Öss Puanlarınız?
-
anlaşılan ben bi sene daha çalışacam :S
-
Valira bunu yazdı:
-----------------------------say2 280 ham
say2 360 toplam
yüzde 0.2
sıra 3305
bakalim nolcak
-----------------------------tebrikler.. tercih yaparken mühendisliği boşver aklından geçirme.. tıp oku iş+para garanti olur mühendislik bitirirsen senden iş deneyim tecrübe isterler sertifika isterler birde onu almakla uğraşırsın ve ayrıca iş bulsanda istediğin ücreti alamazsın.. şuanki mühendislik okuyan arkadaşlarımın çoğu işsiz bazılarıda çalışıyor ama bazıları asgari ücretin 2 ve 2,5 katı ücret alıyor tabi bu özel sektöre göre değişiyor.. şuanda bazıları pişman bazılarıda yurtdışına gitmenin yollarını arıyor :) çünkü Türkiyede insan gibi yaşayacak ücret yok bişey yok yani.. tıp desen muayenehanen olmasada devlet hastanesinde çalışan bir doktorun cebine en az 8.000-10.000 TL(sağlık bakanlığı+döner sermaye) para giriyordur emin değilim ama burda devlet hastanesinde çalışan sanırım nicki sanane arkadaş daha detaylı belki bilir :) özel sökter sağlık kuruluşunda ise bu ücret değişiyor yani daha fazla veriyorlar.. benden bu kadar kafan nereyi iyi basıyorsa o bölümü oku..
-
Samsun'da okuyan mürid var mı :D
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
-----------------------------
Samsun'da okuyan mürid var mı :D
-----------------------------:D yav hocam gözlerim mi şaşırdı öğlen öğlen "Samsun" lafını "Samsungda okuyan mürid varmı" olarak anladım. Dedim samsung ne alaka :D
-
0,3 AOBP SÖZ-1 221,233
0,8 AOBP SÖZ1 256,127
:|
MYO'Larda Şansım var mı ?
-
itü de yıldız teknikte okuyan mürit varsa bana pmle filan ulşsın sorularım var :D
-
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------0,3 AOBP SÖZ-1 221,233
0,8 AOBP SÖZ1 256,127
bende bu soruyu soracaktım :=) -
begendik bunu yazdı:
RevengeX bunu yazdı:
-----------------------------0,3 AOBP SÖZ-1 221,233
0,8 AOBP SÖZ1 256,127
bende bu soruyu soracaktım :=)
-----------------------------öss bu şansınızın olup olmayacağı şansınıza bağlı.
-
Valira bunu yazdı:
-----------------------------muhendislige gidersem ya elektrik-elektronik ya da bilgisayar zaten.makinenin insaatin vs. pek bayanlik tarafi olmadigi biliyorum.gerci benim gidecekleriminde de yok ama bakalim :)
Herşeyden önce ne istediğine karar ver bence hangisini okumuak istersen ona git iyi araştır çünkü severek yapmadığın bi meslekte hem ilerleyemezsin hemde hayatını berbat eder :S -
Valira bunu yazdı:
-----------------------------Son kararı verecek olan sensin, bir başkasının ''bu bölüm iyidir'' 'bu bölümde para var'' ''bu bölüme kesin git'' demesi aklını kurcalamasın, o bölümü okuyacak olanda, o okuldan mezun olacakta yine sensin, ilk sene üniversite kaydından sonra 2. sene ÖSS ortaöğretin puanınının %50 düşüceğini unutma. Tıp ve mühendislilk iki farklı dal, eğer ikisi arasında kararsız kalıyorsan, gerçekten ne istediğini bilmek zorundasın.Cebine koyacağın paradan çok, seni geliştirebileceğine inandığın bir bölüm önceliki tercihin olsun, istemediğin bir bölüme gidip, sırf geçmek için ders çalışımak zorunda kalma.
-----------------------------her zaman tip cok isterdim ama cok uzun geliyo cok riskli geliyo acikcasi.o yuzden muhendislik diyordum.iyice oturup dusunmem lazim zor karar :/
tıp risklide mühendisliğin hiç mi riski yok.tıpın riskli oluşu sınıf geçme sisteminden kaynaklanıyor.yoksa mühendislikte tıp kadar zordur.tıptan zor mühendisliklerde var.