Para Beni Bozmaz.
-
İnsanların Duyguları,Para ile vicdan arasına sıkışmış...Şeytan her an her yerde Dürte Bilir...
-
PsychoDawn bunu yazdı
amına bile koyardı
paranın dibine vuran, ama kendini maneviyata adamış çok adam var hacı..
Sonuçta illaa herkesi bozacak diye birşey yok.
Hea beni çok pis bozardı kıçı başı dağıtırdım çok param olsaydı diye düşünüyorum ..
CEO tarafından 02/Oca/13 09:56 tarihinde düzenlenmiştir -
piyango hayali yaparken sıra bana geldi. dedim ilk önce bi jip alırım işe onunla gider gelirim.
düşünün işte jip alıyorum param var yine çalıştığım iş yerine gidip geliyorum :|tabi para bende olsa herşey farklı olabilirdi :F
rahat 300.000 lirasını sarısın hatunlarla yerdim :W
-
u235 bunu yazdı
cocukluk arkadasimin dayisi piyangodan 2 kere cok buyuk para tutturmustu.Milletin gozune batmasin diye 105 milyar dediler ama adam altina 2010 model mercedes ve babasinada jip almisti o zamanlar.Bizim arkadas zaten kendisi soledi bana 105 den fazla ama biz az soledik millete diye.
Adam ondan sonra amerikaya gitti 6 ayda yedi geldi parayi.Anlattigina gore son parasiyla Victoria Secret mankenlerinden birini sikmis.O son parayi ona yedirmeseymis 1 sene daha kalacak parasi varmis.
Suan adamin mercedes yok normal bir arabasi var babasindaki jipde kazada pert oldu.
Victoria Secret'taki mankenler parayla kıçını siliyo piyango parasıyla z*kebilirmisin o karıları paranmı yeter hacı.
Bence senin adam biraz fazla sallamış, para tutmuş olabilir ona eywallah'ta victoria secret'taki hatunları öyle önüne gelen z*kebilseydi
karılarda o fizik kalırmıydı :D
-
Şimdi şöyle bir durum var; para önceden yani doğuşundan itibaren varsa yani ailede varsa zaten yokluğunu hissetmediğin için varlığında da çok bir değişim yapmaz. Kendini yetiştirdiğin duruma göre para varken de o çizgide olursun ama yokluktan birden multi milyonerliğe zıplarsan illa ki bir değişim olur.
-
Belli bir paradan sonra para aracı olmaktan çıkıyor, motive etmiyor insanı. Başka şeyler devreye giriyor maslovun teorisine göre şu an sen ikinci aşamadasın,
http://tr.wikipedia.org/wiki/Maslow_teorisi
-
para beni bozmaz hocam. neden mi; ben suanki halimden isimden yaptiklarimdan cevremden mutluyum. dahasini kazanmaya calismiyorum bile. herkesin bir hayali vardir ya. benim hayallerim hic buyuk olmadi.
tabiki bozmaktan kastinin ne olduguda onemli. cevrenin degisip eski arkadaslara sirtini cevirmen ise evet bu anlamda beni bozmaz. burnumu kaldirmaz milyar dolarlar da kazansam ayni sekilde kosedeki pazarcidan alirim, fark su olurki 10 saat degilde 5 saat calisir aradaki 5 saati aileme ayiririm bunun disinda para veya parasizlik beni bozmaz dedigim gibi.
-
Psikolojik açıdan bakarsam eğer para bir anda ve çok gelirse herkesi bozar bu bir gerçek. Ama para birikimle uzun vadede ve emekle gelirse boyutu önemli değil insanı hiçbirşekilde bozmaz. Çünkü kıymeti bilinir.
DrKill tarafından 02/Oca/13 17:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Lotus bunu yazdı
şimdi diyorum ki elime milyon dolarlar geçse değişmem ben o saf çocuğum ama bir yanımda diyorki olum ahmet doğduğundan beri yarım yamalak yaşadın eline sağlamından para geçse beni siken yok mu diye bağırırsın
Hocam bu yorum konuya verilebilecek en güzel cevap açıkçası :D
-
akıllı olmayan adamı salak salak para harcayan adam zaten bozulmuştur herkesin büyük de olsa hayali olur bana piyangodan para cıksaydı ilk işimdi bmw x6 beyaz istiyordum yanımda siyahin geçişini görünce siyah tercih ediyom :D büyük bir yazlık büyük bir ev neden ev dersen kücük bir evde yaşıyom .W