folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Oyuna Geliyoruz Memleket!..

Oyuna Geliyoruz Memleket!..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

Edit:Yukarıdaki yazıdan kastım bu.

Yağmur Oğlum!

Bugün tam bir buçuk yaşındasın. Vasiyetnameyi bitirdim, kapatıyorum. Sana bir resmimi yadigar olarak bırakıyorum. Öğütlerimi tut, iyi bir Türk ol.

Komünizm bize düşman bir meslektir. Bunu iyi belle. Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanıdır. Ruslar, Çinliler, Acemler, Yunanlılar tarihi düşmanlarımızdır.

Bulgarlar, Almanlar, İtalyanlar, İngilizler, Fransızlar, Araplar, Sırplar, Hırvatlar, İspanyollar, Portekizliler, Romenler yeni düşmanlarımızdır.

Japonlar, Afganlılar ve Amerikalılar yarın ki düşmanlarımızdır.

Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır.

Bu kadar çok düşmanla çarpışmak için iyi hazırlanmalı.

Tanrı yardımcın olsun!

Nihâl Atsız
    4 Mayıs 1941 
     -----------------------------

Herkese basit bir örnek;

Amerika ne zaman süper güç oldu ? Yükselişe ne zaman geçti ? Şu an bence çöküşünü yaşıyor, neden?

Amerika'da zenci, beyaz kavgaları varken amerika bir hiçti ve sadece iki ırk arasında olan bir kavgaydı.

Peki şimdi siz neyi tartışıyosunuz? Adamın biri milleti 5/10 bölmüş hatta bütün dünya bizim dümanımız demiş. Afederiniz ama sokayım ben öyle düşünüre, Şu anki süper güç 2 ırkın kavgasıyla başeedememiş gelişememiş zamanında siz güzel ülkemi binparçaya bölen bir adamı savunuyosunuz.

Evet bahsettiğiniz yazarı bende okumadım (mutlaka soranlar olucak.) o yüzden şimdi yorum yapıyorum yukarıdaki yazıyı yazan adam kahraman yada düşünür yada yazar değildir bana göre. Dangalağın tekidir.

Türk kürdü lazı çerkezi pomağı yok kardeşim bu ülkenin kimliğini taşıyan ve bu ülkeye gönülden bağlı olan kendini türk hisseden herkes türktür. Değilim diyende siktirsin gitsin neresi hoşuna gidiyorsa orda yaşasın.

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

edit

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

Yazıyı ekledim rahat ol sen. :)

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Nihal Atsız hakkında ağza gelen herşeyin söylenmesi yanlıştır. Herkes aynı şeyi söylüyor buna Atsız'da dahil. Kendini Türk hisseden herkesin Türk olduğunu söylüyoruz. Ayrıca Anayasanın 66. maddesine göre Türkiye devletine vatandışlıkla bağlı herkes Türk'tür diye bişey var.

Şöyle düşünelim Atsız'ın yerine koyalım kendimizi o dönemdeyiz ortalıkta dünyanın bi ucundan gelmiş faşizm ile diğer ucundan gelmiş komünizm tüm Türk benliğini resmen ele geçirmek ve farklı amaçlara kullanıp yok etmek istiyor. Böyle baktığımızda Atsız'ın yaptığı Türk Milletini bölmekten çok korumaktır düşüncesindeyim ben

Avukat/Hukukçu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

Yani bu yazı güçsüz olan bir devleti daha da güçsüzleştirmez. Bölmez ve ayrımcılığa itmez öyle mi?

Bazı ateistlerin yada atatürkçü yada kendini atatürkçü sananların herneyse;

Atatürk müslüman değildir 1923 ten sonra müslüman olduğu hakkında hiçbir sözü iması yoktur, Bu o dönemde insanları ayrıştırmamak ve ülkeyi bölmemek adına, kurtarma adına yaptığı bir siyaset taktiğidir, yorumları da hikaye demek oluyor.

Atatürk müslanmıdır değilmidir tartışması yaratmak istemiyorum, yazdıklarımı öyle algılamayın lütfen böyle algılayanlar lütfen yazmadım varsaysın ve bu cümleler için yorum yapmasın. Ama bana göre o dönemde ülkenin daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır ve ülkesini düşünen her insan ülkeyi bölücek böyle yaklaşımlar yerine, söz doğrudur demiyorum kesinlikle ama doğru olduğunu bile varsaysak, "dereyi geçene kadar ayıya dayı"  demesi gerekirdi diye düşünüyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

EpheSuS bunu yazdı:

Nihal Atsız hakkında ağza gelen herşeyin söylenmesi yanlıştır. Herkes aynı şeyi söylüyor buna Atsız'da dahil. Kendini Türk hisseden herkesin Türk olduğunu söylüyoruz. Ayrıca Anayasanın 66. maddesine göre Türkiye devletine vatandışlıkla bağlı herkes Türk'tür diye bişey var.

Şöyle düşünelim Atsız'ın yerine koyalım kendimizi o dönemdeyiz ortalıkta dünyanın bi ucundan gelmiş faşizm ile diğer ucundan gelmiş komünizm tüm Türk benliğini resmen ele geçirmek ve farklı amaçlara kullanıp yok etmek istiyor. Böyle baktığımızda Atsız'ın yaptığı Türk Milletini bölmekten çok korumaktır düşüncesindeyim ben

hocam amaç o olsa can feda ama ırk ile millet farklı kavramlar ...

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ganjaboy
    ganjaboy's avatar
    Erkek

yıllardır böyle yıllardır diğer ülkelerin oyunu kaleyi dıştan feth edemedikleri için içten feth etme çabalarındalar ama çok atlattı türkiye bu oyunları inşallah da gene atlatacağız bundan öncede çok ayrım yapıldı bu ayrımlar diğer ülkelerin oyunu. atatürk dönemi; gericiler-reformcular, inönü dönemi komünistler- vatanseverler, menderes dönemi; yobazlar-laikler, 1960-1980; sağcı- solcu, alvei- sünni, 1980-2006 türk- kürt, 2006 laik- dindar...fakir zengin vs vs bu ülkeyi bu insanlarla  çanakkalede kurtuluş savaşında beraber kurtardık bu ülke hepimizindir gene tek bilek olmayı biliriz..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

tek sorunumuz özentilik ve bireyselleşme. mesajın güzel ama herkes üstünden açgözlülüğü bir atsa ve değerli bir büyüğümüzün zamanından söylediği gibi işini en iyi şekilde yapsa.

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
Toplam Hit: 6711 Toplam Mesaj: 49