ocak ayında çalışmaya başlasa 10000'i göremez.* işte sistemimiz bu kadar boktan.
*bu kısımı götümden salladım.*
-
Kesinlikle zekayla alakası yok normal zekalı her insan dereceye girebilir.
Bunun en büyük örneği ortaokul arkadaşım ne takdir ne teşekkür getirdiğini bilmem ve uzun yıllar arkadaşlık yaptık, dershanede de beraberdik barajı zor geçti üniyi kazanamadı.
Sonra babasından iyi bir dayak yedi ertesi sene türkiye de ilk 10'a girdi fazla kasmadan. ;)
CAgAtAy tarafından 24/Nis/13 21:13 tarihinde düzenlenmiştir -
boş işler bunlar össde 1. olunca bi bok olunmuyo
mühim olan temelden kaliteli eğitim almak, dünyanın top10 okullarında okuyabilmek... -
zeybekustasi bunu yazdıkonpi bunu yazdı
Herkes bu cümleyi söylüyor ama açıklama görmüş değilim.
2007 oks birincisi arkadaşım ve evet tanıdığım en zeki çocuklardan birisi. Ha evet öss çok daha farklı ama aşağı yukarı dereceye oynayan tiplerin seviyesi hakkında bir fikir verdi bana.
mektepli tarafından 24/Nis/13 21:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Zeki de olabilir fakat zeka ile alakası pek yok. Köpek olmayla alakası var ama. Köpek gibi çalışman lazım. Denileni yapmaya programlanıyoruz. Okulda buna bir örnek.
-
İlginçtir ki, yanımda fen liseli bir çocuk oturuyordu dershanede sınav zamanı. Ben daha ilk iki bölümü bitirdiğimde adam 4 bölümü bitirmişti. Türkiye'de 69. oldu 2010 YGS'de. :) Hatırladıkça kıskanıyorum hala...