folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder ÖSS De Birinci Olmanın Zeka İle İlişkisi

ÖSS De Birinci Olmanın Zeka İle İlişkisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Üniversite içindeyim. her 100 öğrencinin en az yarısı, üniversite hayatı boyunca en az 1 kez kopya çekmiştir.

Sınavdan 1 hafta önce hiçbir fikri yokken, sınavdan b alıp, sınavdan 1-2 hafta sonra yine unutuyor.

---

Demek ki zeka ile alakası yok. Bu ezberci (gerçekten ezberci) düzene uyum sağlayan  adam, ezbercidir. Sadece çalışmıştır. 

Zeka, pratik yollar vs.. gibi birşeylerle hiçmi hiç alakası yoktur. Zeki adamın başarılı olması da ; okulla ilgili değil, kendiyle ilgilidir.

Kimse burada zeka ile ilgilidir diye sallamasın. 3 üzerine çıkan, ama oturup konuşsan ; herhangi birşey konusunda 2 gıdım fikri olmayan, hayatnda 2 kitap okumamış, spor yapmamış, sanatsal aktivitesi olmayan kalasların tonla olduğunu göreceksiniz.

Türk eğitim sisteminde başarı zeka ile ilgili değil; ezber, takım halinde çalışmak, yardımlarşma/dayanışma çerçevesindedir.

Zekamızı konuşturduğumuz tek alan, kopyadır. 

-----

Ortaokul, lise, üniversite boyunca ezber çalışan ; kopya ile başarı yakalamış tiplerin , iş hayatına girince hiç bir sik üretememesinin nedeni budur. Bana sorarsanız, 3.5 üstündeki öğrencileri direkt çöpe atardım. Çünkü 3.5 üstü genelde hiçbir bok görmemiş, arkadaşlarınla dışarı çıkmamış, eğlenmeyen tipler (eğer hem çalışıp, hem eğleniyorsa ve 3.5 üstü getiriyorsa ; saygı duyarım).

Türkler zekidir. Sistem kötüdür. Sistemin farklı olduğu Amerika, Almanya vs.. gibi yerlerde ; Türkler nasıl başarılara imza attıklarını görüyoruz.

Toplam Hit: 7206 Toplam Mesaj: 62